synny, την ξέρω την τοποθέτησή σου. Πιστεύω όμως ότι ο Σημίτης σε γενικές γραμμές ήταν ένας καλός πρωθυπουργός, με λαμόγια υπουργούς (το ίδιο πιστεύω και για τον Καραμανλή). Το μεγαλύτερο λάθος του Σημίτη κατά τη γνώμη μου είναι που βιάστηκε να βάλει τη χώρα μας στην ΟΝΕ, και προκειμένου να το πετύχει "μαγείρεψε" τα νούμερα. Δεν έπρεπε εξαρχής να μπούμε στο κοινό νόμισμα, το οποίο απαιτούσε δημοσιονομική πειθαρχία, αρετή για την οποία δε φημιζόμαστε εμείς οι Έλληνες.
Αν θες την προσωπική μου άποψη, ο καλύτερος πρωθυπουργός που πέρασε τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα, ήταν ο Μητσοτάκης και έπρεπε να τον αφήσουν να κυβερνήσει. Πιστεύω θα νοικοκύρευε τα οικονομικά μας σε μεγάλο βαθμό. Αλλά τον έφαγαν τα συνδικάτα και ο εσωκομματικός λαϊκισμός, κυρίως του Σαμαρά.
Όσο για τον ΓΑΠ, μπορεί να έχει καλές προθέσεις, ωστόσο κι αυτός έχει κάνει το λάθος να διαλέξει υπουργούς οι οποίοι πάνω από το καλό της χώρας βάζουν το πολιτικό τους μέλλον. Λαϊκιστές του κώλου και αδρανέστατοι οι περισσότεροι, κυριολεκτικά ανύπαρκτοι, απλώς εισπράττουν τον μηνιαίο τους μισθό και παριστάνουν τους υπουργούς. Έχω την εντύπωση πάντως ότι στην πραγματικότητα δεν κυβερνάει ο ΓΑΠ, αλλά τα αδέρφια του!
spyrossi, οι εχθροί που λες δύσκολα καταπολεμούνται. Από τη μία είναι οι δοσίλογοι πολιτικοί που εκμεταλλεύονται τη χρεωκοπία της χώρας για ίδιο όφελος (όταν κάποτε βγούμε από την κρίση θα μάθουμε ποιοι ήταν αυτοί!), κι από την άλλη οι μεγαλομέτοχοι που βάλανε το χεράκι τους στην καταστροφή της ελληνικής μεσαίας τάξης. Το 1999, με εκείνο το πανηγύρι που έγινε και τις τρομαχτικές αυξήσεις κεφαλαίου, φαγώθηκαν αμύθητα ποσά από τους μικρομετόχους, την ίδια ώρα που το κεφάλαιο αβίαστα ξεφόρτωνε καραβιές μετοχών. Σήμερα που οι ίδιες μετοχές αξίζουν όσο για σπόρια, και πάλι αβίαστα τις αγοράζουν πίσω (τουλάχιστον τις εταιρείες που αξίζουν κάτι) και τις βγάζουν από το ΧΑΑ με μια δημόσια προσφορά της πλάκας! Τα παραδείγματα είναι πολλά και χαρακτηριστικά. Ο παράς φαγώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, και δυστυχώς με τις ευλογίες και την ανοχή των κυβερνώντων και της ανύπαρκτης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς!
|