neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 887, 888, 889, 890, 891, 892, 893 ... 1987  Επόμενο

Βαθμολογία Θέματος
* 5%  5%  [ 9 ]
** 1%  1%  [ 1 ]
*** 2%  2%  [ 3 ]
**** 3%  3%  [ 6 ]
***** 90%  90%  [ 175 ]
Σύνολο ψήφων : 194
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 11, 2011 4:06 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Βασικά με την ΕΤΕ δεν είχα σκοπό να ξανοιχτώ, πήρα ένα 5% να έχω για το χαρτοφυλάκιό μου. Συνέχεια διάβαζα το τάδε και το δείνα στο κάπιταλ, όλοι την εξυμνούσαν, διάβασα και τις ανοησίες όπως αποδείχτηκαν εκ των υστέρων του 666, και την πάτησα σαν πρωτάρης. Είπα όμως δε βαριέσαι, μικρό είναι το ποσοστό που πήρα. Όμως κάπου εκεί προέκυψε η αύξηση κεφαλαίου και συμμετείχα (με πείσανε οι διαφημίσεις και οι μεγαλοστομίες της διοίκησης της ΕΤΕ), στη συνέχεια ήρθε η απορρόφηση της ΔΙΑΣ από την ΕΥΡΩΒ, και ξαφνικά βρέθηκα με πολλές τραπεζικές.

Το έχω βάλει πείσμα, στο μέλλον δεν πρόκειται καμία μετοχή - κερατάς να μου ξαναφάει έτσι λεφτά. Δε λες καλά που τη γλύτωσα με ΑΛΑΠΙΣ, την πούλησα πριν το πρώτο reverse split, την ώρα που άλλοι γράφανε ότι θα πάει 2 και 3 ευρώ. Έχει κάψει πολύ κόσμο το φόρουμ του κάπιταλ!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 11, 2011 10:32 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Φίλε Xaaos υπάρχει πάντα το stop loss. Οποια κι αν είναι η εταιρεία. Κι όταν τα πράγματα φαίνονται ότι δεν διορθώνονται να έχεις το θάρρος να παρεις μια ζημιά που θα είναι μικρότερη από αυτή που θα έχεις αν παραμείνεις ως το τέλος. Είχα ΕΥΡΩΒ κοντά στα 4. Δεν έβαλα stop loss, έπεσε, μας διαβεβαίωναν ότι δεν θα γίνει haircut. Τελικά, όπως έχω γράψει εδώ στο site, αποφάσισα να τη δώσω στα 2.50 - μια δύσκολη απόφαση τότε - και τα έκανα ΦΟΛΙ στα 6.8 και ΑΡΒΑ 3.50. Τα ΦΟΛΙ μου έδωσαν κούρσα ως τα 9 και έδωσα τα μισά με ικανοποιητικά κέρδη, ενώ η ΑΡΒΑ δεν έχει χάσει ούτε σεντς από κείνη τη μέρα. Φυσικά , δεν έχω βγάλει τη ζημιά της ΕΥΡΩΒ ακόμη, αλλά αν ΦΟΛΙ και ΑΡΒΑ κάνουν ένα +50% από εδώ που βρίσκονται, θα την έχω καλύψει. Ενώ, αν είχα μείνει ΕΥΡΩΒ θα την έβλεπα στα 0.55 τώρα και θα τρελαινόμουνα! Χώρια ότι θα είχα στερηθεί ρευστότητα. Αλλά το κυριότερο ,από κείνη τη μέρα πέρα από το μάθημα που πήρα , κοιμάμαι ήσυχος.
O Verda τα έλεγε από το πρώτο βίντεό του. Λίγοι τον άκουσαν, γιατί μας είχαν περάσει την ψευδή εικόνα ότι δεν θα γίνει haircut, ότι ολόκληρος Λάτσης δεν θα αφήσει την τράπεζα να ξεφτιλιστεί, η θεωρία ότι από τις τράπεζες μακροπρόθεσμα κανείς δεν έχασε κλπ

Ευτυχώς που ποτέ δεν είχα μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου μου σ' αυτές..πάντα με γοήτευαν οι εξωστρεφείς εταιρείες, αλλά και οι ενεργειακές..σαν τον ΜΥΤΙΛ, τη ΜΟΗ, τα ΕΛΠΕ, τα ΕΛΚΑ..
Αυτό με έχει κρατήσει ζωντανό , καθώς και ότι προσπαθώ να κρατάω τη ρευστότητά μου κοντά στο 50%..Γι'αυτό και θεωρώ ότι οι απώλειές μου είναι αναστρέψιμες..
Αλλά πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αυτός ο πτωτικός κύκλος που ζούμε με έμαθε το μεγαλύτερο μάθημα. Να είμαι σε εγρήγορση. Να μην έχω στερεότυπα. Τα πράγματα αλλάζουν αστραπιαία κι όποιος μένει κολλημένος σε θεωρίες άλλων εποχών είναι καταδικασμένος. Θέλει παρακολούθηση, ενημέρωση για τις εταιρείες που έχουμε, ανοιχτό μυαλό, εφαρμογή stop loss και πάντα ρευστότητα κοντά στο 50% ό,τι και να γίνει. Για να έχουμε κεφάλαια να είμαστε παρόντες και στον επόμενο ανοδικό κύκλο, που θα αναστρέψει την πορεία των χαρτοφυλακίων μας.

Δυστυχώς το ταμπλώ μιλούσε, η περίπτωση της Citigroup ήταν γνωστή, φωνές σαν του Verdadeiro, του Favlou (που περιέγραψε επακριβώς την ιστορία των ξένων γυπών-ορνίων) του Καισάριου ακόμη και του Λεωτσάκου (που κάποιοι δεν τον πάνε) βοοούσαν, φωνές σαν τους χρήστες Sparti και Μυαλό στo Capital, σαν του Hi-Five με τη γνωστή εξίσωση όλες οι τράπεζες μαζί= 10 ευρώ, αλλά οι επενδυτές στην Ελλάδα που έχουν αυστηρά τραπεζοκεντρικά χαρτοφυλάκια αρνούνταν να αποδεχτούν να απαρνηθούν τις ιδεοληψίες τους και τα στερεότυπα ότι "οι τράπεζες πάντα νικάνε, παντα κερδίζουν".

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 11, 2011 11:13 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο μάθημα της κρίσης για μένα, Horizon. Εγρήγορση και όχι στερεότυπα. Δυστυχώς επαναπαύτηκα στη λογική του "δε θα αφήσουν οι διοικήσεις τις τράπεζες να ξεφτιλιστούν" και τώρα απελπισμένος βλέπω μόλις 2 μετοχές να βρίσκονται άνω του 1 ευρώ!

Όσο για τον Sparti, τί να πει κανείς; Ο άνθρωπος όταν η ΕΤΕ ήταν στα 40 ευρώ έγραφε ότι οι ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ θα πάνε στα 30 λεπτά και η ΕΤΕ θα έχει 2 ευρώ, θα μας τις δίνουν τσάμπα και δε θα τις παίρνουμε. Οι περισσότεροι τον λοιδωρούσανε. Εγώ διάβαζα αυτά που έγραφε και σκεφτόμουν "πφφ, σαχλαμάρες"! Και να που σήμερα δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Το stop loss είναι η πιο σκληρή και δύσκολη επενδυτική απόφαση. Πρέπει να συγκρουστείς με τον εαυτό σου και να παραδεχτείς ότι έκανες λάθος. Σπανίως το εφαρμόζω, αλλά όποτε το έκανα, γλύτωσα τα χειρότερα (χαρακτηριστικά θυμάμαι την περίπτωση της ΟΛΥΜΠ την οποία πούλησα stop loss πάνω από τα 4 ευρώ). Στην περίπτωση των τραπεζών, έφαγα παραμυθάκι ομολογώ, όμως συνάμα δεν μπορούσα να πιστέψω ότι οι τράπεζες θα πέσουν τόσο εύκολα. Δυστυχώς, τα πάρε - δώσε τους με το κράτος ρημάξανε αυτές και κυρίως τους μικρομετόχους τους.

Επίσης, θυμόμουν τις 2 προηγούμενες σημαντικές πτώσεις του ΧΑΑ, το 2003 και το 2009, που και οι δύο σταμάτησαν κοντά στον ίδιο αριθμό για το Γ.Δ.: 1.462 και 1.458. Έτσι, όταν και πέρσι πιάσαμε τα επίπεδα των 1.450 μονάδων, μέσα μου πίστευα ότι ίσως αυτός είναι ο πάτος, άντε το πολύ να είχε 100-200 μονάδες παρακάτω. Δεν περίμενα όμως την τρομερή απομόχλευση που προέκυψε στο ευρύτερο σύστημα, με τη βοήθεια φυσικά και του ΓΑΠ και όλων αυτών των ηλίθιων δηλώσεων περί χρεωκοπίας, Τιτανικού, όπλου γεμάτου στο τραπέζι κλπ που έσπειραν τους πρώτους σπόρους για τη θύελλα την οποία σήμερα θερίζουμε.

Στο εξής θα είμαι πιο προσεκτικός!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 12, 2011 10:55 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Την Καλημερα μου....

Ο σχεδιασμος μπαινει στην τελικη ευθεια!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ένα σχέδιο 10 σημείων για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, πρότεινε ο Jean-Claude Juncker, σε συνέντευξή του στη Handelsblatt.

Ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει αυτόματες κυρώσεις για τις δημοσιονομικά ανεύθυνες κυβερνήσεις, διευρυμένη εξουσία στην Κομισιόν και μέρισμα για τους φορολογούμενους που διασώζουν τράπεζες.
«Δεν μπορούμε απλά να τους δίνουμε τα χρήματα. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι εκείνοι που δίνουν κεφάλαια σε οποιαδήποτε μορφή αντιπροσωπεύονται στα σώματα λήψης αποφάσεων και συμμετέχουμε στα κέρδη», δήλωσε ο Juncker.

Οπως εγραφα και χτες με βιωσιμο Δημοσιονομικο,αυτα τα δικαιωματα των αυξησεων σε οσο το δυνατον χαμηλοτερες τιμες βεβαια..το σκεφτομαι πολυ σοβαρα για πρωτη φορα να αγορασω!!!

Για να δουμε...ελπιζω η Μεγαλη μας Φιλη να ξεκινησει τον χορο οπως συνηθιζεται αλλωστε..ειτε μονη της,ειτε με παρεα ;)

Βεβαια...χαρτοπολεμος κλπ...αλλα απο την αλλη επιτελους ισολογισμοι απαλλαγμενοι απο τον βραχνα των Ομολογων...να δουμε κεφαλοπ βεβαια πρωτα

Ειπαμε..μπαινουμε στην τελικη ευθεια!!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 12, 2011 2:43 pm 
Χωρίς σύνδεση

verdadeiro έγραψε:
..μπαινουμε στην τελικη ευθεια!!

να σκεφτω οτι μετα απο καιρο σκεφταισε να αγορασεις τραπεζες;
φαινετε φως;
μηπως αν το ψαλιδισμα ομολογων δεν ειναι 50% τελειωσε το κατω;
ενα δευτερο
μπορει να παθουν οι μετοχοι της ΕΤΕ οτι της ΠΡΟΤΟΝ;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 12, 2011 4:13 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

triamora έγραψε:
verdadeiro έγραψε:

να σκεφτω οτι μετα απο καιρο σκεφταισε να αγορασεις τραπεζες;
φαινετε φως;
μηπως αν το ψαλιδισμα ομολογων δεν ειναι 50% τελειωσε το κατω;
ενα δευτερο
μπορει να παθουν οι μετοχοι της ΕΤΕ οτι της ΠΡΟΤΟΝ;

To σκεφτομαι ναι φιλε μου..

Αλλα οχι απο το ταμπλο!!τοχω γραψει καθαρα..

Απο τα δικαιωματα των αυξησεων που πολλοι θα πουλησουν[λογω ανυπαρξιας ρευστου]
σε πολυ χαμηλα επιπεδα

Οσο για το ποσοστο κουρεματος ,καλο θαναι ναναι σε μιγμα σωστο

Τετοιο που να επιτρεπει στις Τραπεζες μας να μην χρεωκοπησουν και απο την αλλη στο Κρατος να επιστρεψει σε βιωσιμους πλεονασματικους προυπολογισμους..

ΝΑΙ για πρωτη φορα φαινεται φως στην ακρη του τουνελ...

π.ς.

Την δικη μου στρατηγικη[μετοχικη παρουσια σε επιλεγμενα εξωγενη]
και αναμονη για χρονικες σταθερες
εξαντλητικα νομιζω εχω εξηγησει...

Και νομιζω οτι αυτες οι Χρονικες σταθερες πλησιαζουν.... ;)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 12, 2011 4:21 pm 
Χωρίς σύνδεση

:D
verdadeiro έγραψε:
triamora έγραψε:
verdadeiro έγραψε:

To σκεφτομαι ναι φιλε μου..

Αλλα οχι απο το ταμπλο!!τοχω γραψει καθαρα..

Απο τα δικαιωματα των αυξησεων που πολλοι θα πουλησουν[λογω ανυπαρξιας ρευστου]
σε πολυ χαμηλα επιπεδα

π.ς.

Την δικη μου στρατηγικη[μετοχικη παρουσια σε επιλεγμενα εξωγενη]
και αναμονη για χρονικες σταθερες
εξαντλητικα νομιζω εχω εξηγησει...

Και νομιζω οτι αυτες οι Χρονικες σταθερες πλησιαζουν.... ;)

Verda η παραπανω απάντηση για μένα είναι κορυφαία.πολλά λεφτα μοιράζεις με τα παραπανω.

γεμίζω τα πιστόλια μου και περιμενω
ευχαριστω πολύ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 12, 2011 4:25 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

verdadeiro, έχω την εντύπωση ότι δε θα έχει μεγάλη διαφορά είτε αγοράσεις δικαιώματα + πληρώσεις την τιμή εξάσκησης των δικαιωμάτων, είτε από το ταμπλό ελεύθερα (εξάλλου θα είναι κομμένη πλέον η τιμή τότε). Συνήθως υπάρχει μια μικρή απόκλιση 1%-2% στις δύο τιμές (φαντάζομαι λόγω του μικρού "ρίσκου" που ενέχει η περαιτέρω διακράτηση για μερικές μέρες των δικαιωμάτων, μέχρι να τεθούν σε κυκλοφορία οι νέες μετοχές). Πάνω κάτω όμως πάντα ισχύει περίπου η εξίσωση:

κόστος για αγορά δικαιωμάτων + κόστος εξάσκησης δικαιώματος = τρέχουσα προσαρμοσμένη τιμή μετοχής

Παράθεση:

Μακάρι!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 12, 2011 4:35 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Με την καταχώρηση στο Μητρώο που εκτιμάται ότι θα έχει γίνει έως τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, η Alpha Eurobank θα λειτουργεί ως ένας ενιαίος οργανισμός.

Με τις έκτακτες γενικές συνελεύσεις ολοκληρώνεται πλήρως ο κύκλος των απαραίτητων εγκρίσεων από τους μετόχους για όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν ανακοινωθεί. Σε αυτές, οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν τόσο τη συγχώνευση όσο και το σύνολο των ενεργειών που την συνοδεύουν, στη βάση του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης, το οποίο περιλαμβάνει:

- την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,25 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η διαδικασία για την αύξηση κεφαλαίου θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2012, καθώς μεσολαβεί για τους θεσμικούς επενδυτές το κλείσιμο έτους κατά το μήνα Δεκέμβριο.

Η έναρξη της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου τοποθετείται στα μέσα Ιανουαρίου και η ολοκλήρωσή της στα μέσα Φεβρουαρίου και, επίσης,

Η πρωτη ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ ηδη γνωστη!!!

Πιστευω ναχουμε και νωριτερα!!!

π.ς.

Φιλε xaaοs δεδομενου των αριθμων των νεων θαχουμε ΜΕΓΑΛΕΣ αποκλισεις σε σχεση με το ταμπλο!!θα το δεις!!!συνδυασμενο με την ελλειψη ρευστου των πολλων

Αλλωστε οπως εσυ...που δικαιως δυσπιστεις να συμμετεχεις σε νεα αυξηση
,ετσι αισθανεται η πλειοψηφια των τραπεζικων εγκλωβισμενων!!οποτε??

Δεν λεμε οτι στα Χρηματιστηρια οι πολλοι συνηθως δεν εχουν δικιο??

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 12, 2011 4:41 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

verdadeiro έγραψε:
Φιλε xaaοs δεδομενου των αριθμων των νεων θαχουμε ΜΕΓΑΛΕΣ αποκλισεις σε σχεση με το ταμπλο!!θα το δεις!!!συνδυασμενο με την ελλειψη ρευστου των πολλων

Αλλωστε οπως εσυ...που δικαιως δυσπιστεις να συμμετεχεις σε νεα αυξηση
,ετσι αισθανεται η πλειοψηφια των τραπεζικων εγκλωβισμενων!!οποτε??

Τώρα με βάζεις σε σκέψεις... θα μπορούσε δηλαδή ένας παλαιός μέτοχος να πουλήσει όλες του τις μετοχές την επομένη της αποκοπής και να αγοράσει επιπλέον τόσα δικαιώματα ώστε στο τέλος αφού εξασκήσει παλαιά + νέα δικαιώματα να έχει συνολικά τον παλιό + τον νέο αριθμό μετοχών που θα δικαιούται. Οπότε αν όντως υπάρξει σημαντική απόκλιση, θα έχει κερδίσει ένα μικρό ποσοστό. Τί λες;

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 887, 888, 889, 890, 891, 892, 893 ... 1987  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 168 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: