neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 11480 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108 ... 1148  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 23, 2011 1:06 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΦΤΥΣΩ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΑΣ...

Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας.

Εχω τιμηθεί με όλα τα μετάλια και τα παράσημα και με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου, δεν ‘έχω τιμωρηθεί ποτέ μου και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο.

Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους Πυραύλους ΧΩΚ.

Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υπεβλήθηκα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς

Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου…

Επειδή σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα μοσχεύματα έχουν ορισμένο χρόνο ζωής δεν πρόκειται να φτάσω στην ηλικία των 55 ετών , άρα φτύνω τώρα στα μούτρα σας γιατί δεν προλαβαίνω να φτύσω στους τάφους σας .

Λυπάμαι μόνο που από τους Αξιωματικούς του Κέντρου Επιχειρήσεων είμαι ο μόνος στην Ζωή από τους( 3 )τρεις συμμαθητές μου στην ίδια υπηρεσία έχουν πεθάνει οι δύο σε ηλικία 40 χρονών και φέτος πέθανε και ο αντικαταστάτης μου σε ηλικία 35 ετών όλοι από ο έμφραγμα και όλοι από το υψηλό στρες.

Λυπάμαι μόνο που δημιούργησα οικογένεια με τρία παιδιά και τα τρία επιστήμονες και άνεργα!

Λυπάμαι που τόσα χρόνια ήμουν δίκαιος και τίμιος, λυπάμαι που για τα χάλια της Πατρίδος μου εσείς οι πολιτικοί είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι και την πληρώνουμε μόνο εμείς.

Λυπάμαι που με υποχρέωσαν να πληρώνω τα ταμεία σας και δεν μπορώ να εισπράξω τα χρήματα ούτε καν τις εισφορές μου (λόγω αδυναμίας πληρωμής ΜΤΣ ΒΕΑ ) και δεν μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου.

Επειδή αυτοί που διορίσατε τα φάγανε και δεν τιμωρήθηκαν ΠΟΤΕ

Λυπάμαι που τόσα χρόνια δεν σας πήγα στα δικαστήρια γιατί επί 30 χρόνια με υπολογισμένα 10 χρόνια υπηρεσίες και πέραν του ωραρίου ,νυχτερινά και αργίες δεν πήρα ούτε μια δραχμή .. υπερωρία ενώ οι πλασματικές υπερωρίες πάνε σύννεφο παντού

Υ.Γ

Επειδή δεν ήμουνα ποτέ ζήτουλας θα ψάξω για μαύρη εργασία να βοηθήσω την οικογένεια μου για να μην φτάσω στο σημείο να σκοτώσω κάποιον πολιτικό ανεύθυνο .

Παραθέτω τα προσόντα μου αν κάποιος, μπορεί να με χρειαστεί

Γνωρίζω Αγγλικά, γνωρίζω υπολογιστές γνωρίζω από ασυρμάτους, γνωρίζω όλα των ειδών τα όπλα ατομικά και ομαδικά, μπορώ να σκοτώσω από 300 μ απόσταση με μια σφαίρα, μπορώ να αναχαιτίσω ολόκληρο σμήνος αεροσκαφών και ελικοπτέρων, μπορώ να ανατινάξω οποιοδήποτε κτίριο, μπορώ να κάνω υποκλοπές τηλεπικοινωνιών, μπορώ να κάνω παρεμβολές, μπορώ να κάνω ότι δολιοφθορά μπορείτε να φανταστείτε.

Έχω ειδική εκπαίδευση στους υπολογιστές με ότι αυτό συνεπάγεται…

Το μόνο μειονέκτημα μου ειναι οτι αγαπώ την Πατρίδα μου.

Μακρυγιάννης Χρήστος

Ανώτερος Αξιωματικός ε.α

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 23, 2011 1:10 pm 
Χωρίς σύνδεση

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ?

Σε άτυποσύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, έχει μετατραπεί το «Δίκτυο 21»«Δίκτυο 21», καθώς ιδρυτικά μέλη του σήμερα έχουν «θεσμικό» ρόλο στη Ρηγίλλης και συνομιλούν καθημερινά με τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Το «Δίκτυο 21» είναι μια εθνικοπατριωτική οργάνωση με σκληρές θέσεις στα εθνικά ζητήματα. Κατά την διάρκεια του 8ου συνεδρίου της ΝΔ στελέχη του «Δικτύου 21», όπως ο Χρ. Λαζαρίδης, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Γ. Καραμπελιάς, ο Κ. Ζουράρις, ο Διον. Καραχάλιος κάθονταν στις πρώτες θέσεις.

Η παρουσία τους δεν πέρασε απαρατήρητη από βουλευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ, οι οποίοι επεσήμαναν με νόημα ότι «το Δίκτυο 21 φαίνεται ότι επαναδραστηριοποιείται». Δυο εξ αυτών, ο Χρ. Λαζαρίδης, πολιτικός σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, και ο Διον. Καραχάλιος, επικεφαλής της νέας Γραμματείας Σχέσεων Κοινωνίας και Κόμματος, ανήκουν στον σκληρό πυρήνα των συνεργατών του Σαμαρά. Είναι στελέχη που ο πρόεδρος της ΝΔ εμπιστεύεται απόλυτα, ενώ συναντάται συχνά μαζί τους και εκτός Ρηγίλλης.

Σ’ αυτές τις συναντήσεις λέγεται ότι λαμβάνονται και κάποιες αποφάσεις που αφορούν τη στρατηγική του κόμματος. Σημειώνεται ότι ο Χρ. Λαζαρίδης είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του «Δικτύου 21», ενώ μέλος του είναι ο Διον. Καραχάλιος ο οποίος γνωρίζει τον Αντώνη Σαμαρά από την περίοδο που ήταν μαζί στην ΟΝΝΕΔ, τη δεκαετία του ‘80. Πρόεδρος του «Δικτύου» είναι ο δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης ο οποίος σήμερα δεν έχει κάποια θεσμική ιδιότητα στη ΝΔ, ωστόσο θεωρείται ότι ανήκει στους λεγόμενους «μυστικοσυμβούλους» του Αντώνη Σαμαρά. Κοντά στον πρόεδρο βρίσκεται και ο καθηγητής Κώστας Ζουράρις.

Ο τελευταίος δεν επισκέπτεται την Ρηγίλλης, αλλά κατά πληροφορίες είναι στον κύκλο των συνομιλητών του προέδρου. Τα στελέχη αυτά κινούνται σε αντίθετη γραμμή με τους νεοφιλελεύθερους της ΝΔ. Ωστόσο επιφυλακτικός απέναντί τους είναι ο Δημ. Αβραμόπουλος.

Στόχος των μελών της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι η «απενοχοποίηση του πατριωτισμού». Στο παρελθόν άσκησαν σκληρή κριτική στο σχέδιο Ανάν, ενώ υπερασπίστηκαν τις θέσεις του πρώην προέδρου της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλου αλλά και τον Οτσαλάν. Παράλληλα το «Δίκτυο» πολεμά τις θέσεις της Αριστεράς. Οι επιθέσεις του παλαιότερα είχαν προκαλέσει την αντίδραση του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος, ερωτηθείς για το «Δίκτυο 21», το χαρακτήρισε μια μικρή ομάδα αναιδών υπερπατριωτών.

Read more: http://www.hellaswebnews.com/node/1732#ixzz1eWtwAMnO

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 23, 2011 1:25 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

«ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΒΟΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ». ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ.
Γιὰ τὴν ἔξοδο ἀπὸ τὴν πολλαπλὴ κρίση
Τοῦ Δημητρίου Χατζηνικολάου,
ἀν. Καθηγητοῦ τμήματος Οἰκονομικῶν Ἐπιστημῶν Πανεπιστημίου Ἰωαννίνων

Ἔχουν γίνει διάφορες προτάσεις γιὰ τὴν ἔξοδο ἀπὸ τὴν πολλαπλὴ κρίση ποὺ μαστίζει τὴν χώρα. Ἀπ’ ὅσες ὑπέπεσαν στὴν ἀντίληψή μου, ὡστόσο, νομίζω ὅτι οἱ περισσότερες εἶναι εἴτε εὐχολόγια (βελτιώσεις στὸ πολιτικὸ σύστημα, καταπολέμηση τῆς φοροδιαφυγῆς καὶ τοῦ ρουσφετιοῦ κτλ.) εἴτε λύσεις ποὺ....
εἶναι μὲν ἀναγκαῖες καὶ ρεαλιστικὲς (ἄνοιγμα τῶν κλειστῶν ἐπαγγελμάτων, ἀπελευθέρωση τῆς ἀγορᾶς ἐργασίας κτλ.), ἀλλὰ ἂν ποτὲ ἐφαρμοστοῦν, τὰ ἀποτελέσματά τους θὰ ἀργήσουν νὰ φανοῦν.

. Μία ἀπὸ τὶς προτεινόμενες λύσεις, ἡ ἔξοδος ἀπὸ τὴν εὐρωζώνη καὶ ἡ ἐπιστροφὴ στὴν δραχμή, ἡ ὁποία ἀναμένεται νὰ βγάλει τὴν χώρα ἀπὸ τὴν κρίση σὲ μικρὸ σχετικὰ χρονικὸ διάστημα, δὲν ἔχει ἐξεταστεῖ μὲ τὴν σοβαρότητα ποὺ θὰ τῆς ἄξιζε. Τὰ ἐπιχειρήματα ποὺ ἀκούγονται εἶναι τουλάχιστον ἐλλιπῆ καὶ ὑπερτονίζουν τὰ ἀρνητικὰ αὐτῆς τῆς λύσεως, ἐνῶ ὑποβαθμίζουν, ἢ οὔτε κὰν ἀναφέρουν, ὅλα τὰ θετικά. Συνήθως ἀναφέρονται ἀορίστως κάποια “νομικὰ προβλήματα” καὶ ἀκούγονται ἀφορισμοί, ὅπως ὅτι “ἡ ἐπιστροφὴ στὴν δραχμὴ θὰ μᾶς γυρίσει 50 χρόνια πίσω”! Ἐπιπλέον, οἱ ὑποστηρικτὲς τῆς παραμονῆς μας στὴν εὐρωζώνη δὲν ἔχουν μία ἀξιόπιστη πρόταση γιὰ τὸ πῶς θὰ βγεῖ ἡ χώρα ἀπὸ τὴν οἰκονομικὴ κρίση καὶ τὴν κρίση χρέους, χωρὶς νὰ ξεπουληθεῖ ἡ χώρα. Τὸ παρὸν ἄρθρο προσπαθεῖ νὰ ἀναδείξει κάποιες θέσεις ποὺ δὲν ἔχουν προβληθεῖ ἐπαρκῶς μέχρι τώρα.

. Πρῶτον, γιὰ νὰ μπεῖ ἡ χώρα σὲ τροχιὰ ἐθνικῆς ἀξιοπρέπειας, ἀναπτύξεως καὶ ἐλπίδας, πρέπει ὁπωσδήποτε νὰ φύγει ἡ κυβέρνηση Παπανδρέου. Δὲν γνωρίζω στὰ σίγουρα ἂν οἱ ἐνέργειές της εἶναι ἁπλῶς ἐσφαλμένοι χειρισμοὶ ἢ ἐσκεμμένη προδοσία. Αὐτὸ θὰ τὸ κρίνει τὸ δικαστήριο, ὅταν ἐκδικαστεῖ ἡ μήνυση τοῦ κ. Δ. Ἀντωνίου γιὰ ἐσχάτη προδοσία αὐτῶν ποὺ ψήφισαν τὸ «Μνημόνιο Ι». Τὸ σίγουρο εἶναι ὅτι ἔχουν βάλει τὴν χώρα σὲ τροχιὰ ἐθνικῆς ὑποτέλειας καὶ οἰκονομικῆς καταστροφῆς. Ὁ τόπος χρειάζεται κυβέρνηση προσωπικοτήτων μὲ ἐγνωσμένο κύρος.
. Δεύτερον, θὰ πρέπει νὰ καταγγείλουμε τὸ χρέος ὡς ἐπαχθὲς καὶ ὡς δημιουργηθὲν ἀπὸ τοὺς ἴδιους τοὺς τοκογλύφους σὲ συνεργασία μὲ τοὺς ἐδῶ τοποτηρητές τους, οἱ ὁποῖοι λειτούργησαν καὶ ἐξακολουθοῦν νὰ λειτουργοῦν ὡς “οἰκονομικοὶ δολοφόνοι” (economic hitmen), ἀ-λὰ John Perkins (βλ. διαδίκτυο). Ὑπῆρξαν πολλὰ δημοσιεύματα κατὰ τὶς ἀρχὲς τῆς δεκαετίας τοῦ 1990, τὰ ὁποῖα ἔδειχναν ὅτι ἀπὸ τότε ἡ χώρα εἶχε χρεωκοπήσει. Χάριν παραδείγματος, τὸ 1990, ὁ πρωθυπουργὸς τῆς οἰκουμενικῆς κυβερνήσεως (Νοέμβριος 1989 – Ἀπρίλιος 1990) καὶ καθηγητὴς Ξενοφὼν Ζολώτας ἔκανε τὴν ἀκόλουθη δήλωση: “Ἔχουμε φτωχύνει καὶ πρέπει αὐτὸ νὰ γίνει κοινὴ συνείδηση” (“Τὸ Βῆμα”, 9-12-1990, σ. Δ2-Δ3). Πολλοὶ ἄλλοι ἔκαναν ἐπίσης λόγο γιὰ πτώχευση καὶ ἀνάγκη ἀναδιαπραγματεύσεως τοῦ χρέους καὶ ἔγραφαν ἄρθρα μὲ τίτλους ὅπως “Ἡ πτώχευση εἶναι ἐδῶ!” (βλ. “Οικονομικός”, 1-3-1990, σ. 14·14-2-1991, σ. 11, καὶ 10-10-1991, σ. 16-17). Τέλος, ἂς ἀναφέρουμε καὶ τὸν τίτλο τοῦ κυρίου ἄρθρου τῆς γαλλικῆς ἐφημερίδος “Μὸντ” τῆς 1 Ὀκτωβρίου 1990: “Ἡ Ἑλλὰς βαδίζει πρὸς τὸ χάος” (βλ. “Οικονομικός”, 8-11-1990, σ. 92). Συνεπῶς, τὸ εὔλογο ἐρώτημα ποὺ προκύπτει εἶναι: Ἐφ᾽ ὅσον οἱ τοκογλύφοι γνώριζαν ὅτι ἡ Ἑλλὰς εἶχε οὐσιαστικῶς πτωχεύσει ἀπὸ τὸ 1990, τότε γιατί συνέχιζαν νὰ τῆς δανείζουν; Μήπως διότι ἐποφθαλμιοῦσαν τὸν πλοῦτο της;
. Σὲ αὐτὸ τὸ σημεῖο τίθεται ἕνα ἐρώτημα: Γιατί ἄραγε, τώρα ποὺ ἡ χώρα μας βρίσκεται σὲ ἐσχάτη ἀνάγκη, δὲν καθορίζεται ἡ Ἀποκλειστικὴ Οἰκονομικὴ Ζώνη (ΑΟΖ) μὲ τὴν Κύπρο, ὅπως τονίζει ὁ Στρατηγὸς Ν. Καρατουλιώτης, προκειμένου νὰ ἀρχίσει ἡ ἐκμετάλλευση τοῦ ὑποθαλασσίου πλούτου του στὸ Αἰγαῖο; Τίθεται ἐπίσης τὸ ἑξῆς (συναφὲς μὲ τὸ προηγούμενο) ἐρώτημα: Ὅταν τὸ τεράστιο γερμανικὸ χρέος (τὸὁποῖο ἔχει ἐκτιμηθεῖ ὅτι ὑπερβαίνει τὰ 500 δισ. εὐρὼ) πρὸς τὴν Ἑλλάδα (πολεμικὲς ἀποζημιώσεις + τὸ ἀναγκαστικὸ δάνειο) παραμένει ἐπὶ 70 χρόνια ἀπλήρωτο, γιατί ὅλοι οἱ Ἕλληνες νὰ στηθοῦν καὶ πάλι στὸν τοῖχο γιὰ χρήματα ποὺ ἔφαγαν οἱ διεφθαρμένοι πολιτικοὶ καὶ οἱ “ἡμέτεροί” τους;
. Τρίτον, γιὰ νὰ βγοῦμε ἀπὸ τὴν ὕφεση καὶ τὴν κρίση χρέους καὶ γιὰ νὰ ἀποφύγουμε τὸ ξεπούλημα τῆς Ἑλλάδος σὲ τιμὴ εὐκαιρίας, τὸ ὁποῖο ἔχει ἤδη ἀρχίσει, πρέπει νὰ βγοῦμε ἀπὸ τὴν εὐρωζώνη καὶ νὰ ἐπιστρέψουμε στὴν δραχμή. Ἄλλωστε, ἂν καταγγείλουμε τὸ χρέος, ὅπως προανέφερα, δὲν ὑπάρχει καὶ ἄλλος δρόμος, δεδομένου ὅτι τὸ ΔΝΤ καὶ οἱ ἀγορὲς θὰ κλείσουν τὶς πόρτες τους γιά μᾶς. Μὲ τὴν πολιτικὴ τῶν μνημονίων, μᾶς λένε ὅτι τὸ 2014 “θὰ βγοῦμε καὶ πάλι στὶς ἀγορές”! Παρηγορηθήκαμε! Ποῦ θὰ φθάσει τὸ χρέος;
. Ἐπίσης, μὲ τὴν πολιτικὴ τῶν μνημονίων θεωρῶ ἀναποτελεσματικὴ τὴν προσπάθειά μας νὰ βγοῦμε ἀπὸ τὴ βαθειὰ ὕφεση χωρὶς τὰ ἐργαλεῖα τῆς νομισματικῆς, συναλλαγματικῆς καὶ δημοσιονομικῆς πολιτικῆς. Τὰ δύο πρῶτα τὰ ἀπεμπολήσαμε μὲ τὴν εἴσοδό μας στὴν εὐρωζώνη, ἐνῶ τὸ τρίτο δὲν μπορεῖ νὰ θεωρηθεῖ διαθέσιμο, δεδομένων τῶν ἤδη μεγάλων ἐλλειμμάτων καὶ τοῦ ὑψηλοῦ χρέους τῆς Ἑλλάδος. Γιὰ τὴν ἀκρίβεια, ὄχι μόνο δὲν μπορεῖ νὰ εἶναι ἐπεκτατικὴ ἡ δημοσιονομικὴ πολιτική, ἀλλὰ εἶναι καὶ συσταλτική, δηλαδὴ ἀντίθετη ἀπὸ αὐτὴ ποὺ πρέπει, λόγῳ τῶν ἐπιβληθέντων μέτρων λιτότητας. Ἡ δὲ συναλλαγματικὴ πολιτικὴ εἶναι τὸ ἴδιο παράλογη, λόγῳ τῶν ἀνατιμήσεων τοῦ εὐρὼ ἀπὸ τὸ καλοκαίρι τοῦ 2010 καὶ μετά. Δηλαδή, ἀπὸ τὴ μία φτωχαίνουμε καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη προσφέρουμε ὅλο καὶ πιὸ ἀκριβὰ τὰ προϊόντα μας (ὅπως τὸν τουρισμὸ) πρὸς τὶς χῶρες ἐκτὸς εὐρωζώνης! Ἔτσι, ἡ ἀνεργία ἀπειλεῖ νὰ φθάσει σύντομα στὸ 25%! Καὶ τότε οἱ οἰκονομικὲς καὶ κοινωνικὲς συνέπειες θὰ εἶναι καταστροφικές. Πολλοὶ συμπολίτες μας θὰ ἐξοντωθοῦν. Αὐτό, ὅμως, δὲν φαίνεται νὰ ἀπασχολεῖ τόσο τοὺς κυβερνῶντες ὅσο τὸ πότε θὰ ξαναβγοῦμε στὶς ἀγορὲς γιὰ νὰ αὐξήσουμε τὸ χρέος! Ἀλλά, ἂν δὲν βγοῦμε ἀπὸ τὴν ὕφεση, τότε πῶς θὰ μπορέσουμε νὰ δημιουργήσουμε πρωτογενῆ πλεονάσματα, τὰ ὁποῖα ἀπαιτοῦνται γιὰ τὴν ἀποπληρωμὴ τοῦ χρέους; Εἶναι φανερό, νομίζω, ὅτι ἡ πολιτικὴ τῶν μνημονίων εἶναι ἀντιφατικὴ καὶ ἄρα ἀναξιόπιστη.
. Τέταρτον, ὡς συνέχεια τοῦ προηγουμένου, ἡ χώρα χρειάζεται νὰ ἀντιμετωπίσει μὲ δική της νομισματικὴ καὶ συναλλαγματικὴ πολιτικὴ τὴν οἰκονομικὴ κρίση, ἡ ὁποία ὅλο καὶ χειροτερεύει (μὲ τὴν ἀνεργία νὰ ἔχει φθάσει στὸ πρωτάκουστο 16,2% τὸν περασμένο Μάρτιο), ἐφαρμόζοντας τὴν κλασικὴ συνταγή: “Σὲ μία κρίση, δάνειζε χωρὶς τόκο!” (“During crisis discount freely!”, βλ. R. Dornbusch καὶ S. Fischer, 1996, Macroeconomics, 6-th Εd., McGraw-Hill, New York, σ. 412-413, καὶ M. Friedman and A. Schwartz, 1963, A Monetary History of the United States, 1867-1960, Princeton University Press, Princeton, NJ, σ. 395). Μὲ τὰ ἄτοκα αὐτὰ δάνεια, οἱ ἐπιχειρήσεις ποὺ τώρα δὲν μποροῦν νὰ πληρώσουν τὰ χρέη τους καὶ ὁδηγοῦνται στὴν χρεωκοπία καὶ στὸ κλείσιμο θὰ παραμείνουν στὴν ἀγορά. Τὸ ἴδιο καὶ οἱ προμηθευτές τους, οἱ ὁποῖοι τώρα κινδυνεύουν νὰ κλείσουν. Ἔτσι, ἡ οἰκονομικὴ δραστηριότητα θὰ ξαναβρεῖ τὸν κανονικὸ ρυθμό της. Τὸ κόστος τῆς ἐξόδου ἀπὸ τὴν εὐρωζώνη θὰ εἶναι ὁ πληθωρισμὸς καὶ ἡ ἀπώλεια τῶν γνωστῶν πλεονεκτημάτων ποὺ μᾶς παρέχει τὸ κοινὸ νόμισμα. Ἄν, ὅμως, συνεχίσουμε ἔτσι, τότε καὶ τὴν Ἑλλάδα θὰ χάσουμε (ἐφ᾽ ὅσον τὸ ξεπούλημα σὲ τιμὴ εὐκαιρίας ἔχει ἤδη ἀρχίσει) καὶ στὸ τέλος πάλι ἐκτὸς εὐρωζώνης θὰ βρεθοῦμε! Γιατί, λοιπόν, ὄχι ἀπὸ τώρα, σώζοντας ἔτσι τὴν Ἑλλάδα;
. Ἂς σημειωθεῖ ὅτι ὑπάρχει ὁμοφωνία κεϊνσιανῶν καὶ μονεταριστῶν γιὰ τὴν παραπάνω συνταγή. Κατὰ τοὺς μονεταριστὲς Friedman καὶ Schwartz, κατὰ τὴν μεγάλη πτώση τοῦ χρηματιστηρίου στὶς ΗΠΑ τὸν Ὀκτώβριο τοῦ 1929 ἡ Κεντρικὴ Τράπεζα τῶν ΗΠΑ (Fed) ἀπέτυχε νὰ λειτουργήσει ὡς δανειστὴς ἐσχάτης ἀνάγκης, διότι ἄφησε περισσότερες ἀπὸ 600 ἐμπορικὲς τράπεζες νὰ κλείσουν. Ὁ λόγος γι’ αὐτὴν τὴν ἀποτυχία, λένε οἱ ἴδιοι, ἦταν ὅτι οἱ περισσότεροι ἀπὸ τοὺς τότε ὑπευθύνους τῆς Fed δὲν καταλάβαιναν(!) ὅτι τὸ κλείσιμο τραπεζῶν μπορεῖ νὰ ὁδηγήσει σὲ τραπεζικοὺς πανικούς, στὸ κλείσιμο ἀκόμη περισσοτέρων τραπεζῶν, σὲ σοβαρὴ μείωση τῆς προσφορᾶς χρήματος καὶ σὲ οἰκονομικὴ κρίση. Δυστυχῶς, αὐτὰ ὅλα συνέβησαν. Ἀπὸ τὸ 1929 μέχρι καὶ τὸ 1933 ἔκλεισε τὸ ἕνα τρίτο τῶν τραπεζῶν (πάνω ἀπὸ 9.000 τράπεζες), ἡ προσφορὰ χρήματος μειώθηκε κατὰ ἕνα τρίτο καὶ ἀκολούθησε ἡ Μεγάλη Κρίση (βλ. M. Friedman and A. Schwartz, ε.α., σ. 11, 308-309, 358 καὶ 438). Τὸ παράδειγμα αὐτὸ δείχνει τὴν ἰσχὺ τῆς νομισματικῆς πολιτικῆς, τὴν ὁποία ἐμεῖς στερούμεθα, λόγῳ συμμετοχῆς στὴν εὐρωζώνη.
. Ὡστόσο, ἡ Μεγάλη Κρίση τοῦ ’30 ἔγινε μάθημα γιὰ τὴν Fed. Ἔτσι, κατὰ τὴν μεγάλη πτώση (κατὰ 22,6%) τοῦ δείκτη τιμῶν τοῦ χρηματιστηρίου τῆς “Μαύρης Δευτέρας” (19-10-1987), ἡ Fed λειτούργησε ὡς δανειστὴς ἐσχάτης ἀνάγκης. Συγκεκριμένα, ὁ τότε πρόεδρός της, Ἄλαν Γκρίνσπαν, ἀνακοίνωσε (καὶ ἄρχισε ἀμέσως νὰ ὑλοποιεῖ) τὰ ἑξῆς: “Ἡ Ὁμοσπονδιακὴ Τράπεζα, συνεπὴς μὲ τὶς εὐθύνες της ὡς ἡ κεντρικὴ τράπεζα τοῦ ἔθνους, βεβαίωσε σήμερα τὴν ἑτοιμότητά της νὰ λειτουργήσει ὡς πηγὴ ρευστότητας, γιὰ νὰ στηρίξει τὸ οἰκονομικὸ καὶ τὸ χρηματοοικονομικὸ σύστημα” (“Wall Street Journal”, 21-10-1987, σ. 1). Βεβαίως, ἐν ἔτει 1987, ἡ πιθανότητα νὰ συνέβαινε τὸ ἴδιο μὲ ὅ,τι συνέβη κατὰ τὴ δεκαετία τοῦ 1930, ἂν δὲν παρενέβαινε ἡ Fed, ἦταν πολὺ μικρότερη, λόγῳ τῆς ὑπάρξεως τῆς ἀσφάλειας τῶν καταθέσεων, τὴν ὁποία παρέχει ἡ ἑταιρεία FDIC ἀπὸ τὸ 1934 καὶ μετά. Παρὰ ταῦτα, ὅμως, ἡ παρέμβαση τῆς Fed ὀρθῶς κρίθηκε ἀπὸ πολλοὺς ἀναλυτὲς ὡς ἀπαραίτητη γιὰ τὴν ἀποκατάσταση τῆς ἐμπιστοσύνης πρὸς τὶς ἀγορές.
. Πέμπτον, ἂν ἐπιστρέψουμε στὴν δραχμή, ἡ νέα ἰσοτιμία δὲν πρέπει νὰ εἶναι αὐθαίρετη, ἀλλὰ θὰ πρέπει ἀρχικὰ νὰ καθοριστεῖ ἀναπροσαρμόζοντας τὴν παλαιὰ (340,75 δρχ. ἀνὰ εὐρὼ) μὲ βάση τὶς διαφορὲς ποὺ παρατηρήθηκαν ἀπὸ τὸ 2002 μέχρι σήμερα στοὺς ρυθμοὺς πληθωρισμοῦ μεταξύ της Ἑλλάδος καὶ τοῦ μέσου ὄρου τῶν ἐμπορικῶν μας ἑταίρων, ὅπως ὑπαγορεύει ἡ σχετικὴ θεωρία τῆς ἰσοδυναμίας τῶν ἀγοραστικῶν δυνάμεων (ΡΡΡ). Οἱ διαφορὲς στοὺς ρυθμοὺς πληθωρισμοῦ ἀντανακλοῦν τὶς διαφορὲς στοὺς ρυθμοὺς αὐξήσεως τῶν ὀνομαστικῶν μισθῶν σὲ σχέση μὲ τοὺς ρυθμοὺς αὐξήσεως τῆς παραγωγικότητας τῆς ἐργασίας μεταξὺ ἡμεδαπῆς καὶ ἀλλοδαπῆς. Δεδομένου ὅτι οἱ διαφορὲς στοὺς ρυθμοὺς πληθωρισμοῦ δὲν ἦταν πολὺ μεγάλες τὰ τελευταῖα δέκα χρόνια, ἕπεται ὅτι ἡ νέα ἰσοτιμία δὲν θὰ εἶναι διπλάσια καὶ τριπλάσια τῆς παλαιᾶς, ὅπως ἰσχυρίζονται οἱ ὑποστηρικτὲς τῆς πολιτικῆς τῶν μνημονίων, ἀλλὰ λίγο μεγαλύτερη ἀπὸ τὴν παλαιά. Ἔτσι, τὸ δραχμοποιημένο ἐσωτερικὸ χρέος δὲν θὰ διπλασιασθεῖ, οὔτε θὰ τριπλασιασθεῖ, ὅπως λένε ἐσφαλμένα, ἀλλὰ θὰ ὑπολογισθεῖ σύμφωνα μὲ τὴ νέα αὐτὴ ἰσοτιμία.
. Ἕκτον, λόγῳ τοῦ πληθωρισμοῦ, ὁ ὁποῖος εἶναι βέβαιο ὅτι θὰ ἀκολουθήσει τὴν ἐπιστροφὴ στὴ δραχμή, ἡ πραγματικὴ ἀξία τοῦ ἤδη δραχμοποιημένου ἐσωτερικοῦ χρέους θὰ μειωθεῖ. Καὶ αὐτὸ ποὺ λήγει θὰ μποροῦμε νὰ τὸ ἀποπληρώνουμε μὲ πληθωρικὲς δραχμές! Βεβαίως, αὐτὸ σημαίνει ὅτι θὰ πρέπει νὰ ὑποστοῦμε τὶς γνωστὲς συνέπειες τοῦ πληθωρισμοῦ. Γιὰ παράδειγμα, τὶς ἀποταμιεύσεις μας θὰ τὶς φάει ὁ πληθωρισμός! Ὡστόσο, ἂν θέλουμε νὰ κρατήσουμε τὴν Ἑλλάδα μας (καὶ ὄχι νὰ τὴν ξεπουλήσουμε σὲ τιμὴ εὐκαιρίας) καὶ ἐπιπλέον νὰ βγοῦμε ἀπὸ τὴν φοβερὴ ὕφεση καὶ τὸν τρομακτικὸ φαῦλο κύκλο τοῦ χρέους, δανειζόμενοι ἁπλῶς καὶ μόνο γιὰ νὰ πληρώνουμε τοκοχρεωλύσια, τότε δὲν βλέπω ἄλλη ἀξιοπρεπῆ λύση ἀπὸ τὴν ἐπιστροφὴ στὴν δραχμή.
. Ἕβδομον, ἕνας κίνδυνος τὸν ὁποῖο ὀρθῶς ἐπισημαίνουν οἱ ὑποστηρικτὲς τῆς πολιτικῆς τῶν μνημονίων εἶναι ὅτι ἡ ἐπιστροφὴ στὴν δραχμὴ θὰ συνοδευτεῖ ἀπὸ μία “ἐπιδρομὴ στὶς τράπεζες” γιὰ μαζικὲς ἀναλήψεις, καθὼς καὶ ἀπὸ μία μαζικὴ ἔξοδο κεφαλαίων στὸ ἐξωτερικό. Αὐτὸ εἶναι σχεδὸν βέβαιο ὅτι θὰ συμβεῖ, ἂν ἡ ἐπιστροφὴ στὴν δραχμὴ δὲν γίνει σωστά. Μπορεῖ, ὡστόσο, νὰ ἀποφευχθεῖ, μὲ τὴν προϋπόθεση ὅτι θὰ ληφθοῦν τὰ κατάλληλα μέτρα ἐλέγχου καὶ ὅτι ἡ ἐπιστροφὴ στὴν δραχμὴ θὰ γίνει μὲ πᾶσα μυστικότητα καὶ ἀπότομα, καὶ ὄχι μετὰ ἀπὸ διαβούλευση καὶ συζήτηση ἐπὶ μακρὸν στὰ τηλεοπτικὰ παράθυρα. Μετὰ τὶς ἀπαραίτητες τεχνικὲς ἀλλαγές, πρέπει νὰ ἀνακοινωθεῖ καὶ νὰ ὑλοποιηθεῖ ἀπότομα καὶ ἀφοῦ θὰ ἔχουν ληφθεῖ καὶ ἄλλα μέτρα, γιὰ νὰ ἀποφευχθεῖ ἡ φυγὴ κεφαλαίων στὸ ἐξωτερικό. Ἔτσι ἔγινε ἡ μεγάλη ὑποτίμηση τοῦ 1953, κατόπιν παραγγελίας τοῦ τότε ὑπουργοῦ Συντονισμοῦ Σ. Μαρκεζίνη. Τόση ἦταν ἡ μυστικότητα ποὺ ὁ Ξενοφὼν Ζολώτας, μέλος τότε τῆς Νομισματικῆς Ἐπιτροπῆς, ἡ ὁποία ἀπεφάσισε τὴν ὑποτίμηση, δὲν τὸ εἶπε οὔτε στὸν πατέρα του, ὁ ὁποῖος ἦταν χρυσοχόος καὶ τὴν προηγουμένη τῆς ὑποτιμήσεως πώλησε χρυσὸ καὶ πῆρε δραχμές! Μετὰ ἔλεγε στὸν γιό του: “Τί πάθαμε, βρὲ παιδί μου!” (“Τὸ Βῆμα”, 11-4-1993, σ. Δ11, καὶ “Τὰ πρῶτα πενήντα χρόνια της Τραπέζης τῆς Ἑλλάδος: 1928-1978”, Τράπεζα τῆς Ἑλλάδος, Ἀθήνα 1978, σ. 391).
. Ὄγδοον, πρέπει νὰ καταβληθεῖ κάθε τίμια καὶ δημοκρατικὴ προσπάθεια νὰ γίνουν διαρθρωτικὲς ἀλλαγές, οἱ ὁποῖες θὰ ἔχουν ὡς στόχο τὴν μείωση τοῦ ρόλου τοῦ κράτους, τὴν καταπολέμηση τῆς ἀναξιοκρατίας, τῆς γραφειοκρατίας, τῆς διαφθορᾶς καὶ τῆς φοροδιαφυγῆς, τὴν κατάργηση φορολογικῶν ἀντικινήτρων, καθὼς καὶ τὴν βελτίωση τῶν ὑποδομῶν, τῆς παραγωγικότητας καὶ τῆς ἀνταγωνιστικότητας. Ἂς σημειωθεῖ, ὡστόσο, ὅτι οἱ ἐν λόγῳ διαρθρωτικὲς ἀλλαγὲς δὲν πρέπει νὰ ἀποβαίνουν εἰς βάρος τῶν ἐλευθεριῶν τοῦ λαοῦ, ὅπως ἔχουν κάνει πρόσφατα μὲ τὸν “ ἀντιρατσιστικὸ” (ἀλλὰ ἀνελεύθερο καὶ ἀντισυνταγματικὸ) νόμο καὶ θέλουν νὰ κάνουν μὲ τὴν (ἐπίσης ἀντισυνταγματικὴ καὶ ἀνελευθέρα) “ Κάρτα τοῦ Πολίτη.”
. Ἔνατον, ἕνα πρόσφατο δημοσίευμα στὸ διαδίκτυο τοῦ δημοσιογράφου Δ. Κωνσταντακόπουλου, μὲ τίτλο “Εὐρωπαϊκὴ περιδίνηση”, λέγει τὰ ἑξῆς: Ἕνας πολὺ γνωστὸς οἰκονομολόγος καὶ παλαιὸς φίλος του Ἀνδρέα Παπανδρέου, μοῦ διηγήθηκε τὶς προάλλες ἕναν διάλογό του, πρὶν ἀπὸ πολλὰ χρόνια, μὲ τὸν Ζὰκ Ντελόρ, ἀπὸ τοὺς ἀρχιτέκτονες τοῦ Μάαστριχτ. Αὐτὸς τοῦ ’πε, σχολιάζοντας τὰ σχέδια εἰσαγωγῆς, τότε, ἑνιαίου εὐρωπαϊκοῦ νομίσματος: “Αὐτὸ τὸ πράγμα δὲν βγαίνει. Βάλατε τὸ κάρο μπροστὰ ἀπὸ τὸ ἄλογο. Φτιάχνετε νόμισμα χωρὶς κράτος”. Ὁ Ντελὸρ τὸν κοίταξε καλὰ-καλά, ἤπιε μία γουλιὰ ἀπὸ τὸ ποτὸ ποὺ συνήθιζε τὰ ἀπογεύματα καὶ τοῦ ἀπάντησε: “Μὲ περνᾶς γιὰ ἠλίθιο; Ἀσφαλῶς καὶ δὲν γίνεται. Φτιάχνουμε τὸ νόμισμα, ὥστε, ὅταν ἔρθει ἡ κρίση, νὰ ἀναγκαστοῦν οἱ Εὐρωπαῖοι νὰ φτιάξουν καὶ τὸ κράτος”.
. Τὸ ὅτι ὁ κύριος στόχος τῆς ἱδρύσεως τῆς εὐρωζώνης εἶναι ἡ προώθηση τῆς παγκοσμιοποιήσεως εἶναι βεβαίως γνωστὸ ἐδῶ καὶ δεκαετίες (βλ. π.χ. “New York Times”, 5 Ἰουνίου 1989, σ. D10, καὶ “Τὸ Βῆμα”, 2-7-1989, σ. 42). Εἶναι χαρακτηριστικὴ ἡ δήλωση τοῦ Ξ. Ζολώτα (Τὸ Βῆμα, 31-3-1991, σ. Δ6-Δ7): Ἡ οἰκονομική, νομισματικὴ καὶ πολιτικὴ ἕνωση ἀποτελοῦν τὶς τρεῖς βασικὲς ἐπιδιώξεις τῆς Εὐρωπαϊκῆς Κοινότητας, οἱ ὁποῖες βρίσκονται σὲ ἀλληλεξάρτηση. Δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ ὑπάρξει πλήρης καὶ τελεία οἰκονομικὴ ἕνωση ὅπως ἐπίσης πλήρης καὶ τελεία νομισματικὴ ἢ πολιτικὴ ἕνωση, χωρὶς καὶ τὴν ταυτόχρονη ὁλοκλήρωση καὶ τῶν δύο ἄλλων διαδικασιῶν.
. Τὰ γεγονότα ἀπὸ τὰ μέσα τοῦ 2009 καὶ μετὰ βοοῦν ὅτι ἡ κρίση κατασκευάστηκε σκοπίμως γιὰ νὰ προωθηθεῖ ἡ παγκοσμιοποίηση καὶ ἡ Νέα Τάξη Πραγμάτων, τὴν ὁποία βλέπουμε τώρα νὰ ἐπιβάλλεται διὰ πυρὸς καὶ σιδήρου! Οἱ λαοὶ δὲν ρωτῶνται οὔτε κὰν ποιὸς θὰ εἶναι ὁ πρόεδρος τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως! Ἔβαλαν κάποιον κ. H. van Rompuy, τὸν ὁποῖο δικαίως ὁ Βρετανὸς εὐρωβουλευτὴς Nigel Farage ρώτησε: “Ποιός εἶσαι; Ποιός σὲ ψήφισε;” (βλ. Youtube). Οὔτε φυσικὰ ρωτῶνται οἱ λαοί, ἂν ἐγκρίνουν ἢ ὄχι τὶς πολιτικὲς ὑποτέλειας, ἀπεμπολήσεως τῆς ἐθνικῆς κυριαρχίας καὶ τῶν παραδοσιακῶν τους ἀξιῶν. Ἄν δέ τολμήσουν νὰ προβάλουν κάποια δικαιολογημένη διαμαρτυρία, τότε κτυπῶνται ἀλύπητα, ὅπως συνέβη πρόσφατα στὴν Ἀθήνα.
. Δέκατον, ὡς συνέχεια τοῦ προηγουμένου, μία πρόσφατη εἴδηση λέγει τὰ ἑξῆς: Μὲ τὴν Ὁδηγία 12267, χάριν τῶν ὁμοφυλοφίλων, ἡ Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση κατήργησε τὴν λέξη “μητέρα”, διότι θεωρήθηκε σεξιστικὴ στερεοτυπία! Μάλιστα, συνέστησε ὁ ὅρος νὰ παρακάμπτεται, καθὼς ἡ ἔννοιά της εἶναι ἀνασταλτικὴ γιὰ τὴν ἰσότητα τῶν φίλων. Στὴν Ἑλβετία δὲν ἀναγνωρίζονται οἱ λέξεις “μητέρα” καὶ “πατέρας”, καθὼς ἀνήκουν στὴν κατηγορία τῶν καλουμένων “ἐννοιῶν διακρίσεων”! Ἔτσι, οἱ δύο ἔννοιες περιγράφονται ἀπὸ τὴν φράση “γονεϊκὰ μέρη” καὶ χωρίζονται σὲ “α” καὶ “β”, ἀφοῦ οἱ γονεῖς μποροῦν στὸ ἑξῆς νὰ εἶναι εἴτε “γυναίκα-ἄντρας”, εἴτε “ἄντρα-ἀντρας”, εἴτε “γυναίκα-γυναίκα”! Μάλιστα, ἡ κ. Isabel Kamber, ὑποδιευθύντρια τοῦ γερμανικοῦ τομέα τῆς Κεντρικῆς Γλωσσικῆς Ὑπηρεσίας τῆς ὁμοσπονδιακῆς καγκελαρίας τῆς Ἑλβετίας τόνισε: “Ἡ ὁδηγία εἶναι ὑποχρεωτικὴ προκειμένου περὶ ὑπηρεσιακῶν δημοσιευμάτων καὶ ἐγγράφων”! (βλ. διαδίκτυο καὶ “Ὀρθόδοξος Τύπος”, τῆς 13-5-11, σελ. 1).
. Ἔχουμε ἀκούσει καὶ στὸ παρελθὸν ὅτι παρόμοιες “ὁδηγίες”, νόμοι κτλ. ὑπαγορεύονται ἀπὸ τὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση χάριν τῆς παγκοσμιοποιήσεως καὶ τῆς ἑτοιμαζομένης παγκοσμίου κυβερνήσεως, ἡ ὁποία ἀναμένεται νὰ εἶναι ἡ χειροτέρα δικτατορία ὅλων τῶν ἐποχῶν. Ἂν ἀληθεύουν ὅλες αὐτὲς οἱ εἰδήσεις, τότε τίθεται πλέον θέμα ἂν θέλουμε νὰ ἀνήκουμε σὲ μία τέτοια “ οἰκογένεια”. Νομίζω ὅτι εἶναι καιρὸς γιὰ ἀλλαγὴ πλεύσεως.

ΠΗΓΗ: ἐφημ. «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», 17.07.2011

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 23, 2011 1:26 pm 
Χωρίς σύνδεση

Καλο μεσημερι..

Μαρεκελα πες <ΑΛΕΥΡΙ>

23/11/2011
12:09

Μόλις 3,644 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 6 δισ. ευρώ, κατάφερε να αντλήσει την Τετάρτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας από τη δημοπρασία 10ετών ομολόγων ή bund, με τη μέση απόδοση να διαμορφώνεται στο 1,98%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Bundesbank, οι συνολικές προσφορές που υποβλήθηκαν ανήλθαν στα 3,889 δισ. ευρώ, ενώ έγιναν αποδεκτές προσφορές ύψους 3,644 δισ. ευρώ. Ο βαθμός κάλυψης διαμορφώθηκε στο 1,1 και ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 25η Νοεμβρίου του 2011.

Η Bundesbank ανακοίνωσε ότι το 100% των προσφορών στη χαμηλότερη τιμή έγιναν αποδεκτές, και ικανοποίησε όλες τις
μη ανταγωνιστικές προσφορές στην μέση τιμή.

Το ποσό που παρακρατήθηκε για μελλοντική παρέμβαση στην αγορά ανήλθε σε 2,356 δισ. ευρώ με το συνολικό ποσό της έκδοσης να ανέρχεται σε 6 δισ. ευρώ

"Η δημοπρασία δεκαετών γερμανικών ομολόγων, η οποία δεν καλύφθηκε τεχνικά, αντικατοπτρίζει τη νευρικότητα των αγορών", δήλωσε αμέσως μετά τη δημοπρασία ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Γερμανίας (German Finance Agency), όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, το ποσό της έκδοσης θα καλυφθεί μέσω της πώλησης του παρακρατηθέντος ποσού στην δευτερογενή αγορά.

http://www.youtube.com/watch?v=99cgSHwYNaA

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 23, 2011 1:30 pm 
Χωρίς σύνδεση

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ....ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ-ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

.Connect.Οι άνθρωποι που διοικούν σήμερα τη Νέα Δημοκρατία

Οι άνθρωποι που διοικούν σήμερα τη Νέα Δημοκρατία
StreamTag

11.04.2011
10:09
4
136Share-A
+AΈχουν χαρακτηριστεί "σκληροπυρηνικοί", "υπερπατριώτες", ακόμη και "ακροδεξιοί". Για πολλά χρόνια βρίσκονταν στις εσχατιές της δημόσιας ζωής και επικοινωνούσαν τις ιδέες τους μέσω συγκεκριμένων blogs και περιορισμένης εμβέλειας εκδηλώσεων. Όλα αυτά, ως τις 29 Νοεμβρίου του 2009, όταν ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ. Ο Αντώνης δεν ξέχασε τους φίλους του και έτσι, σταδιακά, εγκαταστάθηκαν όλοι... στη ΝΔ. Τώρα περιγράφονται με τη φράση "όλοι οι άνθρωποι του προέδρου".

Ο λόγος για επιφανή στελέχη του περίφημου εθνοπατριωτικού "Δικτύου 21", που έκανε την εμφάνισή του το 1997 και έδωσε τα... ρέστα του δύο χρόνια αργότερα, με την υπόθεση Οτσαλάν. Ας γυρίσουμε, όμως, στο 1997. Η εν λόγω πολιτική οργάνωση, εν είδει think tank (δεν το έλεγαν έτσι, γιατί είναι της καθαρευούσης...) ιδρύθηκε από γνωστούς δημοσιολογούντες εθνοπατριώτες (Κώστας Ζουράρις, Νεοκλής Σαρρής, Σαράντος Καργάκος, Άγγελος Συρίγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος κ.α.) λίγο μετά την άνοδο του Κώστα Σημίτη στην εξουσία και του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ.

Σύμφωνα με το καταστικό του Συλλόγου, οι σκοποί της ίδρυσής του εξυπηρετούν «την πατριωτική αφύπνιση των Ελλήνων», αλλά και για «να μετατρέψει τους παθητικούς υπηκόους σε ελεύθερα πρόσωπα, σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις του Ελληνισμού και το πνευματικό υπόδειγμα της Ορθοδοξίας».

Το Δίκτυο 21 διοργάνωνε εκδηλώσεις κατά της Τουρκίας και της πΓΔΜ, τα στελέχη του μιλούσαν για τις «αλύτρωτες πατρίδες» της Μικράς Ασίας και γενικώς βρισκόταν στο περιθώριο της δημόσιας ζωής. Ο Αντώνης Σαμαράς, όταν και ο ίδιος διένυε την περίφημη περίοδο της «πολιτικής ερήμου», -δηλαδή ήταν σπίτι του, όταν η ΠΟΛ.ΑΝ. έσκασε σαν... φωτοβολίδα- είχε χαιρετίσει την ίδρυση της εν λόγω πατριωτικής οργάνωσης ως «πολυσήμαντο γεγονός». Άλλωστε, είχε ήδη συνδεθεί φιλικά με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, που ήταν ιδρυτικό στέλεχος. Άλλωστε, ο νυν πρόεδρος της ΝΔ καλυπτόταν ιδεολογικά από το Δίκτυο. Την ώρα που τα μέλη του αυτοαποκαλούνταν... «η νέα Φιλική Εταιρεία», ο Αντώνης Σαμαράς είχε καταγραφεί στη συλλογική συνείδηση ήδη ως ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει περηφανευτεί γιατί δεν συμπεριέλαβε μουσουλμάνους στους συνδυασμούς του στη Θράκη...

Και μετά... ήρθε ο Οτσαλάν

Παρότι τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του, το "Δίκτυο 21" δεν απασχολούσε ούτε τον κεντρικό δημόσιο διάλογο, αλλά ούτε την κεντρική πολιτική σκηνή -πώς θα μπορούσε, άλλωστε- όλα άλλαξαν με την υπόθεση Οτσαλάν. Το Φεβρουάριο του 1999 έγινε γνωστό ότι ο ηγέτης του σκληροπυρηνικού ΡΚΚ (και όχι όλων των Κούρδων, όπως λαθεμένα λέγεται...) Αμπντουλά Οτσαλάν, είχε περάσει από την Ελλάδα -εν αγνοία της ελληνικής κυβέρνησης- και είχε μείνει κρυφά και παράνομα, πριν βρεθεί στο Ναϊρόμπι. Η ελληνική κυβέρνηση, άλλωστε, είχε διαμηνύσει ότι ο Οτσαλάν ήταν εντόνως ανεπιθύμητος, καθώς τυχόν διαμονή του στην Ελλάδα θα επιδείνωνε δραματικά τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία. Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, το «Δίκτυο 21» έδωσε... ρέστα.

Ήταν η περίοδος που λόγω των... "πρωτοβουλιών" που έπαιρναν στελέχη της ΕΥΠ, πολλοί έκαναν λόγο για «παρακρατικές δραστηριότητες». Άλλωστε, και ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ήταν σαφής: «Αποτελούν μέρος του παράλληλου κράτους και θα αντιμετωπιστούν ως παρακράτος», είχε πει χαρακτηριστικά. Κι όμως, δικηγόρος του κούρδου ηγέτη ανέλαβε ο νυν πρόεδρος του "Δικτύου 21", Φαήλος Κρανιδιώτης. Έτσι, το «Δίκτυο 21» παρέμεινε στην επικαιρότητα, εξαιτίας της πολύχρονης δικαστικής διαμάχης του κ. Κρανιδιώτη με τους δημοσιογράφους Μανόλη Βασιλάκη και Νικήτα Λιοναράκη.

Στη συνέχεια, επέστρεψε στα μονόστηλα της δημόσιας ζωής και αντιμετωπιζόταν ως γραφική εθνικιστική οργάνωση, όταν επέκρινε τον Κώστα Καραμανλή επειδή είχε μιλήσει θετικά για τον Χαρίλαο Φλωράκη όταν πέθανε, όταν ζητούσε από τον κ. Καραμανλή «να αποκαταστήσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας», στο πλαίσιο της... επανίδρυσης του κράτους και όταν ζητούσε... παρέμβαση των «αρμοδίων» στις εταιρείες παραγωγής του Χόλυγουντ, επειδή παραχάρασσαν την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Ο φάκτορας της Συγγρού

Όμως, το «Δίκτυο 21» και οι ιδέες του βρήκαν το δρόμο τους προς τον αφρό, όταν ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ. Ο μεσσήνιος απέδειξε αυτό που πάντα έλεγε, ότι δηλαδή δεν ξεχνάει τους φίλους του, που του «στάθηκαν», όταν διένυε την «πολιτική έρημο».

Οι πρωταγωνιστές της οργάνωσης απέκτησαν γρήγορα γραφείο στη Ρηγίλλης (και τώρα στη Συγγρού) και θεσμικές ιδιότητες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξάλλου, το «Δίκτυο 21» είχε ενθέρμως υποστηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά στην κούρσα διαδοχής Καραμανλή, ενώ το site antinews.gr θεωρείτο εδώ και καιρό "κλίματος" Σαμαρά. Φυσικά, το.... Δίκτυο 21 δε θα μπορούσε να μην ασχοληθεί και με το... 1821, δηλαδή με το ντοκιμαντέρ του Θάνου Βερέμη, που παρουσιάζει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. Το antinews.gr πρωταγωνίστησε στην εκστρατεία εναντίον του σταθμού, του καθηγητή Βερέμη, αλλά και του αφηγητή και συγγραφέα, Πέτρου Τατσόπουλου. Το βασικό επιχείρημα, φυσικά, των αρθρογράφων του antinews ήταν ένα: το δίκαιο του αίματος...

Σαν να μην έφταναν αυτά, έχει λεχθεί από πολλούς ότι στην εν λόγω ιστοσελίδα έγραφαν -και γράφουν- μέλη και στελέχη του Δικτύου 21 με ψευδώνυμα, όπως "Αρχαιοπτέρυξ", "Κώστας Ροδινός" κ.α. Παράλληλα, το antinews φιλοξενεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα άρθρα του Φαήλου Κρανιδιώτη, που στη συνέχεια δημιουργούν... εσωκομματικά θέματα στη ΝΔ. Άλλωστε, κακές γλώσσες ισχυρίζονται ότι ειδικά οι αρθρογράφοι με τα δύο προαναφερθέντα ψευδώνυμα, στέλνουν τα κείμενά τους στο "Φάκτορα" από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού...

Ο θαυματοποιός Ρηγάς

Ο πρώτος που εγκαταστάθηκε στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης μετά την εσωκομματική νίκη Σαμαρά ήταν ο Χρύσανθος Λαζαρίδης. Παλιός "ρηγάς", που διεγράφη από τον Λεωνίδα Κύρκο το 1979, λόγω Β' Πανελλαδικής, ο Λαζαρίδης αποτελεί τον "εξ απορρήτων" του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον ιθύνοντα νου του κόμματος σε θέματα οικονομίας και όχι μόνο. O πρώην αριστεριστής, που «ενσωματώθηκε» στην ωριμότητά του στην αστική δημοκρατία, απέκτησε κομματικό αυτοκίνητο και "σοφέρ".

Πριν καταλήξει στη Ρηγίλλης, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης είχε μια πολυκύμαντη διαδρομή. Μετά τη διαγραφή από το Ρήγα Φεραίο, έφυγε για μεταπτυχιακά στις ΗΠΑ. Παράλληλα, άρχισε να αρθρογραφεί σε ελληνικά έντυπα, σαν ανταποκριτής στις ΗΠΑ. Δημιούργησε έκπληξη στους παλιούς συντρόφους του υποστηρίζοντας ενθέρμως τον πόλεμο του Bush στον Κόλπο το 1991 ή στηρίζοντας ανοικτά τους Ισραηλινούς στο Παλαιστινιακό. Ισως γι' αυτό, επειδή κατέχει δηλαδή μοναδικά την τέχνη της αλλαγής απόψεων, τα "γαλάζια" στελέχη τού κόλλησαν αργότερα το ψευδώνυμο "θαυματοποιός". Προφανώς, θα πει κανείς ότι μόνο οι βλάκες δεν αλλάζουν και παραμένουν ίδιοι. Οι έξυπνοι δηλαδή άνθρωποι και αλλάζουν και δεν παραμένουν ίδιοι. Η ικανότητα ωστόσο του Χρύσανθου να κάνει το μαύρο άσπρο τον έφερε να υποστηρίξει την ακραία πρόταση για "μηδενισμό του ελλείμματος σε 18 μήνες".

Είναι εξίσου αλήθεια ότι σε ένα κόμμα βαθιά διεφθαρμένο από την άσκηση και τη νομή εξουσίας δεκαετιών, τύποι σαν το Λαζαρίδη και το Φάηλο Κρανιδιώτη διατηρούν ένα ρομαντισμό που τους κάνει διακριτούς απέναντι στους κρατικοδίαιτους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς που στηρίζονται στη συναλλαγή και την αντιπαροχή. Άλλωστε δεν έχουν μακρά κομματική διαδρομή και δεν έχουν προλάβει να πέσουν στη συναλλαγή και στη διαπλοκή όπως γίνεται συνήθως στα κόμματα εξουσίας της μεταπολίτευσης. Για την ώρα, ειδικά ο Φαήλος Κρανιδιώτης, που διακατέχεται από μια «δημιουργική τρέλα», μοιάζει με ανορθογραφία μέσα σε αυτό το ξεπερασμένο πολιτικό προσωπικό που δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί και αναπαράγει τον εαυτό του. Μπορεί οι απόψεις του να σε τρελαίνουν, μπορεί να είναι επικίνδυνες με την απολυτότητά τους, λέει όμως κάτι διαφορετικό που ακόμα και όταν κινείται στα όρια της καρικατούρας προκαλεί κάποιο προβληματισμό.

Άσπονδοι εσωκομματικοί φίλοι του κατηγορούν το Χρύσανθο Λαζαρίδη πως είναι συγκρουσιακός, απόλυτος στις απόψεις του, αλλά και ότι... δεν έχει καταλάβει σε τι είδους κόμμα μπήκε. Όσοι έχουν συνομιλήσει μαζί του, γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει η λέξη "εγώ" τουλάχιστον μία φορά σε κάθε πρόταση. Αρέσκεται σε ιστορίες από το "αριστερό" του παρελθόν, αφού, παρότι είναι σύμβουλος του αρχηγού της Δεξιάς, ακόμη υπερηφανεύεται για το σύντομο πέρασμά του από το ΚΚΕ εσωτερικού και την ΕΑΡ.

Ο Λαζαρίδης είναι ο άνθρωπος που συμβουλεύεται τελευταίον ο Σαμαράς και συνήθως τον ακούει. Σε αυτόν οφείλεται η καταψήφιση του Μνημονίου, αφού βασικό μέλημα όλων των "σαμαρικών", όταν πήραν το κόμμα, ήταν πώς θα καταφέρουν να «σουβλίσουν» την Ντόρα Μπακογιάννη.

Τώρα, ο κ. Λαζαρίδης ετοιμάζεται για νέα θαύματα. Συγκεκριμένα, συγγράφει πυρετωδώς το "Ζάππειο 2", που θα παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς στις αρχές Μαΐου. Ήδη, πολλά στελέχη φοβούνται ότι πάλι ο πρόεδρος της ΝΔ θα προσπαθήσει να βγάλει... λαγό από το καπέλο. Ξεκίνησε, άλλωστε, όταν υποσχέθηκε πριν από μέρες από τη Νέα Ιωνία, ότι "θα αποκαταστήσει τις αδικίες σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους". Κι ας ξέρει ότι αυτό δεν γίνεται. Κι ο Χρύσανθος το ξέρει...

Ο αψίκορος Γαρουφαήλ

Η ανέλιξη του Φαήλου Κρανιδιώτη, έστω και ατύπως, στην κορυφή της σαμαρικής πυραμίδας είναι προφανές ότι έχει κάνει έξαλλο όλο το παραδοσιακό σύστημα της παλιάς Ρηγίλλης, που στήριξε το Σαμαρά στην κούρσα της διαδοχής και πίστευε ότι θα συνδιοικήσει τη Νέα Δημοκρατία στη συνέχεια μαζί του. Ξέχασαν προφανώς ότι η εμπειρία της Πολιτικής Άνοιξης και η πολιτική έρημος που ακολούθησε μετά το αποτυχημένο πείραμα του νέου πολιτικού φορέα, έκαναν το Σαμαρά ακόμα πιο καχύποπτο δίνοντας μια ...ατυπική διάσταση στον τρόπο που διαχειρίζεται τις κομματικές ισορροπίες.

Ο αντικονφορμισμός του Φαήλου, που κυκλοφορεί με μοτοσυκλέττα, αποφεύγει τα κοσμικά μέρη και δεν διστάζει να πει τη γνώμη του για τον οποιονδήποτε μάλλον δεν ενοχλούν το Σαμαρά. Γιατί αν τον ενοχλούσαν, αυτά που έλεγε και έγραφε, θα είχε σταματήσει προ πολλού να τα λέει και να τα γράφει. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Φαήλος, όταν ο Σαμαράς ήταν στην απ' έξω για πάνω από μια δεκαετία, δήλωνε καθημερινά «παρών».

Ο Σαμαράς δεν τον έχει αδειάσει ποτέ, παρότι ο κ. Κρανιδιώτης έχει καταφέρει να δημιουργήσει μεγάλα εσωκομματικά θέματα στη ΝΔ. Στην ιστορία της "γαλάζιας" παράταξης θα μείνει η εσωστρέφεια που προκλήθηκε από ένα άρθρο του μαχητικού πατριώτη δικηγόρου, όταν αναφερόταν σε "βαψομαλλιάδες" και "ντιντήδες". Το άρθρο, εξάλλου, είχε γραφτεί λίγες μέρες πριν τον ανασχηματισμό που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, όταν οι "σαμαροφύλακες" έδιναν... μάχη για να "ξηλωθεί" ο Πάνος Παναγιωτόπουλος από τη θέση του πορτ παρόλ, αλλά και για να μην περιληφθεί στη "σκιώδη" κυβέρνηση ο -πολύ κεντρώος για τα γούστα τους- Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, όπως λένε οι εσωκομματικοί εχθροί του, πολλές φορές γράφει και λέει όσα θα ήθελε να πει ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά δεν μπορεί, ως εκ της θέσεώς του. Άλλωστε, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν τον άδειασε ούτε για τους "βαψομαλλιάδες και ντιντήδες", ούτε για άλλα άρθρα του που έχουν προκαλέσει εσωκομματική ταραχή στη λεωφόρο Συγγρού.

Εσχάτως, ο πρόεδρος του "Δικτύου 21" έχει μπει στο στόχαστρο του Γιώργου Καρατζαφέρη. Η βεντέτα ξεκίνησε πριν ένα μήνα, όταν η εταιρεία Public Issue δημοσίευσε στην "Καθημερινή" μία σφυγμομέτρηση που έδινε στο ΛΑΟΣ 9%. Τότε ήταν που ο Φαήλος Κρανιδιώτης έγραψε άρθρο για το "γεροπουλέν του μνημονιακού μπλοκ" και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ το... πήρε προσωπικά. Τον κατήγγειλε στη Βουλή, προκαλώντας τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει θέση. Όμως, ο πρόεδρος της ΝΔ περιορίστηκε να πει ότι "δε θα σχολιάζει κάθε άρθρο που γράφεται", αποφεύγοντας να "αδειάσει" τον καθημερινό συνομιλητή του. Είπαμε: ο Αντώνης δεν ξεχνά όσους του στάθηκαν όταν διένυε την "πολιτική έρημο"...

Η "Βασιλικούλα"

Η Βασιλική Τζότζολα διορίστηκε αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ πριν τον "γαλάζιο" ανασχηματισμό. Είναι 34 Μαΐων, ξανθιά, με γαλανά μάτια και έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός "σεβαστικού" και θρησκευόμενου κοριτσιού: φορά μακριά τη φούστα, πηγαίνει κάθε χρόνο στο Πατριαρχείο, είναι σεμνή και ταπεινή και κάνει το σταυρό της όταν περνά από εκκλησία. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, όταν ήταν εκπρόσωπος τύπου, αναφερόταν στην αναπληρώτριά του με πατρική στοργή: την έλεγε "Βασιλικούλα", ώστε να διασκεδάσει τις φήμες ότι θα απειλείτο η θέση του από την κ. Τζότζολα. Παρόλα αυτά, τώρα εκείνος είναι "εξορισμένος" στον τομέα Εξωτερικών και η "Βασιλικούλα" έχει παραμείνει στο επικοινωνιακό επιτελείο. Έχει αναλάβει, μάλιστα, και τα ιντερνετικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ιδεολογικό και πολιτικό παιδί του Κώστα Ζουράρι (έχει προλογίσει και βιβλίο του), η Βασιλική δήλωσε στην πρώτη της συνέντευξη, στο Βήμα, "ερωτευμένη με τον Αντώνη Σαμαρά", ανακαλώντας από τη μνήμη της ένα περιστατικό απ' όταν εκείνη ήταν παιδάκι και είδε ξαφνικά μπροστά της το Σαμαρά περιοδεύοντα να την κοιτά... από ψηλά.

Στο κόμμα την έφερε ο κουμπάρος της, Φαήλος Κρανιδιώτης, και μοιράζεται μαζί του όλες τις «μαχητικές» και «πατριωτικές» απόψεις. Μάλιστα, κάποιοι στη ΝΔ την περιγράφουν με το χαρακτηρισμό "το νέο αίμα του Δικτύου 21", αφού την εκφράζει πλήρως η πολιτική και ιδεολογική κατεύθυνση του εν λόγω Συλλόγου. Λέγεται ότι η «Βασιλικούλα», όπως την αποκαλούσε μειωτικά ο «κόκκινος Πάνος», δεν είναι και τόσο Βασιλικούλα και πολλοί προβλέπουν ότι σήμερα θα εξελιχθεί σε πασσιονάρια του σαμαρισμού λύνοντας και δένοντας στη Νέα Δημοκρατία. Ηδη, ψάχνει να βρει έδρα για να πολιτευθεί και σύμφωνα με τους εχθρούς της, που αρχίζουν πλέον να γίνονται πολλοί, οι φιλοδοξίες της δεν εξαντλούνται στο απλό βουλευτηλίκι.

Οι άλλοι "Σαμαροφύλακες"

Φυσικά, κι άλλα στελέχη του Δικτύου 21 έχουν βρει το δρόμο για τη ΝΔ. Τη "νέα ΝΔ", όπως αρέσκεται να την αποκαλεί ο Αντώνης Σαμαράς. Μία ΝΔ που δεν αρέσει καθόλου στους... παλιούς. Επικεφαλής της Γραμματείας Σχέσεων Κόμματος-Κοινωνίας του κόμματος είναι ο Διονύσης Καραχάλιος, πρώην αντιπρόεδρος του "Δικτύου 21" και παλιός νομάρχης Ροδόπης, που είχε κατηγορηθεί για «εχθρική συμπεριφορά» έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας. Επίσης, αναπληρωτής γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Στέφανος Αγιάσογλου, πρώην μέλος του Δ.Σ. της... "νέας Φιλικής Εταιρείας".

Όμως, εκείνος που ξεχωρίζει ανάμεσα στους σαμαροφύλακες είναι ο Γιώργος Μουρούτης. Ο Αντώνης Σαμαράς συνηθίζει να λέει στους συνομιλητές του, όταν θέλει να τονίσει το βαθμό εμπιστευτικότητας μιας αποστολής, ότι «σου στέλνω το Γιώργο να μιλήσεις, τον άνθρωπο που εμπιστεύομαι τυφλά».

Ο Μουρούτης δεν είναι απλώς ένας φίλος ή ένας συνεργάτης του Σαμαρά. Στην πραγματικότητα είναι το alter ego του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και ο μόνος άνθρωπος που γνωρίζει τα πιο κρυφά μυστικά του. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, κολλεγιόπαις και εσωστρεφής, ο Μουρούτης ήταν, όπως ο Φαήλος και ο Χρύσανθος, οι σύντροφοι του Αντώνη την εποχή της σιωπής. Ένα είδος «νοσηλευτών» που κράτησαν μετά την πτώση τον leader maximo σε επαφή με την πραγματικότητα. Αυτούς εμπιστεύεται και είναι λογικό γιατί αυτοί ήταν παρώντες τις δύσκολες ώρες. Αυτοί έδιωξαν τον Παναγιωτόπουλο γιατί το θεωρούσαν εκπρόσωπο της παλαιοκομματικής Δεξιάς στη νέα Νέα Δημοκρατία που θέλουν να ανανεώσουν. Αυτοί σχεδίαζαν την αντιμνημονιακή πολιτική και αυτοί πιέζουν το Σαμαρά να απαλλαγεί από τον Καραμανλή και την διακυβέρνησή του όπως ο Παπανδρέου απαλλάχθηκε από το Σημίτη και τον εκσυγχρονισμό. Αυτοί είναι που αντιμετωπίζουν καχύποπτα τον Αβραμόπουλο και τα σενάρια συγκυβέρνησης. Ο χρόνος θα δείξει αν το 21 θα οδηγήσει το Σαμαρά στο θρίαμβο και την πρωθυπουργία ή την καταστροφή.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 23, 2011 3:39 pm 
Χωρίς σύνδεση

Τελικα ο <σκληρος> υπεγραψε την επιστολη με κατεβασμενα χερια!

...
Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης
έστειλε επιστολή με την οποία δεσμεύεται για την στήριξη του κόμματός του στη νέα δανειακή σύμβαση, χωρίς να αναφέρει το παραμικρό για την επαναδιαπραγμάτευση την οποία είχε επικαλεστεί κατ' επανάληψη ο Α. Σαμαράς! Παράλληλα στην επιστολή του ο Α. Σαμαράς δεν αναφέρει ούτε την συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών!

Αντωνης ο Αντι-μνημονιακος!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 23, 2011 3:56 pm 
Χωρίς σύνδεση

GLF
Global Liquidity Facility

σιγα μην κατσει ο Ατλαντικος να σπαει τα α@ με την Μαρκελα!

παρακαλουνται οι επιβατες οπως καθησουν στις θεσεις τους,σβησουν τα τσιγαρα και προσδεθουν!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 23, 2011 4:21 pm 
Χωρίς σύνδεση

Οσα δεν φτανει................ η αλεπου
ΤΑ ΠΗΔΑΕΙ ......... και τα φτανει ... πες του του ΜΑΛΑΚΑ ............... ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ-μνημονιακου ..........της Ρομπας .

Προσεχε ΤΗΝ εκτοξευση ................. ΦΙΛΕ ............. γιατι θα ειναι ΑΝΩΜΑΛΗ. ;)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 23, 2011 4:26 pm 
Χωρίς σύνδεση

γεια σου Μανο

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 23, 2011 4:28 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

"Ta logia einai ikana na allajoyn thn cyxologikh katastash toy synomilhth"

"O logos mporei na paraplanhsei,,,epeidh oi anurvpoi den exoyn sigoyres
epeikoniseis toy pareluontos kai toy melontos,,,"

"Ygeia/Agaph/Aisiodojia!!!

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 11480 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108 ... 1148  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 29 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: