neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 15, 2011 7:29 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δίκιο έχεις Μαξιλίς. Και το δικό μου σπίτι θα πάρει και το δικό σου και ολονών. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τί σε κάνει να πιστεύεις ότι ακόμη δεν έχουν πάρει πια όλα τα σπίτια φωτιά. Ανανέωση δεδομένων. Ιταλία 522 και Γαλλία 188. Τα πρωτοσέλιδα μιλάν για επίθεση στην ΕΕ. Α, και το Βέλγιο 331 και η Ισπανία 450. Σου φτάνουν για να με πιστέψεις νομίζω. Και στο κάτω κάτω, θέλω έναν οικονομολόγο, ΕΝΑΝ, να υποστηρίξει ότι αυτοί εκεί πάνω ξέρουν τί κάνουν και ότι (για όλες τις χώρες) η έξοδος από το Ευρώ θα είναι χειρότερη από την παραμονή. Αν ήταν να αγοράσουν τώρα που είμαστε κατεστραμμένοι θα είχαν ήδη κινήσει τις διαδικασίες. Καλώς ή κακώς, ως χρεωκοπημένος και με δικό σου νόμισμα έχεις περισσότερες δυνατότητες κίνησης. Και να σας πω και το άλλο; Το 2021 το δημόσιο χρέος μας θα είναι 120%. Τόσο δεν ήταν και όταν ξεκινήσαμε; Τι θα έχουν κάνει αυτοί δηλαδή αυτά τα 12 χρόνια; Θα μας έχουν απλώς υπερχρεώσει; Ή πραγματικά πιστεύετε ότι αν απολύσουν δημόσιους υπάλληλους και κυνηγήσουν τη φοροδιαφυγή θα είμαστε ένα κράτος ικανό να αποπληρώσει; Παπάκια θα είμαστε και όλοι το ξέρουν. Και για να ενισχύσω αυτό που λέω, υπενθυμίζω ότι εγώ ήμουν υπέρμαχος του ΕΥρώ από την πρώτη στιγμή. Αλλά με τις μλκς που έκαναν Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπαρόζο, Όλι Ρεν, Γιούνκερ και λοιποί ανίκανοι συμπεριλαμβανομένων των δικών μας, είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε τον Παπαδήμο, τον Μόντι και διάφορα άλλα τεκνά του καπιταλισμού, ο οποίος μάλιστα έχει ήδη καταρρεύσει και βγάζει τις τελευταίες τους πνοές. Αυτός ο καπιταλισμός έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του. Τώρα μένουν δύο δρόμοι. Ή θα μεταβληθεί σε αυταρχισμό, φασισμό, πέστο αν θέλεις και κομουνισμό κινέζικο ή Σταλινιακό.... ή θα υπαναχωρήσει και μάλιστα διαλυμένος για να επανέλθει σε μερικές δεκάδες χρόνια υπό άλλη μορφή. Μην ξεχνάμε ότι όλοι όσοι παίζουν αυτό το παιχνιδάκι, μιλώντας για λεφτά, θα είναι αυτοί στων οποίων τις τσέπες θα μείνει η δύναμη του χρήματος. Άρα θα μείνει και η δυνατότητα να αρχίσουν το νέο παιχνίδι. Για όλους αυτούς τους λόγους γελάω με την κατάντια τους.

Γιατί είπα κατάντια τους; Αν βγεις στο δρόμο, στην επαρχία ειδικά, θα δεις ότι ο κόσμος ήδη έχει αρχίσει να οργανώνεται διαφορετικά. Μπορεί τα σούπερ να είναι άδεια αλλά ο κόσμος κοιτάει να καλύψει τις ανάγκες του στηρίζοντας τον μικρό μπακάλη, μανάβη κτλ που πλέον πουλάει σε τιμές κάτω του σούπερ για να κρατήσει πελατεία. Αυτός κερδίζει και ο κοσμάκης έχει προϊόντα φθηνά. Και τις αποδείξεις τις καλύπτει αλλιώς. Στα 2,5 χρόνια λοιπόν που ζούμε αυτό το χάος, αυτό κατάφεραν. Να κάνουν τον κόσμο να δημιουργήσει μια αλυσίδα "παραοικονομίας" που δε δίνει λεφτά στο καπιταλιστικό στοιχείο. Ε αυτό θα είναι και η καταστροφή τους. Και μαζί και η δική μας, των μετόχων που πίστεψαν στις ικανότητές τους. Αλλά όπως είπε και ο ΓΚΑΠ παραπάνω, τα λεφτά εμείς τα χάσαμε πια, εκείνα δεν πρόκειται να τα πάρουμε πίσω παρά μόνο σε καμιά 50ρια χρόνια αν όλα τους πάνε καλά. Άρα αρχίζουμε νέο κεφάλαιο στο χρηματιστήριο όσοι ακόμη μπορούμε και αντέχουμε. Εσύ θα ξαναεπένδυες σε αυτούς; Εγώ ούτε για πλάκα.

19:55 Σπρεντ Ιταλία 530, Γαλλία 191, Ισπανία 455

Και επειδή θα ανέβουν κι άλλο και εγώ σήμερα βαράω νυχτερινή, θα σας το ανανεώνω. Έτσι για να μη χανόμαστε.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 15, 2011 8:31 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

GAP έγραψε:
Έτσι κι αλλιώς οι τράπεζες με το 50% κούρεμα είναι υπό το μηδέν . Έτσι κι αλλιώς οι παλιοί μέτοχοι τα έχουμε χάσει όλα . Οι μέτοχοι και οι επενδυτές πάλι θα βάλουν λεφτά . Το θέμα είναι με ποιες διοικήσεις . Θα επενδύσουμε πάλι στον Σάλλα και τον Βγενό ή μήπως είναι καλύτερα σε νέες διοικήσεις ;

Φοβάμαι ότι οι μοναδικοί κερδισμένοι απ' όλη αυτή την ιστορία θα είναι οι μεγαλομέτοχοι! Κι αυτό γιατί γνωρίζανε καλύτερα απ' όλους την κατάσταση και πουλήσανε μεγάλους όγκους στα ψηλά, και τώρα μπορούν να "τραβήξουν" άνετα μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου στις οποίες θα μπούνε εξαγοράζοντας και δικαιώματα, και γιατί όχι παίρνοντας ακόμα κι από τις αδιάθετες μετοχές.

Το όφελος διπλό: και κέρδη από τη διαφορά πώλησης - αγοράς και διατηρούνε τη διοίκηση.

Εγώ ως μικρομέτοχος με τη μικρή μου εμπειρία από το 1998 που ασχολούμαι μέχρι σήμερα, έχω αλλάξει ριζικά στάση τα τελευταία 4-5 χρόνια και πλέον ΔΕΝ δένομαι με τις εταιρείες. Αντιμετωπίζω τα χαρτιά που αποκτώ καθαρά με ψυχρή, κερδοσκοπική διάθεση. Αυτό ήταν που έσωσε το μικρό χαρτοφυλάκιό μου από τη σημαντική πτώση από τις 5.000 μονάδες ως τις 1.500, όπου ξεκίνησα να αγοράζω (εκεί λίγο βιάστηκα γιατί πίστευα ότι οι 1.450 θα ήταν ο πάτος!!!).

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 15, 2011 8:57 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Προσοχή στις αγορές των ΗΠΑ, οσοι ειναι σορτ στις Ευρωπαικές. Επίσης το Ευρώ είναι σορτ αλλά βραχυπρόθεσμα. Μονο αμα "σπάσει" το ευρώ προς τα κάτω , ή οι ΗΠΑ τότε ναι, ανοιγουμε σε ολα σορτ.

ΘΑ ελεγα να επικεντρωθούμε στον Μπαφετ ξανά. Ο τυπος αγοράζει φουλ μετόχες στις ΗΠΑ , νομιζω απο 3,5 δις εφτασε τα 22 δις δολάρια , και εκτιμησε πως η ευρωζωνη σε 10 χρόνια θαναι πολυ καλυτερα. Βραχυπρόθεσμα θα εχουμε ιστορίες..
Επειδη ο ανθρωπος είναι πολυ μπροστα σε οτι εχει να κάνει με επενδυσεις, αλλα προσοχή, είναι ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ επενδυτής, ειμαι αισιόδοξος.
Η ΕΕ θα περάσει πολλά αλλά έχει πολλές πιθανότητες να γινει ομοσπονδία, αφου ΟΛΟΙ παρουν το μαθημά τους.

Προσοχή στον χρυσό, εποχιακά ανεβαίνει μεταξύ Νοε - Φεβ, λογω αυξημένης ζήτησης απο Ινδία, όπου η ανταλλαγή χρυσών κοσμημάτων κλπ είναι θεσμός.

Η ευρωζώνη θα δοκιμαστεί μεχρι τέλους. Ειτε θα σκάσει είτε οι Γερμανοί θα δεχθούν να κοπεί χρήμα. Οι αγορές θα πιέσουν για εξελίξεις πολυ γρηγορα. Σιγουρα οι μεγαλοι εκτος ευρω - ΚΙΝΑ, ΗΠΑ,ΡΩΣΙΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ, ΙΝΔΙΑ κλπ - επιθυμουν ενα ισχυρο ευρω, αλλα δεν ξερω αν θα ειναι και η Ελλάδα μέσα.

Σαφεστατα και εχουμε εκβιασμο απο ΕΕ για την 6 δόση. Αν χαθει η αξιοπιστία τοτε δεν ανακταται εύκολα.
Ομως οι γενικότεροι χειρισμοί της Γερμανίας ,εκ του αποτελέσματος ,είναι λάθος αφου υποτιμησαν την δύναμη των αγορών και το ρπόβλημα επιασε Γαλλία.

Η ΠΑπαρηγα ταβαλε με την συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην νέα κυβέρνηση..προβοκατσια, αντικουμμουνισμός, χτυπημα μεταναστών λεει θα κανει..τα οργανα της σαχλαμάρας αρχισαν..
Στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κανουν αγωνα ποιός θα υπονομευση πρωτος την νεα κυβέρνηση. Περαστικά τους...
Στον Συριζα των απλυτων ετοιμαζουν νέους αγωνες που θα ξανακανουν ρεζιλι την χωρα και η Μπακο τωρα δεν ειναι υπερ του Παπαδημου , στροφή 179,9 μοιρες γιατι δεν εχει υπουργειο..μεγαλη απωλεια για το εθνος..
Φυσικά στον ΛΑΟΣ ολοι δουλευουν υπερ τους, μεχρι και ο τζουτζουκος εγινε υπουργός...
Για την Καιλη ανησυχώ, το κοριτσι εχει προβλημα..

ΑΜΚ με προνομιουχες ειναι υπερ των παλιων μετοχων , δεν χωρα συζητηση. Οι τραπεζίτες φερουν ευθυνη για την διαπλοκή αλλά μια διοικηση απο το κράτος δεν θαναι καλυτερα απο μια διοικηση απο την ΓΣ. Οτιμ και να πουμε, οταν το κρατος διοριζει δυσκολα πετυχαινει..

Το τελος ακινητων είναι η μεγαλη αποδειξη της φοροδια΄φυγής και της σαχλαμάρας στην Ελλάδα... Φυσικά και ήρθε σε λαθος χρόνο, αλλα είναι φόρος επι πλουτου που υπάρχει μεχρι και στις ΗΠΑ..Αμερικανός με ρωτησε πως πληρωνε το κρατος τα σχολεία , τα δημόσια κτηρια και την αστυνομία χωρις να φορολογει τους ιδιοκτητες ακινητων..ε, με δανεικα του λεω , δεν ξερεις..
Στην Ελλάδα θελει ο αλλος ναχει ακινητο που να κανει πχ 300,000 ευρω αλλα να μην πληρωνει καθε χρόνο, ενω ο καταθετης πληρωνει, ο ιδιοκτητης ΑΕ ή εταιρίας πληρωνει, γενικά το κεφαλαιο οφείλει να πληρωνει.. ..Για να μην πουμε για τους ιδιοκτητες των 500 χιλ και των εκ..
Ενω και ΟΛΟ το ξεπλυμα στα ακινητα εχει γινει 5 δεκαετίες τωρα..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 15, 2011 11:01 pm 
Χωρίς σύνδεση

Κάτσε ρε Πάνο. Τί να πληρώνει δηλαδή στο ακίνητο; Και μην βάζεις τέτοια ποσά. Εδώ πληρώνουν ακίνητα που έχουν εμπορική αξία 70.000 ευρώ. Και στο κάτω κάτω το ακίνητο αν είναι πρώτη κατοικία δεν παράγει. Δεν κατάλαβα γιατί να αγοράσω σπίτι αν πρέπει μετά να πληρώνω και ενοίκιο στο κράτος. Άρα η συνταγή είναι όποιος έχει λεφτά αγοράζει σπίτι και οι υπόλοιποι στο ενοίκιο. Δηλαδή το απόλυτα Κινεζοκαπιταλιστικοκομουνιστικό σύστημα. Και θέλεις ο κόσμος να το ανεχτεί αυτό; Δηλαδή εγώ δουλεύω και πληρώνω στεγαστικό 30 χρόνια για να έχω ένα σπίτι 100 τετραγωνικά και συν την κωλοδόση που μου πίνει το αίμα κάθε μήνα θα πρέπει να πληρώνω και το κωλοκράτος που κάτι οικονομολόγοι της δεκάρας το κατάντησαν έτσι; Δηλαδή για να καταλάβω. Έγιναν οι καπιταλιστές, κουμουνιστές; Δεν αγοράζεις τίποτα; Δε σου ανήκει τίποτα; Και να το αγοράσεις, πάλι πληρώνεις νταβατζή το κράτος; Και που είδες εσύ να πληρώνει όποιος έχει το ακίνητο με τα 500 χιλ και το 1 μύριο; Θα τα πληρώσει εκεί και θα τα κόψει από αλλού ρε Πάνο. Πρώτη φορά θα γίνει; Επειδή έβγαλαν τη λίστα δηλαδή; Α, δε σου είπα για τη λίστα. Είχε μέσα τουλάχιστον δύο εταιρίες που τις γνωρίζω προσωπικά οι οποίες έχουν πτωχεύσει και δεν υπάρχουν πια. Δηλαδή τσάμπα μαγκιές. Και τα τσακάλια των εταιριών, όπως καταλαβαίνεις έχουν άλλες εταιρίες τώρα. Ο φόρος στα ακίνητα δεν είναι λύση όπως τέθηκε. Η κυβέρνηση κάνει ότι μλκα της κατέβει στο κεφάλι χωρίς να την μελετήσει πρώτα. Φτάνει ενας απλός λογαριασμός. Πόσα δήλωνες κύριε στη εφορία τόσα χρόνια; Τόσα επί τόσα = τόσα. Πώς έχεις ακίνητα που κάνουν 50 φορές επί τόσα. Φέρτα εδώ. Αυτό είναι λύση. Όχι τα χαράτσια και τα σαλιαρίσματα. Οικονομολογικές πουστιές του Χάρβαρντ, της Βοστώνης, του LSE και διαφόρων Goldman Sachs σχολών είναι αυτές. Ανίκανων οικονομολόγων όπως έλεγα που το open mind δεν ξέρουν καν που κατοικεί.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 16, 2011 9:30 am 
Χωρίς σύνδεση

thn 6η δοση θα την παρουμε;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 16, 2011 10:52 am 
Χωρίς σύνδεση

Καλημέρα Πάνο.
Συμφωνώ σχεδόν σε όλα, την Καιλη να την βοηθήσουμε, προσφέρομαι αν το θέλετε...
Διαφωνώ μόνο στο σκεπτικό σου για την ακίνητη περιουσία και συμφωνω με φουφου.
Και εξηγούμαι.
Στην ελλάδα ένα πολύ μεγάλο μέρος του δανεισμού αλλά και των προσωπικών οικονομιών, επενδύθηκε στην κατανάλωση αλλά και στην αγορά ενός ακινήτου.
Αυτή ολη η τάση, ώθησε έναν ολοκληρο κλάδο να αναπτυχθεί, αλλά και να υπερτιμολογήσει, πουλώντας φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.
Ξαφνικά το να φορολογείς την περιουσία κάποιου, που με μόχθο προσπάθησε να απαιτήσει, την στιγμή που ήδη έχεις εκδώσει και τον ΦΑΠ και πληρώνεις το τέλος της ΕΡΤ μόνο σαν τιμωρία μπορεί να εκληφθεί.
Δεν παρανομεί ο άλλος όταν προσπαθεί να βάλει ένα κεραμύδι στο κεφάλι του και κυρίως όταν μια ολόκληρη κοινωνία έχει διαμορφώσει τέτοια υποδομή και έρχεσαι ξαφνικά εσύ και του λες- ΚΥΡΙΕ ΠΗΡΕΣ ΣΠΙΤΙ? ΘΑ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.
1. Γιατί είναι καταφανέστατα άδικο, δεν πρόκειται για λεφτά που αποκτήθηκαν παράνομα (μιλαω για την πλειοψηφία των μισθωτών έτσι?) οι οποίοι και στην τελική αντε να αγόρασαν ένα κλουβί μέχρι 100-120 τετραγωνικά. Και μιλάω για τους μισθωτούς γιατί τις offshore αντε τράβα βρες τες αν παίρνουν ρεύμα από εναλλακτικούς.
2. Γιατί τιμωρείς κάποιους που είναι νομιμοι και ουσιαστικά τι τους λες? Ειστε μαλάκες που τα δηλώνετε, ελάτε να σας τα πάρω και τους εξωθείς σε παραβατική συμπεριφορά.
3. Γιατί ενώ το κάνεις δεν μειώνεις τα παράλογα δημοτικά τέλη και το τέλος υπέρ της ΕΡΤ ή το ΦΑΠ αλλά τα κρατάς και σφυρίζεις αδιάφορα.
4. Γιατι το κάνεις μέσω της ΔΕΗ και όχι μέσω των θεμιτών τρόπων όπως τις πολεοδομίες ή το κτηματολόγιο, γιατί ακριβώς ξέρεις ότι αν το κάνεις με άλλο τρόπο θα φορολογηθούν με ίσο τρόπο όλοι, ενώ μέσω της ΔΕΗ είναι όσα τετραγωνικά δηλώσεις ή έχεις δηλωμένα, ενώ εκκρεμούν στοίβες από υποθέσεις στις πολεοδομίες για κάτι υπόγεια 30 τμ που στην πραγματικότητα είναι 700 και 800 τμ σε ψυχικό, εκάλη και πανόραμα.
5. Γιατί όσοι ζουν στην επαρχία πάλι θα φοροδιαφύγουν και το βάρος θα πέσει πάλι σε αθηνα θεσσαλονικη πατρα αντε και γιάννενα- χαλκίδα... ξέρεις ποσες θειάδες και φίλους έχω που πηγαν σεπτέμβρη σε κουμπαρους τους σε καταστήματα της δεη και φίλους τους και άλλαξαν τα τετραγωνικά?
6. Το timing του μέτρου είναι τελείως λανθασμένο, πολύ απλά γιατί αφενός δεν θα εισπράξεις (αν δεν εχει ο αλλος) αφετέρου βάζει ένα πωλητήριο ή αφήνει να του πάρει το σπίτι η τράπεζα (ειδικά το τελευταία παίζει πολυ τώρα αυτές τις μέρες)
7. Γιατί φορολογείς την ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και όχι την ακίνητη περιουσία εν γένει- η οποία θα σου παράγει και εισόδημα, πχ αγροτεμάχια, κτηνοτροφικές μονάδες κλπ κλπ
8. Είναι λογιστικά λαθός στα ακίνητα από 25 ετία και πάνω, διότι η αξία τους έχει πλήρως αποσβεσθεί. Δεν μπορεί από την μία να ζητάς να εφαρμόζει ο κάτοχος/ χρηστης το νόμο και από την άλλη να του ζητάς να φορολογηθεί παρανομόντας ως κράτος? Προσωπικά στις εταιρίες που συνεργάζομαι επειδή έχουμε τέτοια ακίνητα που σχεδόν έχουν αποσβεσθεί ή έχει περάσει η ωφέλιμη ζωή τους, έκανα αυτή την πρόταση και έχουμε μπλοκάρει το τέλος αυτό, προσωρινά τουλάχιστον και περιμένουμε διευκρίνηση ή κάποιο βούλευμα.
9. Εκτός του ότι σκοτώνεις την κότα με τα χρυσά αυγά ξέρεις τι άλλο κάνεις? Οδηγείς εναν που έχει ακίνητο να ξεφορτωθεί ότι έχει στο όνομά του, να το φεσωθεί η όποια τράπεζα, να της μείνει στο χέρι και ο ξύπνιος που το ξεφορτώθηκε, τραβάει και μια πτώχευση γενικά και λέει μετά...μολών λαβε από τα άλλα χρέη μου, δηλαδη τίποτα.

Ναι στην φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, αλλά είμαι περίεργος να δω αν όλα αυτά τα τραπεζικά ιδρύματα που έχουν τεράστια ακίνητα στην κατοχή τους πληρώσουν τίποτα. Γιατί στο λέω εξ ιδίας πείρας, ότι σιγά μην πληρώσουν (μιλάω ακόμα και για τα ακίνητα που οι τράπεζες έχουν βάλει στα εποπτικά τους κεφάλαια).

Να στο εξηγήσω και αλλιώς? Συνταξιούχος των 600 ευρώ, έχει ένα σπιτάκι από παλιά 80 τμ που το πήρε με όποιο τρόπο το πήρε, με κεντρική θέρμανση. κουφώματα που μπαζουν από παντού γιατί θα πρέπει να πληρώσει 680 φόρο επειδή κάποιος το είπε? Δηλαδή το 10% του ετήσιου εισοδήματος του, από ένα ακίνητο που έχει σχεδόν αποσβέσει πλήρως την αξία του? ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ... Οι φόροι δεν στήνονται και δεν πρέπει να στήνονται έτσι στο πόδι. Ειδικά ένας τέτοιος φόρος.

Το καταλαβαίνω ότι πουθενα στην Ευρώπη δεν υπάρχει προσωπική περιουσία, το έζησα κιόλας, αλλά αυτό εκεί ο πολίτης το ξέρει απ την στιγμη που γεννιέται ότι η ανταμοιβή του για τον κόπο του θα είναι ένα καλό επίπεδο ζωής χωρίς κατοχή γης κατά τη διάρκειά της ενώ στην ελλάδα ο πολίτης ξερει απ οταν γεννηθεί ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ενα καλό επίπεδο διαβίωσης, αλλά τουλάχιστον θα έχει κάτι δικό του, κάποια σκεπή να παρηγορείται.

Εγώ δεν μπορώ να σου πω ποιο σύστημα θα πρέπει να εφαρμοσθεί (εμένα μ αρέσει το πρωτο) αλλά πρέπει ο αλλος να ξέρει τους όρους του παιχνιδιού. Και κυρίως μην εκπλαγούμε καθόλου αν οι πολίτες στην Ευρώπη στον επόμενο ανοδικό κύκλο αρχίζουν και αγοράζουν ακίνητα.

Προς το παρόν το μόνο που κατάφερες είναι να στρέψεις επενδυτές να αγοράζουν ακίνητα σε λονδίνο, παρίσι και βερολίνο, πηγαίνοντας τα ωραία σου χρηματάκια έξω ενώ τα χρειάζεσαι ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ και αυτά που τελικά θα εισπράξεις από το τέλος της ΔΕΗ θα τα χάσεις από την κατανάλωση (εμμεσοι φόροι) και από επενδυτικά κεφάλαια.

Βάλτα κάτω στην ζυγαριά και πες μου αν τελικά κέρδισες ως κράτος. Μαλλον έχασες.
ΝΑΙ ΣΤΟ ΦΑΠ αλλά όχι έτσι και με αυτό τον τρόπο. Τα 30τμ δεν έχουν ποτέ την ίδια αξία με τα 1500 τμ ειδικά όταν χρησιμοποιούνται για διαφορετικό τρόπο.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 16, 2011 11:57 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Φίλε Lestat διαφωνώ μαζί σου, θεωρώ ότι είναι ένας δίκαιος φόρος που έπρεπε κάποια στιγμή να έρθει.

Συμφωνώ ότι το timing είναι λάθος και ότι θα έπρεπε να επιβληθεί σε κάθε μορφή ακίνητης περιουσίας, και όχι μόνο στα κτίσματα προς κατοίκηση.

Οι Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια αποθηκεύουν τον πλούτο τους σε ακίνητη περιουσία, η αγορά δεν λειτουργεί γιατί απλά δεν είχε μέχρι εχθές κανένα κόστος να διατηρείς ένα ακίνητο κλειστό. Απλά νομίζω ότι θα έπρεπε να καταργηθεί πλήρως ο φόρος μεταβίβασης και άλλοι φόροι. Θα έπρεπε να βρουν έναν φόρο με τον οποίο θα συγκέντρωνε το κράτος έσοδα και θα τα διένειμε από εκεί όπου ήθελε πχ Δήμους, Κεντρική Εξουσία κ.λπ. Θα με έβρισκε σύμφωνο ακόμη και η άυξηση του, στην περίπτωση που μειωθούν άλλοι άδικοι έμμεσοι φόροι, όπως πχ ο ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Σκεπτόμενος όλους τους γνώριμους μου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η ακίνητη περιουσία τους αντιπροσωπεύει και την οικονομική τους κατάσταση, το οικονομικό τους status αν θέλεις.

Δεν γίνεται η χώρα να εισέρχεται στην βαθύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων 40 ετών, και τα ακίνητα να έχουν μειωθεί περίπου 20% την στιγμή που η αφετηρία τους ήταν υπερτιμημένη κατά πολύ. Έφτασε η αντιπαροχή στην Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιούμε επαγγελματικά να ξεπεράσει το 67% σε κάποιες περιπτώσεις.

Συμφωνώ ότι πολλοί δανειολήπτες θα βρεθούν να πληρώνουν ένα υπόλοιπο δανείου το οποίο θα είναι υψηλότερο από την πραγματική αξία της κατοικίας τους. Αυτοί δεν έχουν παρά να έρθουν σε διαπραγμάτευση με την τράπεζα και να βρουν μία λύση. Ο Πιστωτής τους θα έπρεπε να έχει προβλέψει την μείωση των τιμών. Εφόσον τους έδωσε δάνειο με μικρή καταβολή μετρητών ή στο 80% ή 90% της εμπορικής του Αξίας, τότε είναι άξιος της μοίρας του.

Έχω φίλους Αμερική που ασχολούνται με ακίνητα, και μου στέλνουν ακόμη και τώρα αγγελίες ακινήτων σε Florida πχ. όπου πωλούνται ολόκληρα συγκροτήματα για 100 ή 150 €/τμ ακόμη και χαμηλότερα αρκετές φορές. Στην Ελλάδα επειδή ακριβώς η ακίνητη περιουσία δεν είχε άλλο βάρος εκτός την μεταβίβασης, θεωρούνταν πάντα η ασφαλέστερη των επενδύσεων, δεν είναι όμως έτσι και ούτε έπρεπε και να είναι.

Θάβαμε τόσα χρόνια το κεφάλαιο μας και το κάναμε ντουβάρια, καιρός να αλλάξει αυτή η νοοτροπία. Φτάσαμε να αγοράζουμε ακίνητα των 500.000 ή και περισσότερο, για κατοικίες την στιγμή που το κόστος ενοικίασης τους ήταν στο 3% ή και χαμηλότερα πολλές φορές.

Νομίζω ότι αν καταργηθούν οι λοιποί φόροι των ακινήτων που αφορούν στις μεταβιβάσεις τους. Θα αναθερμανθεί η αγορά και παράλληλα θα κατευθυνθεί χρήμα σε άλλες μορφές επένδυσης.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 16, 2011 12:22 pm 
Χωρίς σύνδεση

Αριστο το σκεπτικό σου isiliadis.
Αριστο σε μία κοινωνία, όχι αρίστων αλλά έστω καλά καμομένων θεσμών, αντε και ανεκτών.

Οχι σε αυτή την κοινωνία με αυτό τον τρόπο και αυτη τη χρονική στιγμή.

Η στροφή σε ένα μοντέλο ανάπτυξης δεν ξεκινά...από τους φόρους. Ξεκινά απ την υποδομή και την εκπαίδευση
Εμένα πάλι η ακίνητη περιουσία πολλών φίλων δεν αντιπροσωπεύει το επίπεδο ζωής τους ούτε κατά διανοια, και προς τα πάνω και προς τα κάτω.
Σου θυμίζω ότι το μετρο είναι αναδρομικό, αφορά το 2010 χωρίς να λογίζει την τότε ή την σημερινή σου οικονομική κατάσταση.

Απ την άλλη πάλι θα το λέω συνέχεια. Το κράτος πρέπει να περιορίζεται σε ελεγκτικό ρόλο, αυτές οι ωμές παρεμβάσεις στην φορολογική βάση και πολιτική, χωρίς να υπάρχει σχέδιο για το μετά, θα πέσουν στο κενό.

Θα μπορούσε να γίνει αυτό που λες σίγουρα, αν ομως υπήρχε μια ομαλή μετάβαση σε άλλο καθεστώς. Και άλλο κοινωνικό μοντέλο. Που δεν υπάρχει και για έναν και μόνο λόγο. Φορολογούνται μόνο όσοι δεν μπορούν να κρυφτουν.

Όσον αφορά την αντιπαροχή και το ποσοστό της σε συνολική επιφάνεια αλλά και κόστος ναι συμφωνούμε ότι είχε ξεφύγει. Αλλά αυτό το διορθώνεις με άλλο τρόπο όχι με οριζόντια φορολόγηση.

Το ίδιο κάνουν και στο δημόσιο τομέα και το φωνάζω απ την αρχη
αντί να απολύσουν 100.000 χαραμοφάηδες που μπηκαν εκτός ασεπ, αντι να γυρίσουν στις οργανικές τους θέσεις (καθαριστριες, φυλακες, γενικων καθηκόντων) όλο τον κόσμο στους οτα, ΔΕΧΤΗΚΑΝ την οριζόντια μείωση μισθού (για τα επιδοματα βαριέμαι να το ξαναπώ).
Είναι φίλε μου μέχρι να εξυπηρετηθούν οι πελάτες. Απλα πιστευω οτι τα οριζοντια μετρα, χαος δημιουργουν παρα ανακούφιση

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 16, 2011 1:26 pm 
Χωρίς σύνδεση

Ήρθα να κάνω τον ωραίο. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΜΠΟΝΤ (ΟΧΙ ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ, ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ) ΓΙΑ 6 ΔΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. ΠΕΦΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ. ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. :lol: :lol: :lol: :lol:

Υ.Γ. Προς κα.Μέρκελ χοντροκ..ας και ναζισμού γωνία ενταύθα

Αν συνεχίσεις τις μλκς οι μόνοι που θα βγουν κερδισμένοι είναι αυτοί που θέλεις να υποδουλώσεις βρε χαϊβάνι. Το να κερδίσεις τις εκλογές δεν είναι ο σωστός αυτοσκοπός. Ήδη σε χ.... και σε κλ.... όλοι επί της γης, θέλεις να ξαναπέσουν στα βαριά ναρκωτικά οι Γερμανοί σαν το 45; ΞΕΚΟΛΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ. ΜΟΣΧΑΡΑ.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 16, 2011 2:57 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί επιβάλλεται φόρος σε μια κατοικία για την οποία ο ιδιοκτήτης της χρησιμοποίησε χρήματα για τα οποία έχει ΗΔΗ φορολογηθεί (ως εισόδημα) όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Πολύ περισσότερο μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς ότι η πρώτη κατοικία δεν παράγει νέο πλούτο για τον ιδιοκτήτη της, οπότε μιλάμε καθαρά για ΧΑΡΑΤΣΙ, κάτι σαν "κεφαλικό" φόρο που αργά ή γρήγορα θα μας τον επιβάλλουν κι αυτόν.

Είναι ντροπή για τον Βενιζέλο που σκαρφίστηκε αυτή την ανοησία και ελπίζω οι ψηφοφόροι του εδώ στη Θεσσαλονίκη να το λάβουν σοβαρά υπόψιν στις επόμενες εκλογές όταν θα "σταυρώνουν" στο παραβάν.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: