Φιλε Λεστατ δεν μας τα λενε καλα οι εταιροι..και εξηγουμαι..βαζουν ενα λαο και κανει θυσιες για να διορθωσει τα κακως κειμενα, και το μπαχαλο που εχει. Σωστο. Πιεζουν ομως πάρα πολυ λες και τους κυνηγαει καποιος. Επιπλεον αρνουνται ρολο στην ΕΚΤ , κοψιμο χρήματος και χαλαρη νομισματικη πολιτικη. Ξερουμε απο την θεωρια πως περιοριστικη νομισματικη πολιτικη με περιοριστικη δημοσιονομικη πολιτικη σε συνθηκες υφεσης και φυσικά σε bear markets ΔΕΝ γινεται, δεν δουλευει. Ομως ειμαστε οπως ειμαστε, ο μεσος ελληνας εκανε θυσιες. ερχεται τωρα ο ΓΑΠ , ασχετα για ποιους λογους και λεει, θελω δημοψηφισμα..και η απαντηση της ΕΕ ειναι δεν σου δινω την 6 δοση ..αυτο φιλε μου ειναι στυγνος εκβιασμος, αντιποινα για το δημοψηφισμα..
Ειμαι υπερ του ευρω και αλλωστε ποιος δεν θελει ενα σκληρο νομισμα? πολλοι , ειναι υπερ , ακομα και ΗΠΑ, Κινα κλπ. Το κρατος πρέπει να ξαναστηθει απο την αρχη και να αλλαξουμε σε πολλα νοοτροπία..ομως δεν μπορω να δεχτω περα απο ενα σημειο την νουθεσια και τον εξευτελισμο γιατι η Μερκελ θελει ναχει μονο πλεονασματα ...στην αγορά, αν ο οφειλέτης δεν μπορει να πληρωσει τις τράπεζες,λογω υπερβολικου δανεισμου, γινεται μια αναδιάρθρωση στα ΜΕΤΡΑ του δανειζομενου..φταινε και οι 2..αρα μοιραζουν και το βαρος .. Ειναι γνωστο πως το πλεονασμα καποιου ειναι ελλειμα του αλλου, και φυσικα καθε λαος εχει καποια ιδιαιτερα χαρακτηριστικά. Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι και αυτη ειναι η ομορφια της Ευρώπης. επομένως οι δηλώσεις του φιλου Σαρκοζι οτι το προγραμμα πετυχε αλλου γιατι να μην πετυχει και στην ελλαδα ειναι αστοχες γιατι η προσαρμογη που απαιτειται εδω ειναι πολλαπλάσια της Ιρλανδιας ή της Ισπανίας, ή , αλλιώς εδω πρέπει να μειωθει το βιοτικο επίπεδο πολυ περισσότερο ..αυτο δεν μπορει να γινει στο ιδιο διάστημα.. και συνεχιζω, ερχεται ο ΓΑΠ και λεει θελω την συμφωνη γνωμη του λαου..και οι φιλοι μας τα παιζουν, εκβιάζουν,και μας λενε για το ποσο σημαντικο ειναι το ευρω..ειναι, αλλα πιο σημαντικο ειναι να μην πεθανει κανενας λαος απο το ευρω.. Τωρα Κινεζοι, ΗΠΑ, Καναδοι , Ιαπωνες κλπ δειχνουν να εχουν σαστίσει..γιατι? ειναι δηλαδη ΔΕΔΟΜΕΝΗ η γνωμη καθε λαου? Εγω ειμαι υπερ του ευρω, αλλα αν δεν το θελει η πλειοψηφια δεν μπορει να υπάρχει..
πανω απο ολα ειναι η δημοκρατια και η αξιοπρέπεια ενός λαου, και αν υπάρχουν αυτα η ευημερία ερχεται ..χωρις αυτα η ευημερια ΔΕΝ ερχεται..
_________________ *τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπες ή συστάσεις για αγορά , πώληση ή διακράτηση μετοχών, ομολόγων, παραγώγων και νομισμάτων.
Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM
|