καλησπερα.. Για τον τελικο χαμο θα πονταρα στον Νοεμβριο αφου οι ..αστρολογοι τον θεωρουν μηνα δυσκολο. Βεβαια ολοι οι επομενοι μηνες ειναι δυσκολοι, αν δεν λαβει σωστα μετρα η ΕΕ θα διαλυθει, και εδω ειναι το θεμα..οι κινησεις των μεγαλων κρατών δειχνουν πως ειναι χαλαροι και δεν θεωρουν πως θα γινει κατι ααχημο..απο την αλλη ΗΠΑ και ΚΙΝΑ ειναι σε αναμενα καρβουνα και προσπαθουν να βοηθησουν οσο μπορουν με καθε τροπο. Ειμαι πολυ περιεργος τι θα γινει τελικα. Οι τραπεζες τωρα..τα ακινητα της ΕΤΕ αξιζουν σε σημερινες τιμες, 2 δις. Της ΑΛΦΑ 1 δις. ΠΡοφανως κατι θα αξιζουν και τα καταστηματα..ακομα και αν γινει κουρεμα 50% αυτές οι 2 θα επιβιωσουν..Τις εχει παρει η μπαλα της πτωσης μαζι..εδω εκανε -10% ο ΜΥΤΙΛ, οποιος δεν εχει καμια σχεση με ολα αυτα..τι να λεμε τωρα.. Για τα κομαντα τι να πουμε..
ETE , πιθανον 2ή 3 νεες για 1 παλια στο 1 με 1,5..φυσικα και μετα θα εχει reverse split. H AMK δεν θα γινει στην περιπτωση που το κρατος το Ταμειο ESF δωσουν το απαιτουμενο χρημα με ανταλλαγμα προνομιουχες. κατι που οι αγορες δεν πιστευουν μεχρι στιγμής.
ΣΤις ΗΠΑ μιλανε για μεγαλη πτωση , τα νουμερα τα εχουμε πει και για τα 2 σενάρια. ΠΡοσωπικα θεωρω πολυ πολυ δυσκολο το ΝΤΑΟΥ 4000 και νεα χαμηλα και σαας εχω πει γιατι..Πανικος ξανα ειναι σχεδον αδυνατον να γινει, αφου ολοι ειναι ψιλιασμενοι ..οι πανικοι πωλησεων γινονται μια φορα τον αιωνα.Αλλα θα μπορουσε ο ανετα να παει 7500 μοναδες. Το λινκ ειναι η παρεμβαση σημερα του θειου ΜΠΕΝ. Αυτο δειχνει πως η κατασταση ειναι πολυ σοβαρη και προσπαθουν να ηρεμησουν τις αγορές, με νεα ενεση ρευστοτητας. Φοβηθηκαν με εχουμε σελ οφ γενικευμενο στην Ευρώπη.
Τωρα το ζητουμενο ειναι το θεμα που θετει ο οριζον..απο που θα προκυψει η αναπτυξει οταν ερθει η ωρα, 13, 14 καπου εκει. προσωπικα θεωρω το 2014 πιο πιθανο ετος. Το κλειδι ειναι οι μεταρρυθμισεις τυπου ανοιγμα κλειστων, μικρος ΔΤ και περιορισμος της φοροδιαφυγής..Η αναπτυξη θα ερθει αλα αγορές φιλε μου. Πρωτα αγοραζει το εξυπνο χρημα δηλ εδω οι μεγαλοι επενδυτές τυπου καταρ και πιθανον Γερμανων βιομηχανων που θα εχουν βιωσιμα επιχειρηματικα σχεδια. Μετα θαρθουν μερικοι μεσαοι επιχειρηματιες επενδυτές βλεποντας ττα κερδη των πρωτων και μετα οι ντοπιοι και οι μικροι αφου η αναπτυξη θα ειναι θεμα στα ΜΜΕ διεθνώς. Δε σου θυμιζει κατι το σκηνικο? Ακομα και σημερα, οταν καποιος επιχειρηματιας ερχεται και ζητα χρηματοδοτηση απο ξενα φαντς που εχω προσβαση , πρεπει να μου φερει executive summary, business plan kai cash flows που να δειχνουν πως η επενδυση εδω θα ειναι κερδοφορα. Μπορω να πω πως υπάρχουν πολλοι που θελουν λεφτα, αλλα ελαχιστοι καταναουν πως τα παραπανω ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για να σκεφτει ο αλλος να σου δωσει λεφτα..Σε κανα χρονο ειμαι βεβαιος που η πλειοψηφια θα εχει συμπεριλαβει στο θελω τοσα και τα σχεδια για το μελλον.. Τοτε θα αρχισουν οι πολλες προτασεις και σε κανα χρονο ακομα , 2014 , το ξεκινημα των επενδυσεων..και απο τα μεσα του 2014 οι προσληψεις σιγα σιγα.. ΟΙ ξενοι απο τωρα κοιτουν Ελλαδα..γιατι? μα γιατι τα ΜΜΕ λενε πως θα χρεοκοπησουμε, δεν εχουμε χρηματα κλπ..αρα ειναι σαν να εισαι ο Μπαφφετ και να σου λενε η Χ γνωστη αλλα ικρη εταιρια εχει προβλημα και η τιμη της ειναι πολυ χαμηλα..ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ο επενδυτής? ευκαιρια σου λεει υπερ - κερδους..ετσι και με μας..το μαγαζι ειναι γνωστο και γωνια..ε, και ο λαος εκει μαλ...κε , ειχε και κλεφτες πολιτικους, και την φουνταρε την χωρα..ελα ομως που τα διεθνη επενδυτικα κορακια ξερουν πως θα βγαλουν πολλα πολλα λεφτα..ΟΠΟΤΕ ετσι ξεκιναει το πραγμα...Welcome to the real world..
_________________ *τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπες ή συστάσεις για αγορά , πώληση ή διακράτηση μετοχών, ομολόγων, παραγώγων και νομισμάτων.
Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM
|