neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 12, 2011 4:02 pm 
Χωρίς σύνδεση

dr.Πάνο και σε κάτι που δε σου απάντησα χθες. Λεφτά θα έχει και το νέο σύστημα. Αλλά δεν είναι δυνατόν να ζει ένα ολόκληρο λόμπυ με δομημένα λεφτά. Το χαρτί είναι συναλλακτικό μέσο για να μην πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ με ένα σακί πατάτες. Δεν είναι προϊόν το οποίο να το δομείς σε άλλο χαρτί και σε άλλο χαρτί και σε πλαστικό και βάλε για να το εμπορεύεσαι. Αυτά τα έκανε ο μακαρίτης και τα εμπορευόταν. Θυμάσαι πώς περνούσαν με τα φορτηγά νομίζω...

Είδες τώρα τί έγινε με τις μλκς; Πάει ο 13ος κι ο 14ος στον ιδιωτικό τομέα. Πάλι κανείς δε θα φωνάξει. Και ξέρεις γιατί δε θα φωνάξει; Γιατί τα αφεντικά, τουτέστιν αυτοί που κεδίζουν από αυτό το πράγμα είναι οι ίδιοι που φωνάζουν για τον δημόσιο τομέα. Αυτά έλεγα χθες και τσουπ, σήμερα, βγήκε το φασούλι. Όλο αυτό γίνεται για να μπορούν να μας αγοράσουν και να δουλεύουμε γι αυτούς χωρίς δικαιώματα. Αυτοί κάνουν νόμο τα ΜΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Οι Άγγλοι τουλάχιστον είναι πιο τίμιοι. Δεν τα προβλέπουν στο Σϋνταγμα οπότε δεν μπορείς να τα επικαλεστείς. Αυτοί θέλουν να κάνουν Σϋνταγμα που να τα αποκλείει. Τί έχεις να πεις τώρα για τον νεοφιλελευθερισμό και τον νεοπλουτισμό; Αυτό μας προσφέρουν. Το παίρνεις ή το αφήνεις. Διάλεξε.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 12, 2011 4:41 pm 
Χωρίς σύνδεση

σαλπιγμα γενικής επίθεσης απο φανς
το ιδιο σκηνικο μετα απο καθε συνεδριο αργηγων
μονοτονα καθε φορα,ουτε φαντασια δεν εχουν, είναι σαν να βλέπεις το ιδιο εργο σε επαναληψη

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 13, 2011 11:51 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

φαινεται πως ο ΣΠ παει για το 1170 να κανει restest οπως και ο χρυσός.
Πολυ σημαντικη η συνεδριαση στις ΗΠΑ αφου οι δεικτες γυρισαν απο το 1% στο -1%

Φουφου ετσι οπως τα λες, είναι σαν ο κομμουνισμος να μας εδωσε τους 14 μισθους και ο κακος καπιταλισμος τους παιρνει πισω..Φυσικα και δεν είναι έτσι..Δες την έκθεση της Τροικας, σημερα..χειροτερα τα πηγε η κυβέρνηση το 2011 απο το ιδιο διάστημα του 2010...
Εξακολουθει ο πελατειακός κρατικισμός να διαλύει την χωρα..

και Φυσικά καθε χώρα εχει τα δικα της προβλήματα , η δικη μας ομως εχει προβληματα που δημιούργησε η αερολογία μιας δηθεν αριστεράς με αλλοθι την χούντα ..και μην μπλεκουμε την Μέρκελ και τις εμμονές μερικών προτενταστών της Γερμανίας με την φιλελευθερη ιδεολογία..καμία σχέση..

Οι αγορέες φαινεται οτι θα κανουν την δουλεια των ηγετών στην ΕΕ..θα αναγκάσουν την Γερμανία να συνθηκολογησει..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 14, 2011 12:12 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ..

"1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450. 000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17. 000. 000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4. Δεχόμαστε 16. 000. 000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς.

6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7. Διαθέτουμε 2. 400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1. 500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.

8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1. 600. 000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1. 500. 000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2. 174. 000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνια.

10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη, τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10. 000. 000. 000. 000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ."

ωπα τις...

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 14, 2011 1:16 am 
Χωρίς σύνδεση

Α ρε Δόκτωρα. Δε διαφωνούμε. Κανείς δεν είπε ότι ο κομουνισμός μας έδωσε λεφτά. Τι νομίζεις ότι δεν έχουμε διαβάσει εμείς οι νεότεροι για τα γκούλαγκ; Φυσικά και δεν είναι έτσι. Αλλά δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για νεοφιλελευθερισμό όταν το 99% των πραγμάτων που θα χαρακτήριζαν ένα τέτοιο "καθεστώς" δεν ισχύουν. Κράζουμε όλη τη μέρα τα λόμπυ της βουλής των Ελλήνων, της βουλής των Ιταλών, τα λόμπυ της οικονομίας και τελικά τα μόνα λόμπυ που κυνηγάμε είναι των συνταξιούχων της πενιχρής σύνταξης. Αυτόν τον φιλελευθερισμό να τον βράσω. Θα σκάσει από μόνος του. Δηλαδή πόσο χρειάζεται για να καταλάβουμε ότι το νέο σύστημα βασιλιάς-δούλοι είναι αυτός ακριβώς ο φιλελευθερισμός που προτείνεται; Στα νούμερα 4,5,8,9 μιλάς για πρωτογενή τομέα παραγωγής. Άρα δεν είναι και τόσο άσχημος νομίζω. Επίσης μη μετράς τα στατιστικά του ΝΑΤΟ και τα πλοία και την καλή αεροπορία. Το θέμα δεν είναι να έχεις ΜακΛάρεν. Το θέμα είναι να έχεις πίστα να την τρέξεις. Όταν ο πόλεμος είναι οικονομικός και η Γερμανία σου λέει αν κάνεις μλκα με την Τουρκία είσαι μόνος γιατί εγώ έχω οικονομικές συναλλαγές, πολύ απλά, "ΔΕ ΜΙΛΑΣ". Εκτός κι αν είσαι πολιτικός. Πολιτικός είπα. Όχι Έλληνας βουλευτής-Υπουργός κτλ κτλ.
Μόνο 17 μύρια; Νόμιζα ότι είμασταν πολύ περισσότεροι. Νομίζω, κάποια στιγμή που κάναμε το λογαριασμό πριν μερικά χρόνια, με στοιχεία απογραφής παγκοσμίως μας είχαμε βγάλει στα 21. Κόψαμε και τη συνουσία ρε γμτ. Καλά λέει ένα φίλος. Συνουσιάζεστε γιατί χανόμαστε.

Όσον αφορά τη Μέρκελ και τους προτεστάντες κλπ κλπ, δεν είμαι εγώ που τους μπλέκω. Εκεί έγκειται και το ότι θεωρώ καταστροφικό τον Καρατζαφέρη στη βουλή για να μη μιλήσω για τον Άδωνι υφυπουργό. Βλέπεις δεν είναι θέμα χούντας. Είναι καθαρά θέμα ακραίων απόψεων. Εγώ μπορεί να μην μπλέξω ποτέ τον Μπρέιβικ με την πολιτική σκέψη όλων των Γερμανόφωνων. Αλλά αν ο Μπρέιβικ καβαλήσει το κύμα των ιδεών της Γερμανικής κεντροδεξιάς τότε είναι ένα θέμα. Διαφωνούμε; Μην ξεχνάς ότι ο Χίτλερ ξεκίνησε ως εθνικοσοσιαλιστής. Δεν ήταν πια και τόσο κακός εμφανώς. Όταν όμως κατάφερε να πάρει την εξουσία στα χέρια του είδες τί έγινε. Ο Στάλιν δεν ήταν κακός. Ο Στάλιν μια χαρά ήτανε. Ήθελε να φτιάξει τη μεγάλη Ρωσσία. Μετά όμως έκανε τα γκούλαγκ. Όταν την Μέρκελ την υποστηρίζουν κόμματα στη βουλή, των οποίων βουλευτές έχουν δηλώσει "Σε μερικά χρόνια όλη η Ευρώπη θα μιλάει Γερμανικά" εγώ ξέρω πως να αντισταθώ και να χαμογελάσω με τη μαλακία μου λένε όμως αυτό δεν παύει να μου φέρνει στο μυαλό τη σκέψη ότι ίσως πρέπει να προσέξω λίγο περισσότερο τους Γερμανούς.

Με όλα αυτά δόκτωρα, θέλω να πω, όπως το έχω ξαναπεί και ξέρεις ότι και υπερ του Ευρώ είμαι αλλά και υπέρ του φιλελευθερισμού ότι ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ. ΘΕΛΩ OPEN MIND, OPEN MARKET, OPEN SOURCES. ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΑΡΚΟΖΙ, ΟΛΙ ΡΕΝ, ΜΠΑΡΟΖΟ, ΚΑΜΕΡΟΝ, ΜΟΝΤΙ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ. Δεν μπορεί να αποδέχομαι τον έλεγχο που θέλει να ασκήσει ο κάθε επίδοξος ανίκανος στη ζωή μου όταν υποτίθεται ότι αυτός προάγει τον φιλελευθερισμό. Αυτό δεν είναι φιλελευθερισμός. Αυτό είναι μεταπολιτευτικός Καραμανλισμός με μπόλικο Παπανδρεισμό για επιδόρπιο. Δηλαδή τι μας λένε; Θα δουλέυετε όπως εμείς θέλουμε με τα λεφτά που εμείς θέλουμε και τις ώρες που εμείς θέλουμε αλλά είσαστε ελέυθεροι να ζήσετε; Αυτό είναι χειρότερο από Σταλινισμό.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 14, 2011 12:51 pm 
Χωρίς σύνδεση

Kαλημερα στην παρεα.Μετα απο καιρο κανω αγορες στην ΑΛΦΑ θεωρωντας οτι καπου εδω τα αρνητικα ειναι ολα μεσα.
Ετοιμος φυσικα για να συμμετασαχω στην ΑΜΚ οποτε και με οποιους ορους γινει ...τωρα αν δωσει και τεχνικη κινηση ακομα καλυτερα...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 14, 2011 5:11 pm 
Χωρίς σύνδεση

aker έγραψε:
Kαλημερα στην παρεα.Μετα απο καιρο κανω αγορες στην ΑΛΦΑ θεωρωντας οτι καπου εδω τα αρνητικα ειναι ολα μεσα.
Ετοιμος φυσικα για να συμμετασαχω στην ΑΜΚ οποτε και με οποιους ορους γινει ...τωρα αν δωσει και τεχνικη κινηση ακομα καλυτερα...

με αφορμη την τοποθετηση του φιλου Aker
θα ηθελα την αποψη σας για το θεμα
αγορα τραπεζικων μετοχων σε αυτα τα επιπεδα και με δεδομενο οτι εχεις την δυνατοτητα στήριξης της θεσης σε πιθανη ΑΜΚ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 14, 2011 5:35 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Και ενα (1) λεπτο να πανε.. δεν αγοραζω τραπεζες με τιποτα!!!

Γιατι? περα απο τις παλιες αμαρτιες που κουβαλανε, ΘΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ!!!

Το 1999 ο κοσμος εχασε τα χρηματα του απο την "λεγομενη περιφερεια" τωρα τα χανει
και θα τα χασει τελειος..απο τις τραπεζες!!!

Η αποψη μου ειναι αυτη!!!

ΥΓ.
Αυτο που θελω να επισημανω ειναι οτι, δεν ειμαι απο τους χαμενους το 1999,αλλα
απο τους κερδισμενους!!!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 14, 2011 6:16 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Ο κ.Δαντης εγραψε.

. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

Οχι παιζουμε!!!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 14, 2011 7:11 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Όλα αυτά θα ήταν ωραία κάτω από άλλες συνθήκες.Ας πούμε αν μπορούσαν τα χρήματα της Ελβετίας να λειτουργήσουν υπέρ του κράτους μας(φορολογία,κατασχέσεις)κ.τ.π.

Μέχρι να ανοίξουμε λοιπόν τα μάτια μας ............ας συνεχίσουμε να κλέβουμε το δημόσιο..........Γιατί νοοτροπία δεν αλλάζουμε ή μάλλον δεν μας αφήνουν να αλλάξουμε.
Και για να πούμε την αλήθεια γιατί να πληρώσεις το χαράτσι της δεη,γιατί να πληρώσεις διόδια,γιατί να πληρώσεις την ασφάλεια σου όταν το κράτος σου δεν μπορεί να σου παρέχει ούτε καν τα βασικά;
Πληρώνεις χρήματα για να τα τρώνε οι άλλοι (πολιτικοί και παρατρεχάμενοι).Δεν θα ήταν πιο δίκαιο να επιλέγει ο καθένας για το τι θέλει να κάνει;Ας πούμε αν τον καλύπτει η δημόσια υγεία ας πληρώνει το δημόσιο διαφορετικά να έχει την επιλογή να κάνει ιδιωτική.Και φυσικά επειδή όλα έχουν να κάνουν με τη ζήτηση και τη προσφορά αν ο δημόσιος τομέας άδειαζε να έδιωχναν έναν έναν και τους υπαλλήλους.Δηλαδή αν δεν υπάρχουν έσοδα στο κράτος απο αυτό το τομέα γιατί να πληρώνει τον υπάλληλο.Να δείς για πότε θα δουλευε το δημόσιο.............

http://www.youtube.com/watch?v=W-iJvRtC ... ature=fvwp

αν δεν παλέψεις για τις ιδέες σου,τότε ή εσύ δεν αξίζεις ή οι ιδέες σου!

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: