Άντε πάλι με τον Λεστατ.
Διαβάζεις τι γράφω ρε φίλε; Ειλικρινά, κοιτάζω αυτά που γράφεις και νομίζω ότι μιλάω με εξωγήινο.
Παράθεση:
Δηλαδή συμφωνούμε. Πρέπει να πέσουν τα κεφάλια. Και επαναλαμβάνω, όποιος δεν κάνει τη δουλειά του πρέπει να πάρει πόδι μαζί με τα κεφάλια. Αλλά πρωτίστως τα κεφάλια.
Δεν είναι αυτοί οι συνδικαλιστές τα κεφάλια; Και μη νομίζεις ότι μόνο εσύ ως εκπρόσωπος εργαζομένων ιδιωτικής εταιρίας δέχεσαι απειλές. Και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν δέχονται απειλές. Έχω άπειρα παραδείγματα. Αλλά αν ο "πάνω από όλους" είναι εντάξει, τότε όλα είναι εντάξει. Συμφωνούμε ότι έχει χάσει τα δικαιώματα το αφεντικό αλλά όταν απειλείται ο εργαζόμενος τότε έχει χάσει τα δικαιώματά του και ο ίδιος ο εργαζόμενος. Και όταν αυτοί που απειλούν είναι αυτοί οι "συνδικαλιστές", δηλαδή τα κεφάλια, αυτοί πρέπει να φύγουν. Είναι ότι πιο λογικό. Όμως όταν 1 συνδικαλιστής είναι απατεώνας δεν σημαίνει ότι αυτομάτως ο συνδικαλισμός είναι απάτη. Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι επειδή οι ορκωτοί είναι απατεώνες, η λογιστική είναι απατή. Έλεος. Δεν είναι φιλοσοφική η κουβέντα. Είναι πραγματικά γεγονότα. Δεν είναι δυνατόν να ισχυριζόμαστε ότι επειδή ένας καθηγητής κάνει ιδιαίτερα, πρέπει να καταργήσουμε το σχολείο. Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι επειδή ένας στο ΙΚΑ δε δουλεύει, θα καταργήσουμε την ασφάλιση. Να βρεθεί ο ένας, να βρεθεί και ο μπάρμπας του και να γίνουν καπνός. Αλλά όχι να καταστρέψουμε τους θεσμούς.
Και για να μη νομίζεις ότι εγώ είμαι με το μέρος του δημόσιου κάφρου να σου πω και ότι λόγω του ότι μεγάλωσα σε σπίτι με δύο δημόσιους υπάλληλους έχω άπειρα παραδείγματα. Και δεν είναι προς τιμήν μου αλλά εγώ, ως μικρός και άμυαλος τότε, ήρθα και σε ρήξη με το σπίτι μου κάποια στιγμή γιατί δεν καταλάβαινα για ποιόν λόγο όλοι έκαναν ιδιαίτερα και το δικό μου σπίτι έκανε μπαχτσέ. Δεν καταλάβαινα γιατί όλοι οι συνάδελφοι του πατέρα μου είχαν από δυο εξοχικά στη θάλασσα και ο πατέρας μου έκανε σπίτι στη θάλασσα μόλις βγήκε στη σύνταξη με ότι είχε μαζέψει στα τόσα χρόνια για να έχουμε εμείς μια επένδυση, η οποία τώρα, ενώ είναι το μόνο νόμιμο κτίσμα σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων και χάνει και την αξία του. Και είμαι κι εγώ θυμωμένος. Και είμαι κι εγώ σε εκείνη την κατηγορία που δεν μπορεί να καταγγείλει γιατί θα του κάψουν το σπίτι, το αυτοκίνητο και άλλα πολλά. Αλλά να είσαι σίγουρος ότι ναι μεν αυτοί που θα το κάψουν θα είναι εργαζόμενοι, δε αυτοί που θα αποφασίσουν ότι πρέπει να καεί είναι οι "από πάνω" τους. Είναι σωστό έχει γηπεδοποιηθεί ο συνδικαλισμός ο οποίος πρωτογενώς θα έπρεπε να υπερασπίζεται δικαιώματα και όχι ασυδοσία. Αλλά δε φταίει ο συνδικαλισμός. Φταίνε τα κεφάλια. Γι αυτό πρέπει να πέσουν. Για να το λιανίσουμε, δεν φταίνε οι πιτσιρικάδες που πηγαίνουν στο Βόλο και καίνε τα πάντα. Φταίνε οι αρχιμάστορες της κερκίδας που τα παίρνουν από την ομάδα για να φανατίζουν τους πιτσιρικάδες οι οποίοι πιστεύουν στη φανέλα και δεν έχουν ιδέα από το πώς πάει το οικονομικό όφελος.
Και για να μην μου πεις ότι θεωρώ τους πιτσιρικάδες χαζούς που δεν καταλαβαίνουν, τσάκω και αυτό. Εδώ ρε 10.000.000 Έλληνες κοιμήθηκαν και πίστεψαν στη φανέλα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ και συνεχίζουν να είναι πρόβατα. Έχουνε μάθει όρους όπως CDS, σπρεντ κτλ που δεν ήξεραν καν τί είναι πριν δύο χρόνια. Πιστεύεις ότι δεν μπορείς να βάλεις στο κεφάλι ενός πιτσιρικά-εργαζόμενου το ότι αν κάψει και σπάσει είναι προς το συμφέρον του; Γι αυτό πρέπει να πέσουν κεφάλια αλλά όχι θεσμοί. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να καταργήσουμε το κοινοβούλιο γιατί το 90% όσων είναι εκεί μέσα τα παίρνουν. Περισσότερο; Με την ίδια λογική θα πρέπει να αφανίσουμε τις ΗΠΑ γιατί οι στρατιώτες τους σκοτώνουν όποιον τύχει για το πετρέλαιο. Περισσότερο; Με την ίδια λογική θα πρέπει να καταστρέψουμε τη γη γιατί ο άνθρωπος στο μεγαλύτερο ποσοστό του καταστρέφει τη φύση ευσυνείδητα και ασυνείδητα. Κι έτσι έφτασα ξανά στο ανέκδοτο που έγραψα πριν μερικές μέρες. Πάνε καμιά 10ρια σελίδες πίσω να το δεις. Είναι αυτό που λέει αυτός σε αυτήν, "θα μου το δώσεις ή πρέπει να καταστρέψω το σύμπαν;".
Αν πιστεύεις ότι ένα τέτοιο μοντέλο θα προχωρούσε, τότε δεν έχω να σου πω τίποτα. Πάντως αυτό το μοντέλο είναι η φωτοτυπία του μοντέλου της Αμερικής προ του 60 με τους μαύρους το οποίο απέτυχε παταγωδώς, όχι γιατί πήραν στο τέλος τα δικαιώματα οι μαύροι αλλά γιατί με το που τα πήραν τα δικαιώματα άλλαξε όλο το οικονομικό ασσέτ. Ο σκλάβος δουλεύει μέχρι κάποια στιγμή φίλε. Μετά κάνει την επανάστασή του. Αν είναι όμως εργαζόμενος με δικαιώματα και ξέρει ότι όσο ΔΟΥΛΕΥΕΙ (όχι τον κόσμο) ανεβαίνει τότε θα βάλει το κεφάλι κάτω μέχρι του σημείου στο οποίο ο ίδιος ικανοποιείται. Δεν είμαι αναρχοκομούνι αλλά σε κάποια πράγματα έχουν δίκιο. Το έχω ξαναπεί, αυτοί εκεί στη Μαριναλέντα με έχουν εντυπωσιάσει. Ζουν την απόλυτη δημοκρατία και όταν μιλάνε για ανάπτυξη εννοούν το σύνολο του πλυθησμού. Όχι τον εξυπνάκια.