neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 14902 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539 ... 1491  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΔΑΣ!!!!! by sala
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 26, 2011 3:45 pm 
Χωρίς σύνδεση

πονάω από το ξύλο!!

φιλοι του καφενείου όταν αγόρασα ΕΤΕ στα 10 και 7 (χοντρικές τιμές- καπου τότε που έγινε η αυξηση) απλά πονταρα οτι το ενδεχόμενο οικονομικής καταστροφής της Ελλάδας δεν είναι το πιθανότερο σενάριο. Θεωρούσα οτι ΕΤΕ<5Ε => οικονομική καταστροφή της Ελλάδας.
ΕΠΕΣΑ ΕΞΩ διοτι ακόμα δεν έχουμε καταστραφει (πείνα αντιστοιχη του 40 κτλ)
επεσα έξω όμως?? απο την στιγμή που φυγαμε από τα επίπεδα των 5Ε - είμαστε στα 2.7Ευρώ - πεφτουμε ελεύθερα. Μήπως τους επόμενους μηνες δούμε ανθρώπους να πεθαίνουν στους δρόμους της Αθήνας από πείνα και κρύο? Ελπίζω όχι αλλά ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΟΝΤΑΡΩ. :(
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τον διαχωρισμό σε blue chips και άλλες. (οτι δηλαδή οι άλλες θα δώσουν άνοδο και δε θα καταστραφουν)
Ταπεινότατη άποψή μου είναι οτι χωρίς τραπεζες δεν υπαρχει οικονομία (άσχετα αν μου αρεσει η όχι).

Το θετικό είναι οτι βλέπω κάποια ίχνη μαζέματος του δημοσίου. Πχ καμια 200Ε μείωση σε εμένα ανα μήνα από τα 1200Ε στα 1000 τώρα. Αλλά τότε γιατί τα έξοδα του προυπολογισμού αυξάνονται? Υπάρχει ελπίδα ακόμα? η ζούμε τις καθησυχαστικές μέρες της Αργεντινής πριν το μεγάλο μπαμ? Γινεται προσπάθεια μαζέματος? Μας παρατάνε οι Ευρωπαίοι?
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΟΝΤΑΡΩ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 26, 2011 4:21 pm 
Χωρίς σύνδεση

bkanenas,
ο καθένας έχει την άποψή του, προσωπικά πιστεύω αυτό που έγραψα το πρωί στο Σκέκι του σκεπτόμενου Ταύρου, το οποίο και παραθέτω και εδώ:
..............................................................................................................................
..............................................................................................................................

Ταπεινή μου γνώμη πιξις, - πάντα - είναι η αντίδραση του 1999.... ήξερε κανείς τότε που κάθε μέρα είχε συν 8;;;

.... δεν ξέρω αν θυμάσαι, ή τί ηλικία έχεις .... άλλά και τότε βγαίναν όλοι και λέγαν το μακρύ και το κοντό τους, αλλά τίποτα δεν είχε υπόσταστη.... ότι μετοχή έπαιρνες .... πήγαινε στα ουράνια ..... και μετά άρχισε η κατρακύλα ..... τους θυμάμαι, σαν να ήταν χθές ....
λέγαν για ΟΝΕ νέα, νέα πολλά νέα και θετικά ......

..... αυτό γίνεται και τώρα .... μόνο που είναι το αντίθετο .... οτι και να πάρεις φθηνό, την άλλη μέρα γίνεται φθηνότερο .... και όλοι λένε πάλι τα διάφορα τους ..... κάποια στιγμή θα εκτιναθεί ..... τώρα λένε ΔΝΤ, πτώχευση και πολλά κακά νέα και αρνητικά .....

.... για μένα, αυτό το ονομάζω η ψυχολογία της μάζας .... αυτή είναι η δική μου εξήγηση μέσα απο τις γνώσεις που έχω και την εμπειρία και πάντα επαναλαμβάνω ταπεινή μου γνώμη .... :oops: :P

.......................................................................................................................
.......................................................................................................................

... αυτή είναι η δική μου άποψη για όλη την κατάσταση, και γι' αυτό - επαναλαμβάνω - όσο πέφτει, θα τσιμπάω και απο κάτι ..... ;)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 26, 2011 4:36 pm 
Χωρίς σύνδεση

Τελικά δεν έκλεισε πάνω απο 2,92 η ΕΤΕ .... δεν πειράζει 8-)

Καλο ΣΒΚ σε όλους και καλά να περνάτε :) ;)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 26, 2011 5:32 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Αγαπητέ bkanenas, όλοι όσοι μπήκαμε στη διαδικασία και αγοράζαμε ΕΤΕ γύρω από τα 10, πιστεύω ότι αυτό που μας εξόντωσε ήταν η αύξηση κεφαλαίου που έγινε. Γιατί: α) πίεσε αφόρητα την τιμή, β) μας ανάγκασε να αγοράσουμε επιπλέον χαρτιά στερώντας μας ρευστότητα, γ) μπήκανε στο σύστημα ένα σωρό μετοχές της τράπεζας, πλέον μιλάμε για κοντά 1 δισεκ. τεμάχια. Κανονικός χαρτοπόλεμος δηλαδή.

Δύο πράγματα με φοβίζουν για την ΕΤΕ. Είτε να προχωρήσει σε νέα αύξηση κεφαλαίου, είτε σε reverse split. Φαντάζεσαι να δούμε μια σχέση 10:1 και ξαφνικά όσοι είμαστε με τιμή κτήσης π.χ. 9 ευρώ να βρεθούμε στα 90 και να περιμένουμε η μετοχή από τα 30 να φτάσει στα λεφτά μας; Κλάφτα Χαράλαμπε!

Ο λόγος που οι δαπάνες του δημοσίου αυξήθηκαν αντί να μειωθούν κατά τη γνώμη μου είναι στους υψηλότερους τόκους που καλείται να καταβάλλει για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.

Επίσης, να μου επιτρέψεις να υποστηρίξω ότι οι μειώσεις που έχουνε γίνει σε δημοσίους υπαλλήλους είναι αστείες μπροστά στη σφαγή που σήμερα επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα, με τις απολύσεις και τα λουκέτα. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως είναι δυνατόν το κράτος μας που βρίσκεται στο χείλος της χρεωκοπίας να πληρώνει μισθούς και συντάξεις που μεταξύ άλλων ξεπερνούν τις 2.000 ευρώ! Είναι απαράδεκτο και προκλητικό σήμερα να δίνονται συντάξεις 2.000 ευρώ όταν ένας νέος μπαίνει στην αγορά εργασίας και παρακαλάει να βρει μαύρη ανασφάλιστη εργασία για 500 ευρώ τρόμου το μήνα.

Και για να κλείσω με το θέμα ΕΤΕ, αυτό που με εξοργίζει είναι η διοίκηση της τράπεζας η οποία φέρθηκε άτιμα έναντι των μικρομετόχων της, καθώς πραγματοποίησε διαδοχικές αυξήσεις κεφαλαίου, με την τελευταία στα 5.2 ευρώ ανά μετοχή και σήμερα ενώ η τιμή της είναι 50% κάτω από τότε, δεν βγαίνει να μιλήσει έστω για ένα υποτυπώδες πρόγραμμα στήριξης της μετοχής της.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 26, 2011 5:40 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

babio έγραψε:
... και γι' αυτό - επαναλαμβάνω - όσο πέφτει, θα τσιμπάω και απο κάτι ..... ;)

Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με την τακτική του "μουαγέν", τα ίδια διάβαζα κι από άλλους χρήστες όταν η ΕΤΕ είχε 7 και 8 ευρώ. Το μόνο που καταφέρνουμε με αυτή την τακτική είναι να εγκλωβίζουμε κι άλλα κεφάλαια. Κι αν η ΕΤΕ μείνει καθηλωμένη σε αυτά τα επίπεδα για τα επόμενα 3-4 χρόνια τί θα κάνουμε; Κι ακόμα χειρότερα, αν κάποια στιγμή βγει η τράπεζα και ζητήσει νέα χρήματα μέσω αύξησης κεφαλαίου (π.χ. για κάθε 1 παλαιά μετοχή που έχεις να σου ζητήσει 2 ευρώ) θα έχεις τη δυνατότητα να πληρώσεις για τις νέες μετοχές;

Να υπήρχε η "παρηγοριά" ενός ετήσιου μερίσματος της τάξης του 3%-4% να πω εντάξει. Όμως κι αυτό το κόψανε, οι τράπεζες έχουν να δώσουν μέρισμα 3 χρόνια.

Τέλος, προτείνω σε όλους μας να ξεχάσουμε το 1999. Εγώ το θεωρώ "έτος ψευδεπίγραφον". Δεν πρέπει καν να το αναφέρουμε, ήταν μια κανονική, στημένη αρπαχτή με τις ευλογίες της τότε κυβέρνησης και των χρηματιστηριακών αρχών. Μαζευτήκανε τα χρήματα από τις τσέπες των πολλών και τα κονομήσανε με τεράστιες αυξήσεις κεφαλαίου και δημόσιες εγγραφές μερικοί επιτήδειοι. Ένα απλό παράδειγμα: η ΑΛΤΕΚ ξέρεις σε ποια τιμή έκανε αύξηση κεφαλαίου; Όταν η μετοχή της διαπραγματεύονταν στις 10.000 δρχ. (29 ευρώ). Σήμερα η κυρία ΑΛΤΕΚ έχει 4 λεπτά. Τί γίνανε εκείνα τα χρήματα του κοσμάκη;

Ή να θυμηθώ τις εταιρείες της περίφημης "Παράλληλης Αγοράς" που κάνανε δημόσιες εγγραφές (είχαμε 3 δημόσιες εγγραφές κάθε μήνα τότε!) με τιμές 5, 10, 15 ευρώ... και σήμερα όλες τους είναι στα 30 λεπτά. Και τα χρήματα των δημοσίων εγγραφών να υποψιαστώ ότι είναι παρκαρισμένα σε Ελβετία μεριά ας πούμε;;;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 26, 2011 5:49 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Καλησπερα και απο εμενα παιδια !!!
Εκανα και εγω καποιες κινησεις σημερα και μαλλον φευγω σε λιγο οριστικα απο την ΕΥΡΩΒ και μενω μονον με ΕΤΕ στα τραπεζοχαρτα.
Παντως η πτωση του κλαδου ειναι εντυπωσιακη και σιγουρα κανενας δεν θα μπορουσε να την προβλεψει.
Ετσι εχουν δυστυχως τα πραγματα προς το παρον, τωρα θελει υπομονη γαιδουρινη και οχι βιαστικες κινησεις, οχι κινησεις απελπισιας.
Καλο απογευμα σε ολους !!!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 26, 2011 5:53 pm 
Χωρίς σύνδεση

Cerberus

Μ' αρέσει που δεν κολώνεις.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 26, 2011 5:54 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Κι όμως Σάλα, κάποιοι την είχανε προβλέψει αυτή την πτώση στις τράπεζες, το όνομα αρχίζει από Λ. Δυστυχώς, οι Κασσάνδρες δικαιώθηκαν.

Όσο για τις ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ, συμπεριφέρονται σαν τα χειρότερα σαπάκια πλέον.

Για να επιστρέψουν σε τιμές που τις θεωρούσαμε υποτιμημένες πριν μερικούς μήνες, οι τράπεζες πρέπει να ανέβουν 300%. Ζήσε Μάη μου... ακόμα κι ο Highlander θα απογοητεύονταν. :P

Καλό απόγευμα και ένα όμορφο Σαββατοκύριακο σε όλους.

Κι ελπίζω κάποιοι εκεί στην ηγεσία του ΥΠΟΙΚ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, να ξυπνήσουν!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 26, 2011 6:19 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Τι να σου πω βρε φιλε Muradeen ...
Πολλα εχει γραψει ο Λεω και παντα μεσα ειναι, γραψε γραψε κατι θα πιασεις ...:-)
Οπως βεβαια εγραφε και για τα CDS και πηγαν ολοι τους στο κουβα, αλλα αυτο δεν το βγαζει μπροστα τωρα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 26, 2011 6:19 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

apollwnios έγραψε:
Cerberus

Μ' αρέσει που δεν κολώνεις.

Αγαπητέ μου apollwnios από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι πάντα ανοικτό βιβλίο γιαυτό και γράφω χωρίς φόβο και πάθος τις ακριβείς μου κινήσεις. Το θέμα είναι ΟΧΙ τι γράφει το χαρτοφυλάκιο μου σήμερα αλλά τι θα γράφει τον Δεκέμβριο και μετά (αν και μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις νωρίτερα).

Και φυσικά δεν θα σας πω ότι θα μείνω αιωνίως αγορασμένος. Οι τιμές που θα πουλήσω και η τιμή του ΓΔ όταν ξεκινήσω έχουν ήδη γραφτεί.

Διαβάσω σε άλλους μίτους κάποιους να διαφημίζουν που αγόρασαν ΕΤΕ γιατί δεν θα έσπαγε εύκολα τα €3 (να έχουν φάει το ξύλο της μαϊμούς σε 2 ημέρες) και να μην κάνουν ούτε μια αναφορά για την σημερινή τιμή αλλά να παινεύονται ότι έλεγαν ότι αν σπάσει τα €2.95 πάει για €2.60......Τότε φίλε μου τι την αγόρασες και δεν περίμενες αν κάνει κάτω από €3??????

Έτσι για να μην σας πασάρουν ότι είναι μεγάλοι γκουρούδες.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 14902 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539 ... 1491  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 85 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: