neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 18, 2011 11:17 pm 
Χωρίς σύνδεση

Παράθεση:
.το ξέσπασμα θα είναι ένα πρωινό, ακατάστατο και απροετοίμαστο. Δεν συγκρίνω οικονομοτεχνικά την κατάσταση με τη Βραζιλία αλλά είδες τί έγινε.

Όπου Βραζιλία βάλτε Αργεντινή.

Υ.Γ. Είδες που η πολλή δουλειά κάνει κακό;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 19, 2011 11:55 am 
Χωρίς σύνδεση

Κ.Δαντη.Θα ηθελα την αποψη σας για το ευρο.Ποσο μπορει να πεσει? και σε τι χρονικο οριζοντα? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 19, 2011 10:27 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

καλησπερα σε ολα τα παιδια .

το ευρω θεωρω πως θα πεσει κατα την διάρκεια του επομενου και τελευταιου κυκλικου bear market , δηλαδή αν υποθεσουμε πως το τωρινο κυκλικο bull θα τελειωσει σε 6 με 10 μηνες περίπου( ο μεσος ορος ζωής ειναι περίπου 3 χρόνια, αρα απο τον Μάρτη του 2009.. ) τοτε εχεις μια ενδειξη. παντα με την προυποθεση πως η πτωση των αγορών θα συνδεθει με το ασφαλες καταφυγιο του δολαρίου..
Ομως θα πρέπει να λαβουμε 4 ακομα πράγματα υποψη. 1. το δολάριο ειναι σε μακροπροθεσμο bear, 2. δεν σχετιζεται πάντα το ευρώ με τις ανοδικές αγορές και το δολάριο με τις πτωτικές, 3. η ευρωζώνη εχει προβλήματα σοβαρα 4. η ΕΚΤ θα μειωσει τα επιτοκια στο άμεσο μέλλον.
Αρα, αν καποιος θελει να αποφυγει καθε κινδυνο πλην του κινδυνου καταρρευσης του συστηματος , δηλ χρεοκοπία, δραχμη, πορεια ευρώ, πορεια ευρωζώνης, χρέος ΕΕ αγοράζει δολαρια ή φραγκα ή αυστραλεζικα, κυρίως δολάρια.
Αν δε, γινει και κομμουνιστής, χετζάρει και τον κινδυνο καταστροφής του συστηματος (για τα επόμενα πολλά πολλά χρόνια)

αν βρεθει κατω απο 1.3550 ειναι σορτ βραχυπροθεσμο και κάτω απο 1.3140 ειναι σορτ μεσοπροθεσμο. Αυτο που βλεπουμε ειναι αντιδραση στην προσφατη πτωση και μπορει να πάει μεχρι
1,4050 περίπου, πάντα τεχνικά.
Η μακροπρόθεσμη ανοδικη του εικόνα χαλάει μονο κάτω απο 1.2350 - 1.2400 . θα δούμε στο άμεσο μέλλον.

Σκεφτομαι να δουλευω 6ωρο, να δανειζομαι συνεχεια, και να φιλοσοφω την κατασταση με μια φραπεδια. Αν δεν πανε καλα τα πράγματα θα φταει ή το διεθνές κεφαλαιο, η οι Εβραιοι, ή ο καπιταλισμός ή οι Νεφελιμ.Τιποτα δεν γινεται τυχαια. Ολα ειναι σχεδιασμενα. Ακομα και η φραπεδια μου..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 19, 2011 11:02 pm 
Χωρίς σύνδεση

Σκεφτομαι να δουλευω 6ωρο, να δανειζομαι συνεχεια, και να φιλοσοφω την κατασταση με μια φραπεδια. Αν δεν πανε καλα τα πράγματα θα φταει ή το διεθνές κεφαλαιο, η οι Εβραιοι, ή ο καπιταλισμός ή οι Νεφελιμ.Τιποτα δεν γινεται τυχαια. Ολα ειναι σχεδιασμενα. Ακομα και η φραπεδια μου..
E τότε Πάνο θα ψηφιζεις ανταρσια και εεκ . Δεν ειναι κακό.
Να περασω σε κάτι σοβαρό τώρα . Ακούω πολλά για το ΤΤ . Το βούλιαξαν με τα ομολογα ενώ είχε τρελή ρευστότητα. Πως το βλέπεις θα κρατησει η θα κανει μπουμ;;
Επίσης ποια η γνώμη σου για την Πειραιώς και εκει ακουγωνται πολλά.
Και κατι δύσκολο τώρα . Τι ποσοστό δίνεις για συστημικο μπαμ και κινδυνο καταθέσεων;;; Για την Ελλάδα μιλάω πάντα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 20, 2011 12:58 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγώ επειδή είμαι τολμηρός θα μιλήσω πριν να γίνει η ψηφοφορία. Θα γίνει και θα περάσει από ότι φαίνεται. Και θα πάμε στις 23 με γερά μπαγάζια.

Θα διαπραγματευτούμε.....; Κατά τη γνώμη μου θα υποστούμε και πάλι.

Και τί θα γίνει μετά....; Το είδατε το Σύνταγμα;

Το αφεντικό με τουιτάρισε. Άρχισε να μας λέει για τα 500 εκ. στο κανάλι και την συμπεριφορά των τραπεζών. Τότε γιατί τις αφήνει να μπατάρουν;

Πάνο είπες πριν λίγες μέρες ότι οι επόμενες κυβερνήσεις θα είναι αριστερές και δεν αρέστηκες από ότι κατάλαβα. Εμένα δε με χαλάει που θα είναι αριστερές. Με χαλάει που η Παπαρήγα, ενώ εγώ γράφω εδώ, ετοιμάζεται να βγει στο Σύνταγμα να μιλήσει στους παρευρισκόμενους. Δηλαδή σε ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων της Αθήνας. Καταλαβαίνεις πιστεύω....

Υ.Γ. Σκέφτομαι να γυρίσω στην παλιά μου υπογραφή. "Γιωρίκα και Κωστίκα με τις μλκς που κάνατε, χάσαμε το αεροπλάνο".

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 20, 2011 2:22 pm 
Χωρίς σύνδεση

Η ΜΙΓ τεχνικά άλλαξε τίποτα ;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 20, 2011 3:46 pm 
Χωρίς σύνδεση

Πανο σε ειδα στην τηλεοραση στο SBC,ωραιος :D
ερωτηση,κυματικα λενε οτι τελειωνει το 3ο κυμα απο τις 21 Φλεβαρη και ξεκιναει το 4ο κυμα
θα μας παει μεχρι 1200-1300 μοναδες λενε
γινετε;

και μια παρατηρηση
μην βγεις με αυτη την γραβατα ρε φιλε ,εισαι πιο ωραιος στα βιντεο φιλε;)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 20, 2011 8:04 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

καλησπερα σε ολους. Το ΤΤ αναγκάστηκε να αγοράσει ομόλογα οπως ολες οι τράπεζες. Ειναι με πολυ καλούς δείκτες αλλά αν το κουρεμα ειναι μεγαλο, με 5 δις ομολογα, θα μεινει χωρις κεφαλαια , αρα θα χρειαστεί ΑΜΚ. Συνεπώς μετα την ΑΜΚ θα δόύμε τι θα γίνει. Ειναι πιθανον να κρατικοποιηθει , αλλα αυτο ειναι ηδη κρατικο..Για ΠΕΙΡ λενε πολλά, το ταμπλο λεει την αληθεια αρκετά πιό νωρίς και σιγουρα εχει θεμα, αλλα οχι τοσο οσο λενε..Και αυτη χρειαστει ΑΜΚ, το ερωτημα ειναι αν θα κρατικοποιηθει ή οχι.
Συστημικο μπαμ θα ειχε ηδη γινει αν δεν υπηρχε η ΕΚΤ, η οποια θα συνεχισει να στηριζει το τραπεζικο συστημα της Ελλάδος. Μπορει το ΔΝΤ να κανει λαθος πολιτικές ή να μην λαμβανει το παραγοντα κουλτουρα υποψη, αλλα ξερει πολυ καλα οτι χωρις τραπεζικο σύστημα το κραχ ειναι δεδομένο.Αρα θα κανει οτι περναει απο το χερι του να μην ανοιξει μυτη.
Οι καταθεσεις ΔΕΝ κινδυνευουν. Ακομα και σε περίπτωση χρεοκοπίας το πολυ που μπορει να συμβει ειναι πλαφον στις καταθεσεις για ένα διάστημα.

Και μια πληροφορία. Εκλεισε ντηλ 200 εκ ευρω απο Αμερικανικά κεφαλαια για ενεργειακά προτζεκτ...και ειναι μονο η αρχή γιατι το προτζεκτ εχει μεγαλη ουρά.

Φουφου κεντροαριστερη κυβέρνηση ευρωπαικου τύπου δεν με χαλάει..αριστερη νεοελληνικου τύπου με χαλάει γιατί ο κατηφορος δεν θαχει τέλος ουτε στην Αφρική..
προσωπικα στα περισσότερα θεματα εχω φιλελευθερες αποψεις και κατεληξα σε αυτές μετα απο πολυ..γυρα , ψαξιμο και κοιταγμα..Φυσικα στην νεωτερη ιστορια μας φιλελευθερο κομμα δεν υπηρχε απο εποχής Βενιζέλου..

Η ΜΙΓ ειναι long βραχυπροθεσμα εδω και μέρες και αν συνεχισει ετσι θα βγει την Δευτερα και μεσοπροθεσμα long.

aadaa βλεπω τα ντυσιματα wall δεν σαρεσουν, αλλα στα καναλια υπάρχει κωδικας ντυσιματος....) Οχι μεχρι εκει (1200) δεν πας με τιποτα, αλλωστε η εκθεση της HSBC γιά την Ελλάδα τεχνικά ειναι χαρακτηριστική και ..μαρεσει..Ειμαστε στο 5 κυμα που εινaι ending diagonal...

ταχουν κανει μανταρα παλι οι γερμανοι..η Συνοδος έγινε.... συνοδουλα (!)

Αυτους τους γνωστους - αγνωστους που ολοι τους ξερουν αλλα κανεις ..δεν λεει τα ονοματα τους, εχει μεγαλη πλάκα..

Απληστια...ελεγαν στον Κανταφι , φυγε και παρε και λεφτα μαζι σου αλλά η μεγαλομανία θολωνει την κριση και η υπερεξουσια δινει την ψευδαισθηση της αθανασίας..

Στον ιδιωτικο τομεα, υπήρχε που υπήρχε ασυδοσία , τωρα η κατάσταση εχει ξεφυγει απο καθε έλεγχο και μιλαμε για ζουγκλα, που δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Δύσης.Στο ΔΤ οι περικοπές ειναι μεγαλες, αλλα καποια στιγμή θα επεφτε "ξυλο" με οσα εχουν γινει..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 21, 2011 4:43 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δύο είναι τα τινά. Ή δεν πρέπει πια κανείς να ξαναμιλήσεις για οικονομική τεχνογνωσία των Γερμανών γιατί με αυτά που κάνουν θα καταστραφούν και είναι τόσο χαϊβάνια που δεν έμαθαν τίποτα από την ιστορία της Σλοβακίας ή πρέπει να πάρω πίσω τα όλα όσα είπα στο παρελθόν για τους ντεμέκ οικονομολόγους του κ... που δεν έχουν καταλάβει τίποτα από την οικονομία και εφαρμόζουν "ότι του φανεί του λολοστεφανή" άρα μην μας ξαναπούν για Έλληνες που δεν δουλεύουν, Έλληνες που δεν ξέρουν, κλέφτες, τεμπέληδες κτλ.

Η τρίτη επιλογή (ξέρουν πολύ καλά τί κάνουν και ότι γίνεται, γίνεται στο βωμό της απόκρυψης του χρέους της ίδιας της χώρας τους γιατί στην πραγματικότητα δεν μπορούν να μας στηρίξουν και κρύβονται πίσω από την και καλά πειθαρχία της Ελλάδας και μόνο η εξαγορά της θα τους εξιλεώσει από το μαύρο τους το χάλι) δεν προβλέπεται γιατί όπως και να το θέσουν πάλι θα καταστραφούν.

Υ.Γ. Κοίτα να δεις που στο τέλος θα βγει η Ελλάδα χώρα με το μικρότερο χρέος, απόλυτα καλυπτόμενο, πιο παραγωγική και με τα λιγότερο ψεύτικα Greek Statistics. Λες να γελάσουμε Πάνο;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 21, 2011 5:10 pm 
Χωρίς σύνδεση

καλησπερα!
η ΚΥΠΡ βρισκεται στην ιδια μοίρα με τις υπολοιπες τραπεζες ή κατι αλλο?
προσφατα σε αυτην δεν μπηκε καποιος πολυ μεγαλος ρωσος?

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: