Γ. Μαγκριώτης: Tο βαρέλι θα έχει πάτο
Αναρτήθηκε: 20 Sep 2011, 19:33
Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, μίλησε σήμερα στον Αθήνα 9.84. Μεταξύ άλλων, είπε για την κυβέρνηση και τις αντοχές τοις κοινωνίας..
Εξαρτώνται από τις ίδιες τις αντοχές της χώρας και της κοινωνίας (σ.σ. οι αντοχές της κυβέρνησης). Αυτά πάνε μαζί. Η κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα γενικότερα, μπορεί να ανταποκριθεί στο βαθμό που μπορεί και η κοινωνία να ανταποκριθεί.
Ασφαλώς, η κοινωνία και η οικονομία είναι στα όριά τους και το πολιτικό σύστημα, από τη δική του πλευρά, και αυτό βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.
Πρέπει, όμως, να πάμε μπροστά όλοι μαζί, διαφορετικά, ένα πισωγύρισμα τούτη την κρίσιμη ώρα, νομίζω ότι θα είναι καταστροφικό για τη χώρα και πολύ περισσότερο για τους αδύναμους πολίτες….
Σε άλλο σημείο, είπε: Αυτός ο Οκτώβριος είναι πάρα πολύ κρίσιμος, γιατί τώρα θα κριθεί αυτή η μάχη, η έγκριση από τα κοινοβούλια της Ευρωζώνης της ιστορικής απόφασης της 21ης Ιουλίου, που θα σταθεροποιήσει τη χώρα μας και την Ευρωζώνη και θα πατάμε, πλέον, σταθερά. Εκεί είναι, πλέον, που το βαρέλι θα έχει πάτο. Αυτό, δεν το θέλουν οι αγορές. Άρα, λοιπόν, η μάχη είναι δυνατή….
Είναι γεγονός, ότι η πίεση που υπάρχει -η πολιτική, η κοινωνική, η προσωπική- είναι τεράστια, διότι αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι ανεπανάληπτο.
Οι ευθύνες μας είναι μεγάλες και οι αποφάσεις κρίσιμες και ιστορικές. Η κοινωνία αντιδρά – το κακό είναι, ότι αντιδρούν και οι βολεμένοι και αυτοί αντιδρούν πιο έντονα, οι οποίοι έχουν πολλά και πολλά από αυτά κερδοσκοπικά.
Ο άνεργος, ο αδύναμος πολίτης, που αυτός είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της λαίλαπας, με μεγαλύτερη στοϊκότητα αντιμετωπίζει την πραγματικότητα…, συνέχισε ο κ. Μαγκριώτης.
Με στοικοτητα κυριε Μαγκριωτη..................... θα σου σκισει τον πατο ο αδυναμος πολιτης αυτης της λαιλαπας ........... αφου εχεις πατο οπως προαναφερατε.
Τι καλος βουλευτης ........ ρε παιδια.

Μες την καρδια μου τον εχω