neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Δεκ 04, 2011 3:24 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Απο το στόμα σου και στου θεού το αφτί.(όσο αφορά τη νοοτροπία μας)
Ελπίζω να έχουμε μάθει τουλάχιστον να ψηφίζουμε και να έχουν αλλάξει τα κριτήρια μας,στην επιλογή πολιτικών.
Οι επόμενες εκλογές θα το δείξουν..... ;) μην ξεχνάμε ότι ο έλληνας ξεχνάει εύκολα.....
Πάντως σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Αθηνών τα δύο μεγάλα κόμματα μοιράζονται ένα 20%.
Ας ελπίζουμε να το δούμε και στη πράξη......... :roll: :roll: και ακόμη περισσότερο να δούμε ότι μάθαμε να αναζητούμε τα σωστά άτομα για το μέλλον μας.Αν και έτσι, όπως είναι το πολιτικό σκηνικό αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανείς αξιόλογος για να επιλέξουμε.
Ας ελπίσουμε στη φράση που λέει"ότι όταν έχεις φτάσει σε αδιέξοδο (πάτο) δεν έχεις παρά να αρχίσεις να ανεβαίνεις".

http://www.youtube.com/watch?v=W-iJvRtC ... ature=fvwp

αν δεν παλέψεις για τις ιδέες σου,τότε ή εσύ δεν αξίζεις ή οι ιδέες σου!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Δεκ 04, 2011 8:07 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δάντης έγραψε:
καλημερα και παλι ..

ποσοστα 60-40 να μην βγουμε απο το ευρω φιλε aadaa
αν βγουμε, 2012 - 2013 το πολυ..
αν βγουμε , θα βγουμε μονοι μας αφου θα μας εχουν στεγνωσει απο μετρητά και μέτρα..αρα θα μας ωθησουν σε εξοδο..\
και αρα θα υπάρχει ευρω..
ευρω ΄2 ταχυτητων? 80 - 20
αν συμβει το 20% τοτε θα εχουμε μια ισοτιμία 1.5 - 2.0 νοτιο ευρώ προς 1 ευρω βορειο..

ευχαριστω ,οι απαντησεις σου ειναι όαση σε οσα γενικοτερα ισχυουν στο χωρο.
γραφω ξανα για μια δυο διευκρινησεις.
το 60-40 που εγραψες εμενα με τρομαξε,μεγαλο ποσοστο να μας τελειωσουν.και μαλιστα κοντα.
επειδη αυτο δεν γινετε απο την μια μερα στην αλλη,εσυ ποια σηματα θα ηταν αυτα που θα σου εδιναν το τελειωτικό μηνυμα οτι το θεμα εχει κλειδωσει και η εξοδος ερχετε σε 2-3-4 μηνες ;κατι θα γινει ,κατι θα αποτυχει,κατι τελος παντων ...αλλα εσενα τι θα ηταν αυτο που θα σε εκανε σιγουρο?
εχω σκεφτει οτι αν μας βγαλουν το καλυτερο θα ειναι να τα εχω στο χερι καινα τα κουναω,ετσι χειροπιαστα :D
το να γινουν συναλαγμα σε τραπεζα δεν ειναι πιθανο να μετατραπουν στο νεο νομισμα οταν παμε σε δραχμη?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 05, 2011 12:09 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Η νοοτροπία Ναντια είναι το Νο 1 πράγμα που πρέπει να αλλάξει. Ειδικοτερα αν αλλάξει και αυτο σιγα σιγα φαίνεται, ο κοσμος πλέον δεν αδιαφορει σε φοροδιαφυγές, κομπινούλες, αλητείες κλπ και αντιδρα (θυμάσαι που ειχε θεωρει αυτο "ρουφιανια" απο όσους ταπιαναν και πολλούς αφελείς που ειχαν μπερδευψει την κατοχή του 40 με την φοροδιαφυγή).
Αν υποθεσουμε οτι θα υιοθετησουμε σαν λαος σοβαρη και συλλογικη νοοτροπία όπως άλλωστε πολλοι κανουν οταν πανε εξωτερικο, τοτε ειτε ευρω ειτε γεν είτε δρχ παιζει μικρο ρολο μεσοπροθεσμα. Αλλα να μην "κοβεται" χρήμα αν δεν ειναι απολυτη αναγκη(οι διορισμοι δεν ειναι αναγκη) , χωρις ρουσφετια, με σταθερο φορολογικο συστημα και φιλικο προς τις επιχειρήσεις και τις επενδυσεις η χωρα θα γινει σε 15-20 χρόνια max Δανία ή Αυστρία.
Οι εκλογες αυτές ειναι μια πρωτη ενδειξη..μια ομως θα εχει και αλλες.

BAC βραχυπροθεσμα δείχνει long, μεσοπροθεσμα short, kai μακροπροθεσμα προσπαθει να συσσωρευσει για δημιουργία "πιατέλας " που λεγαν οι παλιιοι τεχνικοι αναλυτές. Είναι φανερο οτι εχει προβλημα, αφου παει για τα χαμηλά επι Λημαν, αν δεν αλλάξει κατι. Καλυτερα οχι τραπεζες στις ΗΠΑ.
Dow long με τα στοπ οπως λεμε στην ανάλυση που βγαζω. Μάλλον παμε για ενα ανοδικο σκέλος του bull market , αν και η Γερμανία μπορει να τα χαλάσει ολα...

Προσοχη σε πιθανη σταση πληρωμων σαν ενδειξη για εξοδο απο ευρω..αλλα θα τα δουμε αυτα μαζι απο πριν..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 05, 2011 1:38 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Σε ευχαριστούμε που μας απαντάς.

Έχεις δίκιο σε αυτά που λές για την ρουφιανιά κ.τ.λ..Απο την άλλη βέβαια υπάρχει και η εκδοχή του δεν θέλω απόδειξη ή δεν πληρώνω τις υποχρεώσεις μου γιατί εγώ δεν έκλεψα ήμουν πάντα έντιμος με το δημόσιο και το κράτος και δεν θα πληρώσω τη κρίση τους αφού πάλι από εμένα τα ζητάνε.Ο καιρός θα δείξει,όπως το είπες και οι εκλογές είναι μια πρώτη ένδειξη,τι να πω.

Υ.Γ.Θα πρέπει να ομολογήσω ότι έχω πάθει εξάρτηση.Αν δεν σε διαβάσω δεν μπορώ να πάω για ύπνο.(κοιτάω όλο τη σελίδα).

http://www.youtube.com/watch?v=W-iJvRtC ... ature=fvwp

αν δεν παλέψεις για τις ιδέες σου,τότε ή εσύ δεν αξίζεις ή οι ιδέες σου!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 05, 2011 8:43 pm 
Χωρίς σύνδεση

[quote="Δάντης"]καλημερα και παλι ..

ποσοστα 60-40 να μην βγουμε απο το ευρω φιλε aadaa
αν βγουμε, 2012 - 2013 το πολυ..
αν βγουμε , θα βγουμε μονοι μας αφου θα μας εχουν στεγνωσει απο μετρητά και μέτρα..αρα θα μας ωθησουν σε εξοδο..\
και αρα θα υπάρχει ευρω..
ευρω ΄2 ταχυτητων? 80 - 20
αν συμβει το 20% τοτε θα εχουμε μια ισοτιμία 1.5 - 2.0 νοτιο ευρώ προς 1 ευρω βορειο..[/quot

ολοκληρωμενη αποψη ,αξια αναλυση

αλλα μια απορια.
αν ηταν να μας βγαλουν θα μας εδιναν τωρα αλλα 8 δις;

μαλλον για την μεγγενη μας εχουν και οχι για εξοδο,νομιζω ;)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 05, 2011 9:22 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Τα 8 δις δεν θα μπορουσαν να μην τα δωσουν , ηδη και οσα εκαναν ήταν καθαρός εκβιασμός.
Οι αγορές βρηκαν θετική την συμφωνία Μερκοζυ αλλά προσωπικά δεν μαρεσει...με συνέχομενη πολιτικη λιτοτητας η Ευρωζώνη θα μπει σε υφεσιακό σπιραλ..αλλο τακροποιώ καποια πράγματα οπως εγινε μεχρι τωρα σε Ελλάδα , Πορτογαλία, Ιταλία κλπ και άλλο εχω μονιμη πολιτικη λιτοτητας , και ολα αυτα γιατι? για να μην χασουν οι Μερκοζυ το ΑΑΑ και τα λεφτα των αγορών που απο τον Νοτο πηγαν στον Βορρα.
Για μένα απο το σημειο αυτο και μετα δεν υπάρχει η περιφημη κοινοτική αλληλεγγυη και απλα οι Γερμανοί εκμεταλευτηκαν την οικονομικη τους δύναμη για να επιβάλλουν τις γνωστές νεοφιλελευθερες σαχλαμάρες περι ηθικου κινδυνου και κακων λαων και καταναλωτών.
Υποψη οτι προσωπικά η πλειοψηφία των αποψεών μου είναι φιλελευθερες , αλλα δεν μπορω να κανω τα στραβα ματια σε τετιου ειδους πολιτικές. ΘΕωρω πως η χωρα μας είναι ειδικη μεν περίπτωση αφου ηταν και ειναι εν μέρη κατω απο στρατο κατοχής (των εντος συστηματος , των βολεμένων και των τραπεζοσυνδικαλιστών) αλλά άλλο αυτο και άλλο συνεχής λιτοτητα γιατι είναι κομπλεξικοι ιστορικα οι Γερμανοί.
Η Ευρώπη θα ακολουθησει την πορεια την Ιαπωνίας και θα μπει σε παραταταμένο υφεσιακο περιβάλλον, ΕΚΤΟΣ αν αλλάξουν οι πολιτικές και φυγει το διδυμο της συμφοράς.

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 05, 2011 10:36 pm 
Χωρίς σύνδεση

δρ.Πάνο βιάστηκες. Μόλις ανακοινώθηκε το σχέδιο, ατάκα ο S&P να βάλει τη Γαλλία και τη Γερμανία σε εποπτεία και να αμφισβητεί το ΑΑΑ. Όπως βλέπεις δεν είσαι ο μόνος που τα σκέφτεται όλα αυτά. Και οι αγορές τα ίδια σκέφτονται. Έχε πίστη. Δε θα τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί. Αν συνεχίσουν το ίδιο τροπάριο εγώ τους δίνω βαριά βαριά μέχρι τα Φώτα κι αυτό εν μέσω καταιγίδας. Μετά ή πέφτουν ή τους ρίχνουν ή καταστρέφεται η Ευρώπη μιας και θα επίκειται η 7η δόση της Ελλάδας, 90 δις γαρ. Ποτέ ο Έλληνας πρωθυπουργός δε βρέθηκε μπροστά σε μια μεγαλύτερη ευκαιρία και σε πιο εύκολη θέση. Δε χρειάζεται να κάνει τίποτα την Παρασκευή που θα το θέσουν το θέμα. Φτάνει να μην κάνει τίποτα. Φτάνει να ζητήσει λίγο χρόνο για να το μελετήσει. Αναφέρθηκε μάλιστα ότι η Μέρκελ έβαλε κόκκινη γραμμή το ευρωομόλογο στον Σαρκοζύ. Ε μέχρι τα χριστούγενα ή θα το έχει υπογράψει ή θα έχουν αποδεχθεί τουλάχιστον οι 17 αυτό το έκτρωμα. Βέβαια έτσι όπως είναι η κατάσταση κανένας διορατικός πολιτικός δεν πρόκειται να δεχθεί αυτό που προτείνουν. Έχουν φάει ήδη το ΜΑΤ και προσπαθούν να πιέσουν τις κυβερνήσεις. Το μάξιμουμ στο οποίο μπορούν να φτάσουν ως κίνηση απελπισίας θα είναι να πουν ότι καταρρέει η παλιά ΕΕ και δημιουργείται νέα με όποιον υπογράψει. Ποιός θα υπογράψει; Ούτε η Ιταλία. Σου το λέω εγώ. Μπορούν να ποντάρουν μόνο στους δικούς τους. Τώρα είναι το μεγάλο παιχνίδι.
Και μάλιστα δημιουργείται ένα κλίμα το οποίο είναι φανταστικό αυτή τη στιγμή. Ο Ομπάμα έχει ιστορικές ευκαιρίες αυτή τη στιγμή. Μπορεί με τη χαλαρότητα ενός που μόλις βγήκε από τα SPA να επεκταθεί προς την Ευρώπη. Μην ξεχνάς τις λεπτομέρειες. Μας χαρίζουν κάτι χιλιάδες Leopard που χρησιμοποιούσαν στο Αφγανιστάν, ακέραια, άριστα μηχανικά, άριστα λειτουργικά κτλ κτλ. Μας αγάπησαν ξαφνικά; Ή ανοίγουν εμπορική οδό; Και αν ανοίγουν εμπορική οδό, θα αφήσουν τη Μέρκελ να τους την κλείσει; Δεν το πιστεύω με τίποτα. Αυτό ονομάζεται παγκοσμιοποίηση. Και η παγκοσμιοποίηση προβλέπει ευρείες συνεργασίες. Κανείς δε συνεργάζεται με ένα υπερκράτος το οποίο στο εσωτερικό του έχει διχόνοια, όπως είναι η ΕΕ. Η Γερμανοποίηση της ΕΕ μόνο διχόνοιες θα φέρει. Και αυτό δεν είναι στα σχέδια κανενός στριμωγμένου και μη Ομπάμα και κανενός οικονομικά ισχυρού ηγέτη ανά την υφήλιο.

Μου έκανε εντύπωση ότι ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος της Τρόικα την έκανε εν μέσω συνεδρίασης για την 6η δόση γιατί λέει διαφωνούσε.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 05, 2011 11:51 pm 
Χωρίς σύνδεση

Ωχ ωχ ωχ ωχ ωχ. Μόλις η ANSA (το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων της Ιταλίας) χτύπησε το νέο. 15 χώρες τις ΕΕ μπαίνουν και πάλι σε αρνητικό outlook και ετοιμάζεται υποβάθμιση. Μπροστά μπροστά Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Ολλανδία. Μόλις ανακοινώθηκε ότι η EDISON στην Ιταλία πάει σε BBB- από ΒΒΒ γιατί υπάρχει θέμα με το φυσικό αέριο και τις τιμές και η εταιρία άρχισε να υποφέρει σοβαρά. Αλλάζω την πρόβλεψη. Αν συνεχίσουν τις μλκς ούτε γαλοπούλα θα φάει το ευρώ και η ΕΕ. Την Παρασκευή πρέπει να ανακοινώσουν Ευρωομόλογο, αλλιώς θα ανοίγω σαμπάνιες στην υγειά της δραχμής, της λιρέττας αλλά πάνω από όλα του ισχυρότατου Μάρκου. χο χο χο.

Και προχωράω με ανανέωση πληροφοριών.

http://www.bloomberg.com/news/2011-12-0 ... risis.html

Υ.Γ. Αφιερωμένο στη Μέρκελ. "Άρχισαν τα όργανα, σήκω από τη θέση σου. Χόρεψε ζεϊμπέκικο λύγισε τη μέση σου. Ω ρε κοπελάρα μου, έεεεεεεεεερε τι σου κάνουν στο ποπό, έτσι μου γουστάρεις, έτσι σ αγαπώωωωωωωωωω..."

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 06, 2011 12:54 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

"Μας χαρίζουν κάτι χιλιάδες Leopard που χρησιμοποιούσαν στο Αφγανιστάν, ακέραια, άριστα μηχανικά, άριστα λειτουργικά κτλ κτλ. Μας αγάπησαν ξαφνικά; Ή ανοίγουν εμπορική οδόq"

καλά, κόψε κάτι. Μιλάμε για 400 Μ1Α1 Abraams γενιά και επιπέδου Leopard2A4, ΌΧΙ τα Α6 που έχουμε. Βέβαια δεν είναι λίγα, ούτε τεχνολογικά μας πέφτουν άσχημα. Πυροβόλο των 120χλσ, καλή θωράκιση, έχουν πολεμίσει στο Ιράκ και η διαλογή των 400 έγινα απο ένα σύνολο 1000!!!
Βέβαια, αναλογικά μας δίνονται τσαμπέ, μονο τα μεταφορικά αλλά ανοίγει "δρόμος" για καλό συμβόλαιο πυρομαχικών μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων και φυσικά γραμμή υποστήριξης με ανταλλακτικά κλπ.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 06, 2011 8:38 am 
Χωρίς σύνδεση

Ο αριθμός αυτός είναι, ναι. Αλλά οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι η προσφορά είναι πολλαπλάσια της ζήτησής μας. Δηλαδή αυτοί μας χαρίζουν τεράστιο νούμερο αλλά εμείς παίρνουμε πολύ μικρό νούμερο γιατί υπάρχουν ήδη υπογεγραμμένες συμφωνίες με τη Γερμανία τις οποίες πρέπει να τηρήσουμε.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: