neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 17, 2011 7:17 pm 
Χωρίς σύνδεση

Βρε Λεστάτ. Δε σου είπα ότι δεν ξέρεις για τί πράγμα μιλάς. Και έχω και τα διαπιστευτήρια ότι ξέρεις. Απλώς λέγοντας αυτό το πράγμα, διατυμπανίζεται και περνάει. Επειδή εμένα σε τέτοιες περιπτώσεις μου βγαίνει το πατριωτικό-κομουνιστικό-κοινωνικό-ανθρωπιστικό-ψυχολογικό μου σκέφτομαι ότι τέτοιες πληροφορίες δεν πρέπει να περνούν προς τα έξω ή πρέπει να περνούν επί τετελεσμένων γεγονότων όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί πολύ απλά αυτό το πράγμα θέλει αντίσταση και πρέπει να πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία. Αυτό υπό τη λογική ότι πρέπει ο κόσμος να δείξει την πλήρη ανυπακοή του και εν τέλει να αποφασίσει ο ίδιος. Εγώ δε θέλω ευρώ δύο ή τριών ταχυτήτων. Εγώ θέλω η Ευρώ η σιχτίρ ορντάν παγκόσμιο. Αφού και με τους δύο τρόπους βγαίνουμε στο σφυρί. Γιατί να επιλέξω το ευρώ με βάση το οποίο και θα με τιμωρούν και θα με αγοράζουν; Με έριξαν στον καιάδα; Μαζί μου. Να δουν τη γλύκα. Και μετά αφού είναι τόσο σίγουροι ότι θα είναι πιο ισχυροί οικονομικά ας έρθουν να με αγοράσουν. Προτιμώ να παίξω με σιγουράντζες τη σίγουρη καταστροφή παρά με παρατεταμένη δουλεία. Ειναι επιλογές.

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, όταν πηγαίνετε στο LIDL να κοιτάτε στις ετικέτες των προϊόντων πού ακριβώς παράγονται. Τουρκία και ανατολικό μπλοκ γαρ. Οι Γερμαναράδες αν καταρρεύσει το Ευρώ θα διαλυθούν σε 24 ώρες. Έχουν τις συμβάσεις για να μεταποιούν εκείνα τα προϊόντα και να τα πουλούν στους άλλους. Αν όμως καταρρεύσουν δεν παίζει να μπορούν να αγοράσουν προϊόντα σε εκείνες τις τιμές. Ας πάει η Μέρκελ να αγοράσει σε Μάρκα, να τους κάνει super power και μετά να δω τη μαγκιά της όταν οι Τούρκοι θα αγοράζουν τη μισή Γερμανία. Για να μην πω ολόκληρη. Καμιά φορά η θεραπεία κρούσης είναι η πιο ενδεδειγμένη. πχ. Έχει κάποιος λόξυγγα; Τρόμαξέ τον.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 17, 2011 7:32 pm 
Χωρίς σύνδεση

Καλά, ε, όποιος μετά από αυτό μου πει ότι ξέρουν τί κάνουν οι άνθρωποι, να πάει να πέσει για ύπνο και να ξυπνήσει σε καμιά 500ετία που θα έχει μεγαλώσει.

http://www.nooz.gr/economy/senaria-gia- ... po-tin-ekt

Προσπαθούν να παράγουν χρήμα. Φαίνεται δεν έχουν χαρτί για να σταμπάρουν. Βρε άντε γεια. Και η Ρέντινγκ είπε λέει ότι κάθε χώρα στην Ευρωζώνη έχει τα δικά της προβλήματα που πρέπει να λυθούν και μας παρουσίασε το πρόβλημα της Ιταλίας ως πολιτικό. Για να μην κατεβάσω όλους τους αγίους από τη θέση τους το κόβω εδώ. Αλλά μην πει ξανά κανείς ότι αυτοί ξέρουν. Τίποτα δεν ξέρουν. Τα οικονομολογικά που σπούδασαν είναι για 5 χρονών παιδιά στο Ελληνικό δημοτικό.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 18, 2011 12:44 am 
Χωρίς σύνδεση

Κύριε Δάντη Καλημέρα,

1.- Ο Βγενόπουλος παραιτήθηκε από Αντιπρόεδρος και το Δ.Σ της Μarfin PB

2.- Κάνει σήμερα δηλώσεις: << Έχουμε την εκτίμηση ότι η MPB σε ένα ομαλοποιημένο οικονομικό περιβάλλον έχει την δυνατότητα στην σημερινή της μορφή να παράγει επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ ετησίως. Συνεπώς η Τράπεζα έχει μεγάλη αξία και ως μέτοχοι θα τη στηρίξουμε μαζί.... >>

Κάντε ένα σχόλιο. Τι σημαίνει η παραίτησή του. Και βέβαια αν πρέπει να πιστέψουμε αυτά για τη μελλοντική κερδοφορία της ΜΡΒ. Γιατί ειπώθηκε απευθύνεται σε κάποιους αποδέκτες κλπ..

Ευχαριστούμε πάντα για τις απαντήσεις σας.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 18, 2011 9:46 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

καλησπέρα. Σε ενα ευνοικό οικονομικο περιβάλλον δεν ξέρω, ισως τα 500 εκ ετησίως να ειναι εφικτός στόχος. Αυτο όμως θα αργήσει, εκτός αν η ΕΚΤ αποφάσισει να τυπώσει χρήμα, που είναι και η μόνη λύση σωτηρίας γιά την ΕΕ.
Ομως για μένα η παραιτησή του ισως έχει να κάνει με πιθανή κρατικοποιηση της που οπως ξέρεις totomis σημαίνει πως το κράτος θα διορίσει τις διοικησεις .
Η ρήση Βγενό απευθυνεται στους μετόχους ..σας ειχα πει οτι κσι οι κυπριακές τράπεζες με αφορμή την Κυπρου έχουν θέμα , και αυτο αλλωστε φαινεται στο ταμπλο..

Βλέπω καποια πρωτα θετικά δειγματα με τις χειροπέδες σε πασιγνωστους φοροφυγάδες, ενώ καποιοι - πολυ γνωστοι - τρέχουν να τακροποιησουν οπως οπως τις υποθέσεις τους..Τα εσοδα θα ναι σημαντικά αλλά φυσικά οχι τετοια που νομιζουν λαος και καναλια, που ψαχνουν να βρουν ποιός φταιει..

προσεξτε πως εξακολουθούν τα προσχήματα για τις απολυσεις - που δεν ειναι απολυσεις αλλα ουσιαστικά μείωση μισθού για 3 χρόνια - στο Δημόσιο, ενώ πάνω απο 1 εκ είναι ανεργοι με το 80% - πλην των συμβασιούχων δηλαδή - ναναι απο τον ΙΤ..
Οταν θα αλλάξει η αντιμετώπιση του ΙΤ απο το κράτος τότε θα δούμε φώς στο τούνελ..

Με την φορολογία των ακινητων τι να πουμε? Το κεφαλαιο πρέπει να φορολογειται, λιγο μεν αλλά πρέπει. Οπως πληρωνει φορο επι των τοκων ο καταθέτης, ενώ το ρισκο υπάρχει αλλά ειναι μικρό..δεν υπάρχει επενδυση με αποδοση χωρίς ρίσκο..εδω το ρισκο ειναι η φορολογικη πολιτική, η αβεβαιοτητα αν θα μπορει να αποπληρωθει η δοση του δανείου, η μελλοντικη τιμή του ακινητου, η περιοχή κλπ..ολοι οφειλουν να πληρωσουν, αναλογικά, οπως πληρωνει και ο μικρομέτοχος και ο μεγαλομετοχος , ο μικροκαταθέτης και ο μεγαλοκαταθετης κλπ..
Ειναι ενα περιουσιακο στοιχειο που υποκειται στους νομους της αγοράς, έστω και με στρεβλώσεις. Αυτο θα το δούμε στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια πολυ εντονα με αποτελεσμα η νοοτροπία της πλειοψηφίας για το ακινητο να αλλάξει..

Σορτ ευρω, σορτ στις αγορές με μονο ρισκο να χρησιμοποιησει αναπάντεχα τα "πυρηνικά όπλα" η ΕΚΤ..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 19, 2011 1:16 am 
Χωρίς σύνδεση

χαιρετε!

ενα καλο που ειχατε πει ειναι οταν η τιμη ηταν ακομα στα ψηλα οτι πρεπει να μαθουμε και το σορτ.

μετα ειχατε αναφερει οταν καποιοι ελεγαν για τα 2 ευρω ετε οτι εαν τυχον παει 2 ευρω θα φτιαξετε ακομα και τα τρισεγγονα σας.

ισχυει ακομα ?

ειχα να μπω καιρο στο νεοφορουμ και μπηκα μονο και μονο για αυτο το λογο .

ειναι ευκαιρεια ζωης η τιμη 1,80 που εκλεισε σημερα?

φουφουτος σωστος για το τελευταιο ποστ σου.

naked short selling .................

τωρα

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 19, 2011 1:33 am 
Χωρίς σύνδεση

Κύριε Δάντη σας ευχαριστώ πολύ.

Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 19, 2011 7:49 am 
Χωρίς σύνδεση

κυριε Δάντη
κανω παραθεση ποστ αλλου φορουμιστα
μου αρεσε πολυ μπραβο φιλε ,αψογη ερωτηση
αμα Dr. Πανο εχεις σε αυτό απάντηση πρεπει να σου δωσουμε και εσενα ποσοστό.
τι μονο τα τρισεγγονα θα φτιαξουμε,που ουτε το ονομα μας δεν θα θυμουνται; :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
CHRISTIAN έγραψε:
μετα ειχατε αναφερει οταν καποιοι ελεγαν για τα 2 ευρω ετε οτι εαν τυχον παει 2 ευρω θα φτιαξετε ακομα και τα τρισεγγονα σας.
ισχυει ακομα ?
ειναι ευκαιρεια ζωης η τιμη 1,80 που εκλεισε σημερα?
.

αραγε αν αγορασουμε αδω ΕΤΕ και μετα μπουμε στις ΑΜΚ που ακολουθουν και το παιξουμε μακροπροθεσμοι κυριολεκτικα
3? 5? 10? χρονια ,οσο χρειασθει.

θα κονομησουμε ,για θα κλαψουμε και τα νεα φραγγα που θα βαλουμε

και λεμε δεν τα τρωγαμεμονοι μας, σουβλακια και κουρκουμπινια. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 19, 2011 11:36 am 
Χωρίς σύνδεση

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ?ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΜΑΣ Ή ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 19, 2011 8:28 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Για την ΕΤΕ εξακολουθω να εχω την ιδια αποψη. Ειτε με ευρω ειτε με δραχμή , οταν ειναι να αναπτυχθει η χώρα , μονο μέσα απο τις τραπεζες μπορει να γινει..Με μονο αστερισκο την πτωση του ..συστηματος , η ΕΤΕ θα επιβιωσει. Και μαλλον θαναι η μονη που δεν θα κρατικοποιηθει.
Εδω θαθελα να σημειωσω πως ας σκεφτει ο καθενας αν η μαζα ή αλλιως η πλειοψηφια έχει δικιο...αν ειχε θαταν σχεδον ολοι πλουσιοι απο το 99, θαχαν πουλησει ηδη τα ακινητα τους και θα ειχαν δει την κριση απο το 2008..Το να παει καποιος εναντια στην κοινη γνωμη, στα πιστευω της πλειοψηφίας ειναι εξαιρετικα δύσκολο. Ο μπαφφετ το κανει και λιγοι ακομα.
Εχω ξανατονισει οτι κραχ στις αγορές τυπου 2008 δεν προκειται να δούμε και εχω εξηγησει γιατι.
Γνωριζω πως οι φωνες απαισιοδοξίας, δυστυχίας και καταστροφών είναι σήμερα το 99%..ειναι αυτο το 99% που δεν προκειται ΠΟΤΕ να βγαλει χρήματα απο τις αγορές.
Bear market θα δούμε , πτωσεις μεγαλες θα δούμε , αλλα σκηνικο πανικοιυ αλά 2008 οχι.
Το ΧΑΑ τωρα εχει προεξοφλησει παρα πολλά, εκτος ισως απο την καταστροφη της χώρας, δηλαδή την κυριολεκτικη διαλυσή της. Οι πιθανοτητες πως αυτο δεν θα γίνει είναι πολλές , πολυ περισσότερες απο τα να γίνει. Μην ακουτε διαφορους..Ενα παραδειγμα..ο λαλιστατος αναλυτης επι πάντων, λαζοπουλος εκανε μαγκιες πριν 1,5 χρονο και εφερνε παραδειγμα την Ουγγαρία ποσο μαγκες ειναι που εδιωξαν το κακο ΔΝΤ και πως εμεις επρεπε να κανουμε αναλογα..τα θυμαστε? Σημερα η Ουγγαρια προσκαλεσε το ΔΝΤ για να συμφωνησουν σε καποια μετρα που πρέπει να ληφθουν...Τι να σχολιασει κανειςτωρα...ομως ο κοσμος είναι σαν αυτους που ειναι απο κατω και παρακολουθουν τον λαζο και φωναζουν , χειροκροτούν κλπ και θεωρουν οτι ο πλουσια για την εποχή αμοιβομενος (50,000 ευρω ανα βδομαδα ) ηθοποιός κανει σωστές αναλυσεις και εκτιμήσεις...
Αν παμε στα μπλοκ η στα ΜΜΕ κυριαρχει η μαυριλα και η απαισιοδοξία..και θα ακουσουμε πολλα ακομα..καποια αληθινα καποια οχι..
Στο ΧΑΑ συνεπως ειμαστε στο σημειο που το αιμα ρεει στους δρόμους...

Φυσικα η Ευρωζωνη εχει θεμα τεραστιο..ενω εκβιάζουν καθαρα και την χωρα και εθελοτυφλούν με τις αγορές οι Γερμανοί..στην μαχη Γερμανιας - αγορών το νικητη τον ξερετε απο τωρα..Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ θα ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ για αλλη μια φορά...
Ομως τα χρεη υπηρχαν και πριν, απλα οι αγορές εχουν γινει πολυ ευαίσθητες και αυστηρές ..Οι πιθανοτητες να διαλυθει το ευρω είναι πολλές αλλά εξισου είναι να μην διαλυθει..
Επιστροφή στα προηγούμενα νομίσματα θα γίνει μονο αν διαλυθει το ευρω..αλλιως οι διαφορες ελιτ στην ΕΕ γνωριζουν πολυ καλα πως μονο του κανενα κρατος δεν εχει τυχη στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία δηλ. η ανέχεια και η δυστυχία θαναι μεγαλες και πολυ δυσκολο για ενα κρατος να τις υπερβει.Αυτο ανεξαρτητα απο τον ορυκτο πλουτο ή το τι παραγει μια χωρα..Αν δειτε γυρω σας, πλουσια κρατη είναι οσα εχουν πολυ ανεπτυγμένο χρηματοοικονομικο τομέα, οργανωμένη και δικαιη κοινωνία και μορφωμένους πολίτες.
θεωρω λοιπόν πως οσοι εχουν χρηματα που δεν χρειαζονται , είναι καλο να επενδυσουν σταδιακά ( γιατί τον απολυτο πυθμένα δεν το ξερει κανείς ) στις αγορές .

Υποψη οτι την πορεια των τιμων των μετοχών ακολουθουν ηδη καποια περιουσιακά στοιχεια με πρωτα τα αυτοκινητα και σιγουρα θα δουμε αναλογη εικονα στα ακινητα, που εχουν πιό "αργό" κύκλο.

Η αλλαγη του δικαίου σε αγγλικό ηταν η πρωτη προυποθεση για να γινει το κουρεμα 50%, να δοθει το δανειο με επιτοκιο 3.5% κλπ και να δοθούν τα 130 δις. Φυσικά και το αγγλικο δικαιο συμφερει τους δανειστές, αφου αν δεν πληρωθούν θαχουμε εκμεταλλευση στρατηγικών μονοπωλίων , οι παλιοτεροι τα εχουν ζησει με την ΟΥΛΕΝ , τα σπιρτα κλπ
Ενω με το Ελληνικο δικαιο και να μην πληρωνε η χωρα, πχ σε ολικη χρεοκοπία, δεν "ετρεχε" και τιποτα..αυτα τυπικα, γιατι επι της ουσίας θα ειχε αντιποινα η χωρα απο τις αγορές και τα κράτη οσων τραπεζών χρεοκοπόυσαν..Δυστυχώς δεν ειμαστε Ρωσία για να μπορούμε να επιβληθουμε..
Με 2 λόγια οι δανειστές για να συμφωνούσαν στα οποια μέτρα είναι σιγουρο οτι θα απαιτουσαν αλλαγή του δικαίου για να εξασφαλίσουν τα υπόλοιπα χρήματα.

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 19, 2011 9:49 pm 
Χωρίς σύνδεση

πολυ καλο κ. Δάντη
και το οτι η ΕΤΕ ειναι η τελευταια που θα πεθανει
και οτι οι Γερμανοι στο τελος θα ξαναχασουν
και οτι πρεπει να μπαινουμε σιγα σιγα γιατι τον πατο δυσκολα θα τον βρουμε
και για το ευρω,και για ολα

αλλα

εχουμε ενα θεμα

τις ΑΜΚ των τραπεζων

με οσα κυκλοφορουν,θα μου πειτε το 99% ;) που λεγαμε νωριτερα
αλλα
ειναι δεδομενο οτι οι τραπεζες χρειοαζονται τεραστια κεφαλαια οπως και να το ζυγισεις
αυτο ειναι σαν αξιωμα,δεν αμφισβητειτε :idea: ή μηπως και αμφισβητε΄ιτε και αυτο :?: οποτε αλλαζουν τα δεδομενα :!: :!: :!: :!: :!:

με τοσο μεγαλες αυξησεις ειναι νομοτελιακο να πεσει πολυ χαμηλα ο δεικτης τραπεζων
και σε μια τετοιας σταθμισης αγορα ολα τα παρασερνει

που να κρατησει ο Στασινοπουλος,ο Μυτιληναιος ,η ΜΟΗ και ολα τα αλλα καλα χαρτια :?:
απο την αλλη και αυτο ειναι πολυ σοβαρο
σχεδον ολοι εχουν ,ειτε το παραδεχονατι ειτε το παιζουν αχαρτοι μεγαλο μεριδιο τραπεζικων χαρτιων

ακομα θυμαμαι φιλο που μπηκε στα 9 ευρω ΑΛΦΑ και ελεγε εδω δεν σπασει με τιποτα ,πιο δυνατη η γραμμη και αποτο ρωσικο μετωπο του 43 :!: :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: :lol:
και τωρα :?: πουλησα λεει ,πουλησα αλλα ειναι μαραμενος :cry:
ενω ενας αλλος στην αυξηση της ΕΤΕ εχωσε και τι δεν εχωσε :cry:

θελω να πω η διαχειριση αυτων των χαρτιων θα αναγκασει ισως οσους ακομα τα εχουν να κανουν ενα δυνατο μουαγεν μπας και :!:
δεν ξερω αλλα φοβαμαι οτι τωρα εκει ;) θα καει και το τελευταιο ρευστο :cry:

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: