Δάντη για ένα πράμα, εκτός από τα άλλα, σε πάω απεριόριστα. Μου σπουδάζεις οικονομική τεχνοκρατική λογική χωρίς να πληρώνω.

. Αυτό θα πει δωρεάν παιδεία.
Αλλά ως ανήσυχος μαθητής θα σε ξαναρωτήσω το ίδιο πράγμα αλλιώς. 500ευρώ=175.000 δρχ. Αλλά με τι αγοραστική αξία; Όταν λέμε ότι σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ θα έχουμε ισοτιμία στο 1000ρικο σημαίνει ότι 500ευρώ=175 ευρώ και αν το θέλεις πιο καλά άντε να σου το διπλασιάσω γιατί σήμερα είμαι κεφάτος 350 ευρώ. Και η εξίσωση αυτή ήδη μαθηματικά είναι αδύνατη. Και σίγουρα θα ήμασταν και 10 χρόνια εκτός αγορών αλλά (δεν ξέρω γιατί) έχω την εντύπωση ότι υπό εκείνου του είδους την πίεση ο Έλληνας θα γυρνούσε πιο γρήγορα στην παραγωγή στον πρωτογενή τομέα αλλά και σε εναλλακτικού είδους παραγωγή μιας και κατάρτιση έχουν οι νέοι. Να ναι καλά τα πανεπιστήμια του εξωτερικού... Αυτά που βλέπω τώρα με έχουν εξοργίσει. Οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει τί τους γίνεται ακόμη. Θα σου κάνω μια άλλη ανάρτηση να σου πω μια περίπτωση να γελάσει το χειλάκι σου.
Και όταν ο βιαστής (Στρος Καν) έκανε συνεννοήσεις με τον ΓΑΠ πριν τις εκλογές (το έχουν ομολογήσει) και τα ήξεραν όλα, δεν ήξεραν ότι ο ΓΑΠ και συνεπώς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει τέτοιες κινήσεις; Μπορώ να το δικαιολογήσω μόνο ως σκεπτικό "Μην το κάνουμε επί ΝΔ γιατί θα γίνει επανάσταση από το πρώτο δευτερόλεπτο" αλλά όχι και ότι εξεπλάγησαν. Αφού τα λεφτά τα δίνουν στους ίδιους κλέφτες που τα αρπάξαν όλα τα υπόλοιπα χρόνια. Εσύ θα ξαναέδινες στον κακοδιαχειριστή δανειολήπτη σου δάνειο; Άρα λογάριαζαν και την εποπτεία. Άρα το φιλέτο πρέπει να είναι όντως καλό.
Υ.Γ. Δάσκαλε, απάντησε μου και σε αυτήν την ερώτηση. Γιατί μου έχει μπει η ιδέα και ξημεροβραδιάζομαι με αυτήν στο κεφάλι μου ότι μετά και την τραπεζική αναδιάρθρωση θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα είναι όλα μέλι γάλα; Γιατί μου έχει καρφωθεί στο κεφάλι ότι τα δύσκολα πέρασαν; Πολύ αυθόρμητα, μου έρχεται αυτή η διαίσθηση. Ότι αυτό με τις τράπεζες είναι το final act και ότι είδαν οι μάγκες ότι δεν μπορούν να πάρουν περισσότερα οπότε περιορίστηκαν στο φιλέτο το οποίο ούτως ή άλλως ο Έλληνας το είχε χ....ο επενδυτικά και το υπολόγιζε μόνο εθνικιστικά (μην το πάρουν οι Τούρκοι, μην το πάρουν οι Γερμανοί κτλ αλλά κι εμείς που το έχουμε, δε γ...ται το κ...χώραφο). Άσε που είδα που έχει φτάσει το % επιδότησης από το ΕΣΠΑ και χοροπήδηξα. Μέχρι 65% δίνουν στην παραμεθώριο. Ρε μπας και κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να πάρουν όλα τα λεφτά από το σεντούκι του Έλληνα και τον βάζουν τουλάχιστον να τα επενδύσει δια της αγρίας οδού; Μήπως αρχίζει να φουσκώνει το φωτοβολταικό, το τουριστικό και όλα τα εις -ικο;