neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 06, 2011 6:25 pm 
Χωρίς σύνδεση

Πάντως είναι φανταστικό που κάποιοι πανηγυρίζουν γιατί η Ελλάδα δε είναι ανάμεσα στις 15 που ο S&P θέλει να υποβαθμίσει. Τι να υποβαθμίσει ρεεεεεεεεεε; Δεν πάει πιο κάτω. Πιο κάτω είναι το default. Άντε βαριά βαριά SD>Selective Default.

Τώρα που έχεις κι αυτή την πληροφορία δόκτωρα, καθώς και την πληροφορία του Λεώ ότι έχει αρχίσει να θεωρείται αναπόφευκτο το Default για την Ελλάδα περίπου το καλοκαίρι του 2012, πώς τη βλέπεις τη δουλειά; Εγώ γιατί πιστεύω ότι αυτή η δήλωση του Μπαρόζο περί δεσμεύσεων και εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ είναι η πρώτη από μία σειρά πιέσεις εν όψη της 7ης η οποία προφανώς δεν επηρεάζει τις αγορές οι οποίες το έχουν καταλάβει αλλά από την άλλη στηρίζει εμμέσως την πολιτική της Μέρκελ άρα ουσιαστικά θέλει να δείξει στους οίκους....αξιολόγησης ότι η υπόλοιπη ευρώπη είναι ενωμένη, εκτός από την Ελλάδα; Και γιατί ξαφνικά ξεχάσανε την Ιταλία η οποία και έχει ένα σπρεντ που πέφτει συνεχώς ενώ ακόμη μόνο ανακοινώθηκαν τα μέτρα και καν δεν συζητήθηκαν στη βουλή; Είναι η νηνεμία πριν την καταιγίδα;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 06, 2011 7:06 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Φουφου δεν παιρνουμε ολα τα αρματα μαχης γιατι πως θα τα συντηρισουμε? Δεν εχουμε γιατι τετοια κόλπα μετρητά..
Εν οψη της 7ης δοσης που ειναι τεραστια θα γινει μεγαλο παιχνιδι και καλο ειναι , μαλλον είναι αναγκαιο να ειναι ο Παπαδημος μπροστα που ξερει και εχει κυρος γιατι μετα αλλα τα σουργελα θα κανουν πλάκα οι Μερκοζυ και Σια..
Και μετα ας ψηφισουμε Αριστερα και Ακροδεξιά να ...λυποθιμησουν οι Μερκοζυ και να πουλαμε τρέλα..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 06, 2011 7:22 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δάντης έγραψε:
Και μετα ας ψηφισουμε Αριστερα και Ακροδεξιά να ...λυποθιμησουν οι Μερκοζυ και να πουλαμε τρέλα..

Και είναι το σωστό..........

Μάλλον έναν μεταλλαγμένο Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας ή Ούγκο Τσάβες ........

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 06, 2011 8:11 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Στον προθάλαμο υποβάθμισης θέτει η S&P και την αξιολόγηση ΑΑΑ του προσωρινού ταμείου διασώσεων, του EFSF, μετά από χθεσινή ανάλογη απόφαση για 15 οικονομίες της ευρωζώνης.
http://www.euro2day.gr/news/world/125/a ... World.aspx

"Η Ε.Ε έχει ξεκινήσει έρευνες για την λειτουργία των οίκων αξιολόγησης και ειδικότερα για τις πρακτικές αξιολόγησης των κρατικών ομολόγων. "
http://www.euro2day.gr/news/world/125/a ... World.aspx

Μ'αρέσει που γίνεται της π...... :lol:
Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και όπου μας βγάλει!!!
Ζούμε μοναδικές στιγμές!!!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 06, 2011 11:34 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

πραγματι γινεται χαμός, και καποιος - οι θα την πληρωσουν..ελπιζω οχι η χωρα μας..

Οι αγορές δεν προκειται να κανουν πισω, και οι Γερμανοι θα ξανα-αλλαξουν σταση πριν φυγει η Μερκελ.

Αυτα τα παιδακια της Ακροαριστερας και των αχαρχοαυτονομων που καναν πορεια για τον Γρηγοροπουλο, εκαναν ποτε καμια πορεια ενάντια σε οσους με εφεραν μεχρι εδω?

Καλα οι φαρμακοποιοι εχουν περασει την Μερκελ σε αναλγησια..τους ενοχλει που το παιδικο γάλα θα πωλειται και στα Σουπερ Μαρκετ..δηλαδη, να κερδιζω εγω και ολοι οι αλλοι να πανε να ...

με κατι τετοιες αηδιες φτασαμε ως εδω...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 07, 2011 3:42 pm 
Χωρίς σύνδεση

δρΠάνο δεν ξέρω αν είδες κάποια βίντεο που τραβήχτηκαν με τα παιδάκια που έκαναν την επανάσταση χθες. Πάντως εγώ ντράπηκα. Κι εμείς ήμασταν παιδιά και σιχτιρίχαμε και παθιαζόμασταν και κάναμε πολλά λάθη. Αλλά τα παιδάκια τα χθεσινά, και ήταν παιδάκια, το καταλάβαινε κανείς από τις φωνές, ντρόπιασαν τα πάντα. Κρίμα. Τώρα όσο για το ακροαριστερά και ακροδεξιά νομίζω ότι αυτές οι δυνάμεις στο ίδιο επιτελείο ανήκουν. Και είναι θλιβερό που με όσα γίνονται έχουμε φτάσει να παρακαλάμε να μας κυβερνήσει ο Στάλιν και ο Χίτλερ. Γιατί η Μέρκελ τον Χίτλερ τον έχει ξεπεράσει από καιρό. Εγώ πάντως πιστεύω πως θα την πληρώσουν οι μεγάλοι. Είναι αναγκασμένοι. Και το ξέρουν και προσπαθούν να τη βγάλουν όσο πιο καθαρή και ανώδυνα γίνεται. Σήμερα έστειλαν ελεγκτές στους οίκους αξιολόγησης. χαχαχαχα. Πονάει, εεεεε;;;;ααααα;;;;;;;οοοοο;;;;;; Και φυσικά αν τους απαξιώσουν τους οίκος αξιολόγησης καταλαβαίνεις ότι εμείς θα παίξουμε σε καινούρια σκακιέρα. Κι αν δε τους απαξιώσουν θα παίξουμε στη σκακιέρα των οίκων που μας βολεύει γιατί λέει ευρωομόλογο. Άρα εγώ πιστεύω δε θα γίνει τίποτα. Γι αυτό είπα ότι ο Παπαδήμος δε χρειάζεται να κάνει τίποτα. Φτάνει πραγματικά να μην κάνει τίποτα. Να τους αφήσει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και μετά να παίξει με τα νέα δεδομένα. Η ιστορία διδάσκει ότι κυκλικά, όταν αλλάζουν οι κυρίαρχες οικονομικές δυνάμεις, αυτές που ανέρχονται είναι οι δανειζόμενοι και αυτές που υποκύπτουν είναι οι δανείζοντες. Αυτό σε βάθος χρόνου. Αλλά έτσι όπως γίναμε, το μόνο που έχουμε είναι χρόνος. Αν ο μέσος Έλληνας έχει και το θάρρος και την πυγμή, που την έχει δηλαδή, να κάτσει να δουλέψει, δώσε μου μια 15ετία και αν δεν καταρρεύσει ο καπιταλισμός θα είμαστε οι φουλαριστοί των Βαλκανίων τουλάχιστον.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 07, 2011 5:36 pm 
Χωρίς σύνδεση

Έχεις δει τα μέτρα της Ιταλίας; Τώρα τα βλέπω που βγάινουν ένα ένα στη φόρα και πώς διαμορφώνονται οι συζητήσεις. Μάλλον φωτουπία πήραν από την Ελλάδα. Εκτός κι αν η Τρόικα τα έχει έτοιμα τυπωμένα και τα χορηγεί σε φωτυπίες δωρεάν.χαχαχαχαχα. Ότι να ναι γίνεται...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 07, 2011 10:28 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Η Ελλάδα δεν τήρησε τα μέτρα που είχαν να κάνουν ούτε με τη μειωση του δημοσίου κ των δαπανών του ούτε και με την φοροδιαφυγη.
Οριζόντιες περικοπές και φόροι. Δλδ σκόπιμη συνταγη καταστροφής απο το ΠΑΣΟΚ για να οδηγηθούμε σε χρεωκοπία και δραχμή.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Δεκ 09, 2011 6:43 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

πράγματι, εχει δικιο ο σκοτυ οτι η Ελλάδα δεν τηρησε τα μετρα του μνημονίου , μαλλον τους όρους γιατι τα μέτρα ήταν Πασοκικής έμπνευσης. Ομως η συνταγή του μνημονίου ήταν λάθος αφού ο χρόνος προσαρμογής που απαίτησαν ήταν ελάχιστος για τόσο δομικές μεταβολές. Μάλλον στο εξεις, οι κορυφαίοι οικονομολόγοι θα πρέπει να εκπονούν σχέδια ΜΑΖΙ με ανθρωπους των αγορών και της κοινωνιολογίας, ώστε να ταιριάζουν ακριβώς, ούτε καν στο περίπου, στην περίπτωση της κάθε χώρας.
Κορυφαια η ευθύνη της ΕΕ εδω αφου ΞΕΡΕΙ οτι αποτελειται απο 27 λαούς που εχουν πολλά κοινά , αλλα και πολλές διαφορές.

Πάντως τα καταφερε η Βρετανία και έμεινε στην γωνία αφου δεν καταλαβα , όπως και όλοι νομίζω , ποιό πράγμα του CITY υπερασπιζόταν ο Κάμερον. Μαλλον η νεαρή του ηλικία και η φυσική του απειρία, σε συνδιασμό με τις παραδοσιακά χαζές θέσεις μερίδας των συντηρητικών έφεραν αυτο το αποτέλεσμα.
Εκτός αν πηγε να το παιξει δεξιότερος των ρεπουμπλικανων , αφού οι δημοκρατικοί είναι καθαρά υπερ ευρω και Ευρωζώνης καιρο τωρα.

Οι αποφάσεις που έλαβαν θελουν και 2 και 3 αναγνωση και αναλυση για να δούμε που πάει το πράγμα, Ενα ειναι σιγουρο. Εμεις σαν πρωτοι παθοντες γιναμε πειραματοζωο, αλλα πηραμε και το δωρακι του κουρεματος των 100 δις που ΑΝ γινει είναι πολυ σημαντικο..

Οι αγορές, το ξανατονιζω, είναι στατιστικά στις ΗΠΑ ΑΝΟΔΙΚΕΣ τον Δεκεμβρη λόγω εορτών και ..καλής ψυχολογίας των traders

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Δεκ 09, 2011 7:25 pm 
Χωρίς σύνδεση

Είδα αυτό το αρθράκι από τον Γκάρτνιαν περί των ωρών εργασίας των Ελλήνων και γενικότερα όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Είμαστε λέει δεύτεροι και με διαφορά ένα 8ωρο από τους Γερμανούς. Ε μου βγήκε αρχικά το εθνικιστικό μου, σκέφτηκα πολλά πρωτοσέλιδα που θα μπορούσαν να βγουν με αυτό το ερέθισμα και μετά μου ήρθε η αναλαμπή."Φαντάσου να δουλεύαμε όλοι"...

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: