neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Σεπ 04, 2011 9:33 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Ερε γέλια....προ ολίγου σε χαζοεκπομπή στον ΑΛΦΑ η παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού βγαζει απο την....τσέπη της ένα...κατοστάδραχμο, και ο άλλος μπίρμπας εκεί αναπολούσε την δύναμη του πεντοχίλιαρου...΄και το κοινό να αναστενάζει και να αναπολεί τα....της δραχμής. Είπαμε, η ελίτ ξεκίνησε τη δουλειά να περάσει σιγα σιγα στο μεσο ανόητο Έλληνα που ΔΕΝ γνωρίζει, ότι το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι θέμα νομίσματος και ουχί πολιτικό.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Σεπ 04, 2011 9:57 pm 
Χωρίς σύνδεση

Kαλησπερα σας , φαινεται οτι η αποχη απο ενημερωση / αναγνωση εφημεριδων / θεαση ειδησεων κλπ ειναι η καλυτερη συνταγη ...
Βλεπω πολλη κατηφεια και αναμονη του χειροτερου σεναριου ...μονο που αυτο ΠΟΤΕ δε συμβαινει οταν ολοι το θελουν , εστω για να σταματησει η αγωνια/ το μαρτυριο της σταγονας ...
Σκεφτειτε οτι ειμαστε γ-ελαδα και μαλιστα παχια που την αρμεγαν χρονια ...θα συνεχισουν να την αρμεγουν λοιπον και δε θα τη σκοτωσουν.
Αφηστε τα τροφιμα και κοιταξτε ενεργεια/υπεδαφος , εκει πιστευω ειναι το παιχνιδι για το αμεσο μελλον.Φυσικα το κλιμα πατου/τρομου στη χωρα , το χιλιοπαιγμενο σεναριο της "εμπλοκης" με την τροικα και τα νεα μετρα που την ακολουθουν καθε φορα , ολα ειναι μερος κακοπαιγμενου δραματος ...
...επαναλαμβανω για πολλοστη φορα , οτι θα μας σεβονταν οι "εταιροι" κι οι εταιρες , αν στελναμε στο δημιο τα καθαρματα που κυβερνανε τοσα χρονια και εβγαιναν μπροστα εντιμοι απλοι και καταρτισμενοι "εργατες" που ο καθεις στον τομεα του θα εκανε αυτο που ολοι ξερουμε πως πρεπει να γινει για ν αλλαξουμε σελιδα._

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Σεπ 04, 2011 10:30 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Skoty ετσι ειναι..δεν ξερω αν ολη η ελιτ εινσι υπερ δραχμής..τραπεζιτες και μερικοι σοβαροι επιχειρηματιες δεν ειναι απο οτι λενε. Τωρα οι πολλοι και κυρίως οι πολιτικοι ειναι, αφου θα συνεχισουν νομιζουν, να εχουν την κουταλα..ομως δεν ειναι ετσι, αφου το αποστημα εσπασε και ο ασθενής βγαζει πυον..

Ισως η πιεση να ειναι τοσο μεγαλη απο την Τροικα που να αποδειχθει καθοριστικη για να σπασει ο τσαμπουκας με το Δημόσιο..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Σεπ 04, 2011 10:41 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Όχι όλη η ελίτ, όπως το είπες, οι πολλοί είναι οι πολιτικοί και τα κοράκια τους. Μερος των κρατικοδίαιτων εργολάβων του δημοσίου και μέρος των εκδοτών και συγκροτημάτων και κάποιοι κολαούζοι δημοσιογραφοι. Να μην λέω ονόματα....και μέρος σημαντικό των κλειστών επαγγελμάτων αλλά και των ΔΕΚΟτζηδων συνδικαληστών κλπ.
Είναι ικανοί, να ρίξουν το πρόγραμμα έξω, ώστε να πτωχεύσει η χώρα, και πτωχευση εντός ευρώ...γνωρίζουμε ότι σημαίνει..Ε Ξ Ω Σ Η απο το ευρώ. Τότε όλα αυτά τα σκατά, και υπολείματα απο την εποχή της τουρκοκρατίας κατάλοιπα θα έχουν το πάνω χέρι και πάλι.......τότε, θα πρέπει να μιλήσουν τα όπλα. Ενα καλό ξεβρώμισμα με αίμα των πολιτικών και των συνενόχων τους, θα καθαρίσει την χωρα μια και καλή. Και το εννοώ, όσο κι αν φαίνεται........αν είναι να πληρωσουμε εμείς οι καθημερινοί απλοί άνθρωποι με την απόλυτη απαξίωση των περιουσιών μας για να κερδίσουν αυτη την εξουσία τους οικονομική κ πολιτική κυριαρχία και να συνεχίσουν να διάγουν με την ίδια τακτική, τότε αυτό το αντίτιμο θα πρέπει να το πληρωσουν με αυτό που τους ενδιαφερει περισσότερο. Με τις σκατοζωές τους.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 05, 2011 7:31 am 
Χωρίς σύνδεση

Καλημέρα κ.Δάντη και καλημέρα σε όλους.

Θα ήθελα για ακόμη μια φορά να υποστηρίξω μια θέση μου όσον αφορά τους Δ.Υ. Για όσους πιστέψουν ότι είμαι Δ.Υ. δεν είμαι και δεν ήμουν ποτέ, ούτε καν συμβασιούχος. Νομίζω όμως όπως είπα και πιο πριν ότι οι Δ.Υ. δεν έχουν την άμεση και την απόλυτη ευθύνη.

1. ΝΑΙ, δεν εργάζονται όσο θα έπρεπε ή δεν εργάζονται καθόλου. Αυτό είναι αλήθεια. Ποιός όμως τυφλός δε θέλει το φως του; Και στο κάτω κάτω, που είναι αυτός που θα έπρεπε να ελέγχει την εργασία τους; Έχω γνωστούς που εργάζονται σε δήμους ή δημοτικές ή νομαρχιακές υπηρεσίες και οι άνθρωποι μου το λένε ξεκάθαρα ότι σε κάθε υπηρεσία 1 δουλεύει και 10 κοιτάνε και θέλουν να έχουν και άποψη. Κι έτσι η δουλειά βγαίνει με την ταχύτητα της χελώνας. Επίσης άλλη παρατήρηση που μου κάνουν συχνά είναι ότι κάθε φορά που παρουσιάζουν μια πρόταση στον εκάστοτε δήμαρχο, αντιδήμαρχο ή τέλοσπάντων στον από πάνω τους, για κάθε λύση ο Mr από πάνω έχει και 10 προβλήματα.
2. ΝΑΙ, υπάρχουν μισθοί υπέρογκοι. Αλλά δεν είναι τόσο πολλοί που να δικαιολογούν τέτοιες τρύπες στον προυπολογισμό ή ακόμη και χρέος. Και κατά κανόνα αυτός που παίρνει τον παχυλό μισθό είναι αυτός που πρέπει να ελέγχει τους από κάτω αλλά με τέτοιο μισθό και τέτοια ισχύ είναι λογικό να μην ελέγχει και να μην παρουσιάζεται πολλές φορές καν στο πόστο του γιατί συν τοις άλλοις είναι και κομματόσκυλο.

Δεν λέω άλλα γιατί νομίζω την κατάσταση την ξέρετε και περαιτέρω. Όμως δεν μπορεί να μιλάμε για απόλυση δημοσίων υπαλλήλων. Μπορεί να μιλάμε για μείωση των μισθών των κομματόσκυλων και των κοπρόσκυλων και απόλυση των διευθυντάδων που κάάάάάάθονται (όπως έλεγε και ο Σταυρίδης). Δεν μπορεί να φταίει ο γάιδαρος και να βαράμε το σαμάρι. Οι νόμοι υπάρχουν και πρέπει να εφαρμοστούν. Και πρέπει πλέον να μη δίνονται κίνητρα προς τη θετική αλλά προς την αρνητική πλευρά. Του στυλ "Δε δουλεύεις καλά; Δεν ενισχύεσαι οικονομικά". Αυτό θα έκανε τον διευθυντή να ζητάει να βγαίνει δουλειά. Θα έπρεπε να αφήνονται, οι υπηρεσίες που δεν λειτουργούν, στο έλεος του κυρίου και να υπάρξει τέτοια αποκέντρωση ευθυνών που να πηγαίνει ο πολίτης και να ξέρει ότι αν δεν εξυπηρετείται, φταίει ο διευθυντής απευθείας και όχι ο βουλευτής, ο υπουργός κτλ. Και επιτέλους πρέπει να δοθεί και το πάτημα για αξιολόγηση από μέρους το πολίτη. Αν απολυθούν 200 ή 300 ή 500 κ υπάλληλοι στο δημόσιο τομέα δεν θα γλυτώσει λεφτά το κράτος. Ο ιδιώτης θα ζητήσει περισσότερα για να κάνει την ίδια δουλειά. Και το ξέρουμε πολύ καλά. Και επειδή θα υπάρχει ανάγκη ύπαρξης υπηρεσιών, θα έχουμε και πάλι μια υπηρεσία με τους μισούς υπάλληλους που δε δουλεύει και τον ιδιώτη που βγάζει όλη τη δουλειά. Αυτό το βλέπετε σωστό; Πάλι σπατάλη δεν είναι; Γι αυτό επιμένω. Πρέπει να περνάνε μέχρι και οι διευθυντές και οι "παράγοντες" από ΑΣΕΠ. Σε αυτό, του ΓΑΠ, του βγάζω το καπέλο για το opengov και τη δυνατότητα κατάθεσης του CV για τις διάφορες θέσεις για στελέχη και διευθυντές σε διάφορες υπηρεσίες κτλ. Βέβαια σαφώς θέλει μεγάλη βελτίωση όπως καθετί. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι σούπερ προσπάθεια. Γι αυτό λοιπόν έχω ταχθεί κατά της απόλυσης και της αλόγιστης ιδιωτικοποίησης και υπέρ της πίεσης στην εργασία με την ταυτόχρονη αφαίρεση κάποιων δικαιωμάτων που δόθηκαν αλόγιστα. Επαναλαμβάνω, ο πολίτης πρέπει να έχει μπροστά του έναν υπεύθυνο πόυ να ξέρει ότι έκανε ή δεν έκανε τη δουλειά του. Έτσι θα υπάρχει και έλεγχος και δουλειά θα βγαίνει και επιτέλους θα πρέπει να οριστεί στην Ελλάδα και η class action και να μπορεί μια ομάδα πολιτών να κάνει καταγγελία κατά ενός εργαζόμενου και τότε, ΝΑΙ, να απολύεται αν δεν κάνει τη δουλειά του. Έτσι ναι. Αλλά όχι αλόγιστα. Δεν μπορεί να γίνουν απολύσεις με τον ίδιο αλόγιστο τρόπο με τον οποίο έγιναν προσλήψεις. Η ζημιά θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. ΘΙα κρατηθούν τα κομματόσκυλα με τεχνάσματα και θα απολυθούν οι σοβαροί άνθρωποι. Και θα είναι μια από τα ίδια. Τότε δε θα βγαίνει καθόλου δουλειά και αναλογικά τα λεφτά θα είναι τα ίδια. Πάλι χρέος και πάλι έλλειμμα δηλαδή.

Νομίζω ότι δεν είναι λάθος οι σκέψεις μου. Και μην μπει κανείς στον κόπο να πει ότι είναι κρίμα γιατί θα πεινάσουν και έχουν παιδιά κτλ κτλ κτλ. Να έκαναν τη δουλειά τους ακόμη και χωρίς να έχουν φιλοδοξίες. Θα είχαν το μισθό τους, θα είχαν τη δουλειά τους και κανείς δε θα μπορούσε να τους κουνήσει. Ας σκεφτόντουσαν τα παιδιά τους όταν χρεωνόταν το κράτος για να κάθονται. Αυτή η νοοτροπία του "να μη δουλέψει το παιδί κι εγώ θα του τα κάνω όλα και μετά ο βολευτής θα το βάλει σε μια δουλειά στο δημόσιο για να μη δουλεύει πάλι" πρέπει να τελειώσει. Στη Γερμανία κανείς δε θέλει να γίνει δημόσιος υπάλληλος. Γιατί ναι μεν πληρώνονται αλλά λίγα λεφτά και σίγουρα όποιος είναι Δ.Υ. δεν έχει φιλοδοξίες. Αλλά κάνει τη δουλειά του.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 05, 2011 7:22 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

up :)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 05, 2011 11:40 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγώ έχω την άποψη να φύγουμε από το ευρώ πριν να είναι αργά . Τι περιμένουμε δηλαδή, μια ζωή να παριστάνουμε τους αβανταδόρους των Γερμανών ; Η Ευρωζώνη απέτυχε παταγωδώς και καλύτερα να την κάνουμε τώρα παρά όταν θα σκάσει το Γερμανικό χρέος .
Η Γερμανία υποτίθεται ότι διαχειρίζεται το τερατώδες χρέος της . Αυτό συμβαίνει όσο οι Γερμανοί δανείζονται φτηνά, οι άλλοι Ευρωπαίοι δανείζονται ακριβά, οι Γερμανοί αντλούν χρήμα για τις βιομηχανίες τους, κάποιους Ευρωπαίους τους δανείζουν για να καταναλώνουν γερμανικά προϊόντα που είναι πιο ανταγωνιστικά λόγω φτηνού χρήματος, οι Αμερικάνοι ελέγχουν την παγκόσμια πρωτογενή παραγωγή . Όταν μία από όλες αυτές τις συνθήκες πάψει να ισχύει τότε η Γερμανία θα ανατιναχθεί ! Δυστυχώς θύματα πάλι θα είμαστε εμείς, είτε πάει καλά η Γερμανία είτε καταστραφεί εμείς την πληρώνουμε . Εμείς πληρώνουμε ακριβά το χρήμα για να μην μπορούμε να ανταγωνιστούμε την Γερμανία, το έλλειμμά μας είναι το πλεόνασμα της Γερμανίας, το ομόλογό μας είναι σκουπίδι για να μπορεί η Γερμανία να έχει το πιο αξιόπιστο ομόλογο, εμείς χάνουμε και οι Γερμανοί κερδίζουν . Αν αλλάξουν οι όροι και παίρνουμε χρήμα με τους ίδιους όρους με την Γερμανία τότε η Γερμανία θα σκάσει και θα συμπαρασύρει στην καταστροφή την Ευρωζώνη . Η μόνη λύση είναι να φύγουμε από την Ευρωζώνη και να διακόψουμε τις εμπορικές σχέσεις με τους Γερμανούς . Επιπλέον το ελληνικό κράτος να μην πληρώσει τα ομόλογα που βρίσκονται σε Γερμανικές τράπεζες έναντι του κατοχικού χρέους . Τέλος είναι πολύ μεγάλη κοροϊδία οι Γερμανοί με ελληνικές εγγυήσεις να παίρνουν χρήμα με 1,5-2,5% και να το δίνουν στο ελληνικό κράτος με 5% . Δηλαδή παράγουν χρήμα πάνω στην πλάτη μας, με μηδέν κεφάλαιο και με ρίσκο δικό μας .
Δρ Πάνο μπορείς να μου πεις ένα δυο λόγους σοβαρούς να μείνουμε στο ευρώ ; όχι όμως κινδυνολογίες παρακαλώ .

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 05, 2011 11:44 pm 
Χωρίς σύνδεση

Ο Δασκαλόπουλος κινδυνολογεί ότι αν φύγουμε από το ευρώ θα γυρίσουμε στο 50 και θα καταδικαστούμε στην φτώχεια . Δεν μπόρεσα να διακρίνω ούτε ένα επιχείρημα στις δηλώσεις του αυτές . Υπάρχει επιχείρημα ; Η Ελβετία και η Τουρκία ;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 06, 2011 11:10 am 
Χωρίς σύνδεση

Kyrie Danti, I paremvasi tis Elvetikis Trapezas, den einai bullish gia to asimi? Afou kai aytoi parenevisan, tora mono ta commodities menoyn gia asfali katafygia.. Tha ithela tin gnomi sas gia asimi an ginetai.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 06, 2011 11:56 am 
Χωρίς σύνδεση

θα ηθελα την γνωμη σας. πιστευετε οτι θα αντιστραφει το κλιμα ή εχουμε πολυ κατω ακομη?

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: