Ρουανός για να διπλασιαστεί η τιμή του ακινήτου είναι τόσες οι οικονομικές συγκυρίες που πάλι δεν θα πάνε στην τσέπη σου. Και μην ξεχνάς ότι δάνεια με σταθερό επιτόκιο στεγαστικά δεν υπάρχουν πλέον. Αυτό όμως που δεν κάνουν οι τράπεζες είναι να ρίχνουν αναλογικά το κυμαινόμενο. Και φυσικά όταν η κατάσταση είναι αυτή που είναι είναι λογικό να απαιτήσεις από την τράπεζα και αν δεν κυβερνάει ο Παπαδήμος τους παίρνεις και το κεφάλι άμα λάχει. Έτσι για να είμαστε πραγματικοί επαναστάτες και να μην θέλουμε να είμαστε επαναστάτες αλλά παράλληλα να περιοριζόμαστε στα όρια που μας έχουν βάλει, να σου υπενθυμίσω ότι οι τράπεζες έχουν πάρει από την τσέπη μου, την τσέπη σου, τις τσέπες όλων μας, λεφτά για να ορθοποδήσουν. Να ορθοποδήσουν από τί; Από τα δάνεια που έδιναν ασύδοτα και ανεπίστρεπτα. Δηλαδή το Ελληνικό κράτος πλήρωσε νταβατζή κάποιες δεκάδες δις και προτίθεται να πληρώσει κι άλλα από πάνω για να καλύψει στις τράπεζες τις τρύπες που δημιούργησαν με τις μλκς τους. Και το Ελληνικό κράτος αυτά τα λεφτά τα παίρνει δανεικά. Δηλαδή χρεώνει εμένα κι εσένα για να αποπληρωθεί η χασούρα από τον αλητήριο που δεν πλήρωσε τα χρέος του ο οποίος όμως δεν το πλήρωσε σε εποχές που είχε λεφτά και δεν το πλήρωσε. Και συν τοις άλλοις, δεν είπαμε να μην έχεις λεφτά και να παίρνεις συνουσιο-δάνειο για να αγοράσεις σπίτι και μετά να κάνεις και μήνυση να μην σου το πλειστηριάσουν. Όπως επίσης, αν ο Σάλλας επί παραδείγματι είναι μλκς και δίνει ταβερνο-δάνειο, τουαλέτα-δάνειο, ιεροδουλο-δάνειο και κρεβατο-δάνειο (αυτά κατά το μαμ, κακά, κοκό και νάνι) να τα πληρώσει η τράπεζα και εγώ κι εσύ που είμαστε μέτοχοι και αποφασίσαμε να τον εμπιστευθούμε και δε μας φταίει κανείς που είμαστε μλκς. Όχι να το πληρώσει το alter ego μου που έχει το δάνειο και πρέπει να πληρώνω την ίδια αν όχι μεγαλύτερη δόση, στην ίδια σύμβαση που όμως ξαφνικά εκπίπτει γιατί η αξία αυτού που αυτός έκρινε αξιόλογο της επένδυσης έχασε την αξία του από τους δικούς του χειρισμούς και όχι από τους δικούς μου. Εγώ το σπίτι μπορώ να το συντηρώ και να παίρνει αξία. Αν το κράτος και οι τράπεζες δεν μπορούν να φυλάξουν την περιουσία στην οποία βάζουν κεφάλαιο για να βγάλουν κέρδος έμμεσα, στο καλό και από το πεζοδρόμιο.Α, και να μας γράφουν, ε; Και στο κάτω κάτω για να μην του κάνουν αυτού 100% κούρεμα και να μην πει η Ελλάδα "Default" (που κάποιοι της ράτσας του το ορίζουν και μετά της λεν της Ελλάδας δε σου δίνουμε και λεφτά από πάνω κι ας μας έδωσες τις δεκάδες δις για να σωθούμε όταν εμείς είχαμε πρόβλημα) εμένα η δουλειά μου όπως και όλων εδώ έχει μειωθεί στο μισό και παρακάτω με ότι αυτό σημαίνει για τα οικονομικά μου.
Καταλαβαίνω ότι η ζωή μου για τον Παπαδήμο και όλα τα λοιπά λαμόγια δεν έχει αξία. Καταλαβαίνω ότι η μονάδα δεν κάνει 'αποψη και καταλαβαίνω τα πάντα. Αλλά δεν θα μπορέσω ποτέ να καταλάβω γιατί περιμένετε η μονάδα να πληρώσει και το χτίσιμο του μπουρδέλου και το μισθό της π...ας και το μισθό του νταβά και το γ...ι του θαμώνα. Δηλαδή πιο το κέρδος; Και στην υστεροφημία μπουρδελιάρη θα σε λένε.
_________________ Το να είναι κάποιος γίδι δε με απασχολεί. Αλλά το να προσπαθεί να με πείσει ότι είμαι κι εγώ γίδι για να μην αισθάνεται μόνος του, με εξοργίζει.
|