neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 16, 2011 3:15 pm 
Χωρίς σύνδεση

Λεβέντες έτσι όπως τα λέτε, αν και συμφωνούμε σε μερικά σημεία, εσείς θέλετε να κατέβουν οι τιμές στη δόμηση και στη μεταβίβαση αλλά να αυξηθούν οι τιμές στα ενοίκια. Και Δηλαδή αυτό που λέμε είναι ότι θα έχεις ακίνητο αν έχεις τη δυνατότητα να πληρώνεις και χαράτσι ετησίως. Αλλιώς πήγαινε νοίκιασε και ζήσε. Ή πάρε ένα ακίνητο, νοίκιασέτο σε κάποιον και έχε εισόδημα. Εισοδηματίες θα κάνουμε δηλαδή. Πάλι καθιστάκηδες. Και να σας πω. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύει και την παράνομη δόμηση η οποία και στις προηγμένες κοινωνίες και χώρες είναι κλασσικό φαινόμενο γιατί οι έλεγχοι είναι ελαστικοί. Ακόμη και στην Αμερική. Δηλαδή θα με κάνει να στίσω ένα σπίτι 120 τμ και να το δηλώσω 70τμ για να πληρώνω λίγα. Και αν θέλω μετά, το νοικιάζω κιόλας και παίρνω τα λεφτά για 120τμ αλλά πληρώνω και φόρους για 70τμ. Εϊναι χώρα αυτή για να κάνεις τέτοιες αλχημείες;

Και στο κάτω κάτω ρε αδέρφια, αν είναι έτσι, παραβιάζεται πλήρως η ιδιωτική ιδιοκτησία. Μπα;;;;;;Γϊναμε κομουνιστές; Μήπως είναι παράνομη η ιδιοκτησία; Μην τρελλαθώ τώρα. Δηλαδή να μην αγοράζουμε τίποτα. Και τη μπριζόλα ρε, να τη νοικιάζουμε. Τάχα τί; Αφού δεν υπάρχει ιδιοκτησία. Μέσα από αυτό περνάνε φίλοι μου αυτό που λέμε κυριαρχικά δικαιώματα και δεν είναι των Ελλήνων αλλά του ανθρωπίνου γένους. Δεν μπορεί ένας που έχει ένα σπίτι να πληρώνει χαράτσια και ένας που έχει 10 σπίτια να πληρώνει επίσης χαράτσια. Όποιος έχει ένα σπίτι ως κατοικία πρέπει να απαλάσσεται από το κάθετί πέραν του τεκμηρίου διαβίωσης. Όποιος έχει 10 να δώσει και χρήμα και αίμα. Όχι γιατί είναι κακός καπιταλιστής. Όοοοοοοχι. Απλώς γιατί αν έχεις ρε λεβέντη 10 ακίνητα, έχεις και τα κατάλληλα εισοδήματα. Και δεν μπορεί εσύ να έχεις 10 ακίνητα και ο άλλος να μην έχει ούτε ένα γιατί εσύ έκλεισες όλη την αγορά επειδή δεν επιτρέπεται η δόμηση. Να ξεκατινιαστείς και να πληρώσεις και αυτά που θα κάνουν το κράτος να δώσει στον άλλο ένα άλλο οικόπεδο να δομήσει. Πράσινη ανάπτυξη δε θέλατε; Νάτη. Όχι που έχει επεκταθεί η Θεσσαλονίκη μέχρι τη Ρεντίνα και πλέον η Δράμα θεωρείται επαρχία της Θεσσαλονίκης δομικά. Αν πρέπει να καταστρέψουμε τη φύση για να έχεις εσύ Πάγκαλε 150 ακίνητα, πλήρωνε και το χρόνο 500.000 φόρο να τη δω τη μαγκιά σου. Αυτή πρέπει να είναι η λογική. Θέλεις να κάνεις τον ωραίο; Τα γούστα πληρώνονται.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 16, 2011 3:40 pm 
Χωρίς σύνδεση

οχι φουφου- προσωπικα δεν λέω να μην πεσουν και στα νοικια οι τιμές, αλλοίμονο όχι να γινουμε εισοδηματίες αυτό λεμε να πάμε να αλλάξουμε και σαν νοοτροπία

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 16, 2011 4:11 pm 
Χωρίς σύνδεση

isiliadis οπως τα λες ειναι αν εξαιρεσεις την επαναδιαπραγματευση με τους πιστωτες.. σιγουρατζα στις επενδυσεις δεν υπαρχει... δηλαδη τι πηρα δανειο επεσε η αξια του σπιτιου παω να κλαφτω στη τραπεζα να ριξει το δανειο ? δηλαδη αν διπλασιαζοταν η τιμη του ακινητου οι υπεραξιες σε ποια τσεπη θα πηγαινανε ? μη τρελαθουμε...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 16, 2011 6:48 pm 
Χωρίς σύνδεση

Ρουανός για να διπλασιαστεί η τιμή του ακινήτου είναι τόσες οι οικονομικές συγκυρίες που πάλι δεν θα πάνε στην τσέπη σου. Και μην ξεχνάς ότι δάνεια με σταθερό επιτόκιο στεγαστικά δεν υπάρχουν πλέον. Αυτό όμως που δεν κάνουν οι τράπεζες είναι να ρίχνουν αναλογικά το κυμαινόμενο. Και φυσικά όταν η κατάσταση είναι αυτή που είναι είναι λογικό να απαιτήσεις από την τράπεζα και αν δεν κυβερνάει ο Παπαδήμος τους παίρνεις και το κεφάλι άμα λάχει.
Έτσι για να είμαστε πραγματικοί επαναστάτες και να μην θέλουμε να είμαστε επαναστάτες αλλά παράλληλα να περιοριζόμαστε στα όρια που μας έχουν βάλει, να σου υπενθυμίσω ότι οι τράπεζες έχουν πάρει από την τσέπη μου, την τσέπη σου, τις τσέπες όλων μας, λεφτά για να ορθοποδήσουν. Να ορθοποδήσουν από τί; Από τα δάνεια που έδιναν ασύδοτα και ανεπίστρεπτα. Δηλαδή το Ελληνικό κράτος πλήρωσε νταβατζή κάποιες δεκάδες δις και προτίθεται να πληρώσει κι άλλα από πάνω για να καλύψει στις τράπεζες τις τρύπες που δημιούργησαν με τις μλκς τους. Και το Ελληνικό κράτος αυτά τα λεφτά τα παίρνει δανεικά. Δηλαδή χρεώνει εμένα κι εσένα για να αποπληρωθεί η χασούρα από τον αλητήριο που δεν πλήρωσε τα χρέος του ο οποίος όμως δεν το πλήρωσε σε εποχές που είχε λεφτά και δεν το πλήρωσε.
Και συν τοις άλλοις, δεν είπαμε να μην έχεις λεφτά και να παίρνεις συνουσιο-δάνειο για να αγοράσεις σπίτι και μετά να κάνεις και μήνυση να μην σου το πλειστηριάσουν. Όπως επίσης, αν ο Σάλλας επί παραδείγματι είναι μλκς και δίνει ταβερνο-δάνειο, τουαλέτα-δάνειο, ιεροδουλο-δάνειο και κρεβατο-δάνειο (αυτά κατά το μαμ, κακά, κοκό και νάνι) να τα πληρώσει η τράπεζα και εγώ κι εσύ που είμαστε μέτοχοι και αποφασίσαμε να τον εμπιστευθούμε και δε μας φταίει κανείς που είμαστε μλκς. Όχι να το πληρώσει το alter ego μου που έχει το δάνειο και πρέπει να πληρώνω την ίδια αν όχι μεγαλύτερη δόση, στην ίδια σύμβαση που όμως ξαφνικά εκπίπτει γιατί η αξία αυτού που αυτός έκρινε αξιόλογο της επένδυσης έχασε την αξία του από τους δικούς του χειρισμούς και όχι από τους δικούς μου. Εγώ το σπίτι μπορώ να το συντηρώ και να παίρνει αξία. Αν το κράτος και οι τράπεζες δεν μπορούν να φυλάξουν την περιουσία στην οποία βάζουν κεφάλαιο για να βγάλουν κέρδος έμμεσα, στο καλό και από το πεζοδρόμιο.Α, και να μας γράφουν, ε; Και στο κάτω κάτω για να μην του κάνουν αυτού 100% κούρεμα και να μην πει η Ελλάδα "Default" (που κάποιοι της ράτσας του το ορίζουν και μετά της λεν της Ελλάδας δε σου δίνουμε και λεφτά από πάνω κι ας μας έδωσες τις δεκάδες δις για να σωθούμε όταν εμείς είχαμε πρόβλημα) εμένα η δουλειά μου όπως και όλων εδώ έχει μειωθεί στο μισό και παρακάτω με ότι αυτό σημαίνει για τα οικονομικά μου.

Καταλαβαίνω ότι η ζωή μου για τον Παπαδήμο και όλα τα λοιπά λαμόγια δεν έχει αξία. Καταλαβαίνω ότι η μονάδα δεν κάνει 'αποψη και καταλαβαίνω τα πάντα. Αλλά δεν θα μπορέσω ποτέ να καταλάβω γιατί περιμένετε η μονάδα να πληρώσει και το χτίσιμο του μπουρδέλου και το μισθό της π...ας και το μισθό του νταβά και το γ...ι του θαμώνα. Δηλαδή πιο το κέρδος; Και στην υστεροφημία μπουρδελιάρη θα σε λένε.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 17, 2011 7:42 am 
Χωρίς σύνδεση

Ιν Γκρικ γουι κολ ιτ ΧΕΣΜΕΝΤΕΝ.

Ανησυχία προκαλεί η απότομη άνοδος επιτοκίων των γαλλικών και ιταλικών ομολόγων. Στο αίτημα του Παρισιού για παρέμβαση της ΕΚΤ αντιδρά το Βερολίνο.

Οι Μπαρόζο και Γιουνκέρ, μιλούν τώρα για ευρωομόλογο και φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 17, 2011 10:43 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

@Φίλε ρουάνος, οι τραπεζίτες την έχουν φάει ήδη μία φορά από τα αυτοκίνητα και ακολούθως από την καταναλωτική πίστη με κάρτες και δάνεια. Ας πρόσεχαν που επένδυαν αυτοί τα λεφτά τους και όχι ο δανειζόμενος.

Μιλώ εκ' του ασφαλούς βεβαίως χωρίς να έχω ένα στεγαστικό δάνειο πάνω από το κεφάλι μου, αλλά επειδή έχω συμβουλεύσει πολλάκις φίλους σε επαναδιαπραγματεύσεις δανείων στεγαστικών και μη, θα σου πώ ότι είναι αρκετά ευέλικτοι εαν έχουν κάποιον απέναντι τους που γνωρίζει την αγορά και πως λειτουργεί.

Με φίλους που έχουν βρεθεί σε αδυναμία πληρωμής καταναλωτικών δανείων - πιστωτικών καρτών (και δεν είχαν ακίνητα στο όνομα τους) πετύχαμε εκπτώσεις από 50%-80% επί του συνολικού οφειλόμενου ποσού, με καθολική άρνηση σε οποιαδήποτε επανάκεφαλαιοποίηση των τόκων και νέο διακανονισμό, παρά μόνο έκπτωση τέτοια ώστε να τερματιστεί η υποχρέωση του δανειζόμενου.

Πίστεψε με ότι αν μπορούσαν να έχουν κάνει και διαφορετικά, δεν θα μηχανεύονταν όλες εκείνες τις εταιρίες που επί μακρόν απειλούσαν τηλεφωνικά τους δανειζόμενους τους.

@ Φίλε Φούφουτος, εγώ δεν αναφέρομαι σε αδυναμία πληρωμής, αλλά το βρίσκω βλακώδες (άσχετα με το ποσό που έχει πληρωθεί ήδη) να συνεχίσει να πληρώνει κάποιος ένα υπόλοιπο δανείου πχ 150.000 για ένα ακίνητο που σήμερα η αγοραία αξία του δεν ξεπερνά τις 120 ή 100 χιλιάδες ευρώ.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 17, 2011 11:51 am 
Χωρίς σύνδεση

φιλε isiliadis απο καρτες + κατ δανεια με τα επιτοκια στο θεο δεν ειχαν κανενα προβλημα υπολογιζοντας και τη φυρα μεσα περνανε πισω το κεφαλαιο στο τσακ μπαμ.. τωρα σχετικα με τις εισπρακτικες ακομα ειναι χαλαρα στην ελλαδα (οπως το πες μονο απειλουσαν τηλεφωνικα).. αλλαζει και αυτο συντομα φιλε μου θα ζωηρεψουν τα πραγματα πολυ ηδη εχουν τελειωσει και τα σεμιναρια εχω μαθει.. τελος να βαλουμε και στο τραπεζι και της ανα χειρας τριτων αποφασεις στον ιδ τομεα,, κοιτα κ τι εγινε με ΑΛΑΠΙΣ-RSB... παει η τραπεζα τσαμπουκα και εισπρατει απ οσους σου χρωστανε κ χαιρεται... καλη συνεχεια...
υγ
15 χρονια δουλευα σε τραπεζα ουτε πιστωτικη καρτα δεν εχω..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 17, 2011 1:01 pm 
Χωρίς σύνδεση

ρουανος τα ίδια και γω, ποτέ μου δεν είχα βγαλει, οχι επειδη δεν πίστευα στο θεσμό αλλά επειδη θεωρώ τα επιτόκια στην ελλάδα ληστρικα. Τη στιγμη που σε αγγλία γερμανία είχα 1 και 2,5%
χρεωστική ναι

έχω να σας μεταφέρω όχι και ενα τόσο καλό νέο για την ιδιωτική συμμετοχή στο psi

στις εταιρίες που συνεργάζομαι και εγώ αλλά και φίλοι μου σε τράπεζες και ασφαλιστικές αποφάσισαν να ΜΗΝ συμμετάσχουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία για το κούρεμα.

Κάτι που το θεωρώ λογικό.
Και ξέρετε γιατί? Γιατί οι καραγκιόζηδες, όχι μόνο του ΟΔΔΗΧ αλλά και της ΕΚΤ και της EIOPA ναι μεν θέλουν να συμμετέχεις στο haircut εντούτοις όμως δεν σου προσφέρουν καμία προστασία στα εποπτικά κεφάλαια με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή κάπου 12 ασφαλιστικές εν ελλάδι (ελληνικες και ξένες) και 4 τράπεζες εαν δεν μπουν σε προστασία άρθρου (όπως το περυσινό άρθρο 6) θα τους αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας μέχρι τα τέλη δεκέμβρη.
Επειδή λοιπόν οι διοικήσεις των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυτών αποφάσισαν τελικά να εισπράξουν στο maturity τους τους επόμενους 3 μήνες τα ομόλογα αυτά και να επενδύσουν τα επόμενα εποπτικά τους κεφάλαια σε ομόλογα λουξεμβούργου και swaps γερμανικών ελβετικών και λουξεμβουργιανών τραπεζών (που έχουν ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΕΣ) η ΤΤΕ έχει θορυβηθεί και σήμερα και αύριο τα στελέχη τους είναι στις βρυξέλες να διαπραγματευθουν τα παραπάνω με τις ευρωπαικές αρχές οι οποίες κάνουν τον κινέζο.

Και ναι σωστά ακούσατε, τα ομόλογα λουξεμβούργου έχουν μεγαλύτερο βαθμό φερεγγυότητας από το ευρώ που βρίσκεται σε ελληνική τράπεζα.

Το ίδιο μαθαίνω γίνεται και από ιταλία και γαλλία.

Το πράγμα στενεύει επικίνδυνα και αν δεν υπάρξει συνολική λύση μέχρι τον Απρίλη του 2012 θα καταρρεύσουν και τράπεζες και ευρωπαικές ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρίες
ήδη η munich re και η swiss re κοντεύουν έχουν τεράστιο πρόβλημα.
και πιστέψτε με, οι διοικήσεις των εταιριών προτιμούνε να σκάσουν τα κράτη παρά οι εταιρίες.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 17, 2011 2:43 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγώ πάντως στο θέμα "πιστωτική κάρτα" δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τις θεωρώ ως μια σημαντική διευκόλυνση όποτε θέλω να κάνω μια αγορά και δε θέλω να κουβαλώ μαζί μου μετρητά.

Επίσης, δίνονται και κάποια bonus από τη χρήση τους, υπάρχουν κάρτες π.χ. που επιστρέφουν μετρητά, επιταγές για αγορές προϊόντων, μονάδες στο κινητό κλπ ανάλογα με τις αγορές που κάνεις.

Και φυσικά, υπάρχει και το θέμα των άτοκων δόσεων το οποίο μπορεί να ενισχύσει, έστω και ελάχιστα, τον καταθετικό λογαριασμό του χρήστη. Π.χ. για μια αγορά με 12 άτοκες δόσεις ενός προϊόντος αξίας 2.000 ευρώ, ο χρήστης της κάρτας αν έχει τα χρήματα αυτά σε προθεσμιακή, θα κερδίζει 100 ευρώ το χρόνο από τόκους και ταυτόχρονα από τυχόν προγράμματα bonus το όφελός του από την αγορά αυτή θα είναι μεταξύ 20 και 100 ευρώ!!! Καθόλου άσχημα!

Όλα αυτά φυσικά με την προϋπόθεση ότι οι αγορές που κάνει κάποιος με πιστωτική είναι καλυμμένες, υπάρχουν δηλαδή τα χρήματα διαθέσιμα σε λογαριασμό! Ποτέ αγορές με δανεικά και κυρίως ποτέ, μα ποτέ, αναλήψεις μετρητών από πιστωτική!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 17, 2011 3:31 pm 
Χωρίς σύνδεση

isiliadis το κατάλαβα ότι μιλάς γι αυτό. Κι επειδή ακριβώς συμφωνούσα δεν ασχολήθηκα γιατί το θεώρησα ευκόλως εννοούμενο. Απλώς απάντησα στην έννοια διπλασιασμός. Γι αυτό είπα ότι αν δεν μπορεί να υποστηρίξει το κράτος και η τράπεζα την επένδυσή της εγώ είμαι υποχρεωμένος να κυνηγήσω την τράπεζα και να μου μειώσει τα χρεωστούμενα.(ακόμη και στο 50% και στο 80%). Μάγκας η ΕΕ και της κάνει haircut; Της κάνω κι εγώ. Γιατί το default της ΕΕ το λέμε haircut και το δικό μου το λέμε χρεωκοπία; Πλεον η λογική έτσι θα λειτουργεί αδέρφια.

Lestat καλή η πληροφόρηση αλλά καμιά φορά ίσως λίγο προσοχή στο τί λέμε, φίλε. Δεν είναι το ευρώ της ελληνικής τράπεζας δεν έχει μικρότερη αξία. Αυτό είναι, αυτό ακριβώς που θέλει να περάσει η χοντροκώλα. Γι αυτό καλό είναι εσύ και όλοι μας να μιλάμε για απαξίωση της τράπεζας και να μη μιλάς για Ευρώ. Αλλιώς κι αυτό θα τους περάσει ή καλύτερα θα μας το περάσουν. Είναι πονηροί οι καιροί.

Ποιός από εσάς πιστεύει ότι μπορεί μια εισπρακτική εταιρία να πάρει όσα χρωστάς στης τράπεζα;Τα σεμινάρια είναι καθαρά για δίνουν μια ελπίδα στους απέλπιδες νέους και για να πληρωθούν το νταβατζιλίκι γι αυτό. Μια τέτοια εταιρία θα λειτουργούσε σωστά και με όλη της τη σκληράδα πριν 5 χρόνια ή σε 20-30 χρόνια. Όποιος δεν το έχει κατανοήσει ο κόσμος σήμερα περιμένει πίσω από την πόρτα με το όπλο. Αυτό να το έχουμε όλοι κατά νου.

Τι θα πει πιστωτική; Ο τρόπος της τράπεζας να σου κάνει δάνειο με 40% τόκο βραχυπρόθεσμα και εσύ να πληρώνεις 150 αυτό που κάνει 50 και ο μαγαζάτορας σου πουλάει 100. Κι όταν ξύπνησε ο μαγαζάτορας, του είπαν, αν προτείνεις εσύ την πιστωτική μας, θα βάλουμε επάνω τη φωτογραφία σου και θα είσαι και μουράτος. Έτσι βγήκε και η πιστωτική πχ της SHELL. Αλλά και πολλών πολλών πολλών άλλων. Οι πιστωτικές είναι για τους καμμένους. Πάρε μια prepaid ή μια κανονική και τέλος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ικανοποίηση των ψυχολογικών του κάθε λαλημένου πρέπει να αντιπροσωπεύεται από μια αγορά την οποία δεν δύναται να υποστηρίξει οικονομικά και πρέπει να δανειστεί με ληστρικά επιτόκια για να την υποστηρίξει. ΔΙΑΝΟΙΕΣ.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: