neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 14, 2011 8:56 pm 
Χωρίς σύνδεση

Νάντια πρέπει να επιβάλλονται οι ποινές και να τηρούνται οι νόμοι. Όταν ο δημόσιος υπάλληλος κάνει παρατυπία στην εργασία του να διώκεται ποινικά. Να χάνει τη δουλειά, να του σβήνουν τα ένσημα και να του αφαιρούν το δικαίωμα να συμμετάσχει σε κάθε μηχανισμό και διαγωνισμό που μπορεί να του δώσει πρόσβαση και πάλι στο δημόσιο. Ξέρω ότι ακούγεται χουντικό αλλά δε γίνεται αλλιώς. Και ο Άγιος φοβέρα θέλει. Έχω μια ιστορία εδώ και 7 μήνες και με δουλεύει ένας Δ.Υ. που είναι διευθυντής επειδή έχει μπάρμπα στην Κορώνη. Έχω φάει τόσο τρέξιμο που τα καψώνια του Στρατού τη δεκαετία του 70 φαντάζουν DisneyLand. Και άν τον καταγγείλεις, θα γίνει η δουλειά σου σε 10 χρόνια, δεν θα τιμωρηθεί, ίσα ίσα που μπορεί να πάρει και αξίωμα και την επομενη φορά που θα παρουσιαστείς στην ίδια υπηρεσία θα σου χαμογελάει πονηρά μην τυχόν και του αιτηθείς τα δικαιώματά σου. Θέλει ΞΗΛΩΜΑ. Και θέλει και διασυρμό. Τρελλό διασυρμό. Να φοβάται να κάνει παράπτωμα. Δεν μπορεί όποιος έιναι Δ.Υ. να ταλαιπωρεί τον πολίτη κατά το δοκούν επειδή το προηγούμενο βράδυ δε γ...σε και σηκώθηκε με τις άπειρες κ....ς

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 14, 2011 11:34 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Μα ειπαμε ότι φιλελευθερισμό πρέπει ναχει παντου, όπου τον θέλουν και μπορούν.

Τράπεζες τωρα, θα κρατικοποιηθούν όλες πλην ισως ΕΤΕ. Αρα η ΕΤΕ έχει μικροτερο ρίσκο αν δεν έχουμε ατακτη χρεοκοπία και δρχ. Πάντως στο 0,40 της ΑΛΦΑ τι να φοβηθεί κάποιος...

Το ευρώ δείχνει για 1,25 εκτός απροοπτου, ενώ ο ΣΠ πάει να μας την κάνει την δουλειά και να σπάσει για σορτ μεσοπρόθεσμα.

Νάντια αν αλλάξει η νοοτροπία μην φοβασαι τίποτα..αν όχι θα παμε αδιάβαστοι.. τωρα πληρώνουμε την πολιτική οριζοντιων περικοπών, καθαρά σοσιαλιστικής τάσης σε αναλογα προβλήματα, ενώ θα έπρεπε να εχουμε μειωση Δτομέα αμέσως και πολύ...

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 14, 2011 11:36 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

συμφωνω 100% με την πίο πάνω παρατήρηση του φουφου στην Νάντια..αυτα πληρωνουμε τώρα δυστυχώς...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 15, 2011 12:57 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Συμφωνώ και επαυξάνω!!!Εδώ όμως δεν μπορούν να διώξουν 19.000 άτομα .....δεν νομίζω ότι είναι σε θέση να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο.
Με τη παρούσα κατάσταση το μόνο που σκέφτομαι ότι θα τους ταρακουνήσει είναι ότι πλέον οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει κατά πολλοί τους Δ.Υ.
Εκτός από αυτούς φυσικά έχουν ενοχληθεί υπερβολικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες όπως και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.
Άρα λοιπόν ένα μας σώζει όλοι αυτοί να δείξουν την αντίθεση τους στις εκλογές και να ψηφίσουν σωστά.
Αν μία στο εκατομμύριο η μισή Ελλάδα ψηφίσει όπως συνήθως τη βάψαμε. Θα γίνουμε σε 2-3 χρόνια β.Κορέα.Και πίστεψε με υπάρχουν ακόμη οικογένειες που πιστεύουν στα δυο μεγάλα κόμματα.

Υ.Γ. Όσο για το διευθυντή που μου λες επειδή είχα και εγώ πρόβλημα με κάποια διευθύντρια και είχε και αυτή μπάρμπα στη Κορώνη.Δοκίμασε το συνήγορο του πολίτη και όχι εμπράκτως.Εγώ το πρόβλημα μου το έλυσα όταν έστειλα ένα email στα κεντρικά γραφεία της δημόσιας υπηρεσίας λέγοντας τους την ιστορία και συμπληρώνοντας τους ότι μιλάω με το συνήγορο του πολίτη ο οποίος με συμβούλεψε να έχω εγγράφως κάποια στοιχεία.
Μέσα σε μία μέρα λοιπόν το έλυσα και η πλάκα ήταν ότι μου το έλυσε η ίδια διευθύντρια για να μην ταλαιπωρηθώ και περιμένω στην ούρα.

http://www.youtube.com/watch?v=W-iJvRtC ... ature=fvwp

αν δεν παλέψεις για τις ιδέες σου,τότε ή εσύ δεν αξίζεις ή οι ιδέες σου!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 15, 2011 2:52 am 
Χωρίς σύνδεση

Νάντια καλά κάνεις και με συμβουλεύεις και να το κάνεις συχνά αν βλέπεις ότι κάποιον συνάνθρωπό σου τον πνίγει το δίκιο και δεν έχει που να χτυπήσει το κεφάλι του αλλά δυστυχώς όσα λες έγιναν και τίποτα. Δυστυχώς κάποιες υπηρεσίες Ελληνικές, όντας κλασσικά βυσματικές θέσεις από τον διευθυντή μέχρι τον κωλοφύλακα, δεν παίρνουν από τίποτα. Και μιλάμε για πολύ πολύ υψηλά επίπεδα όπου οι νόμοι και τα δικαιώματα είναι optional αναλόγως με τις στύσεις. Επίπεδα στα οποία υπάρχει το θράσσος να σου παραδώσουν πλαστό αριθμό πρωτοκόλου γιατί η τιμωρία μπορεί να επιβληθεί σε αυτούς μόνο από τον εαυτό τους ουσιαστικά. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, προσπάθησε να με καταλάβεις από όσα έχω γράψει εδώ στο παρελθόν.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 15, 2011 2:59 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Θα τα διαβάσω........τι να σου ευχηθώ καλά ξεμπερδέματα και σύντομα,και μην χάνεις το κουράγιο σου.Σκέψου θετικά και μόνο....

Σίγουρα πρέπει να βοηθάμε ....έτσι γινόμαστε και καλύτεροι......και ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος.
Και αυτό θα το έχουμε πάντα ανάγκη, όλοι μας ................για μια καλύτερη κοινωνία. :D

http://www.youtube.com/watch?v=W-iJvRtC ... ature=fvwp

αν δεν παλέψεις για τις ιδέες σου,τότε ή εσύ δεν αξίζεις ή οι ιδέες σου!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 15, 2011 5:55 pm 
Χωρίς σύνδεση

Τελικά όποιος έχει ένα πρόβλημα πρέπει να κάνει νύξη εδώ στο Μάρκετ Τοκ του Δάντη. Ως δια μαγείας σήμερα λύθηκε το θέμα μου ως επί το 50%. Ο επόμενος διευθυντής είναι με το μέρος μου οπότε η διαδικασία θα κινηθεί αστραπιαία. Δεν περίμενα την ημέρα της γιορτής μου να έχω τέτοιο δώρο.(Ναι, Λευτέρη με λένε). Έτσι μου έρχεται να ανάψω μια λαμπάδα ίσα με το μπόι μου στον Άγιο Ελευθερίο. Μόλις ξεπεράσω όλα μου τα ψυχολογικά και τελειώσει η υπόθεση παιδιά θα σας πω την ιστορία για να χάσετε και ότι μαλλί σας έχει μείνει. Οπότε Νάντια μην ψάχνεις να βρεις τί είπα στο παρελθόν. Διάβασε ανάμεσα στις γραμμές.

Πάνο 500.000 πρέπει να απολύσουνε. Πρέπει να τους διαλύσουνε τον τσαμπουκά. Αυτό που έλεγα πιο πάνω. Και πιστεύω ότι πρέπει να γίνει τόσο αστραπιαία και τόσο μαζικά, όχι 10.000 κάθε τόσο, κατευθείαν 200-300.000 και να είναι όλοι αυτοί που έχουν μια καταγγελία με καταδίκη τελεσίδικη. Όλους αυτούς αν τους στείλουν σε μια μέρα, θα δεις για πότε πιάνουν εργολαβία και δουλειά οι άλλοι. Απλώς πρέπει να γίνει η αρχή. Να κοιτάξουν ποιός είναι αυτός ο οποίος έχει φάει την καταγγελία και φυσικά την καταδίκη για την κακή του διαγωγή στο επαγγελματικό, διαχειριστικό κτλ μέρος του έστω και αναδρομικά, να τον διώξουνε και να δεις πώς λειτουργούν όλα ρολόι. Για να μπορείς να κάνεις ότι θέλεις χωρίς να μπορεί να σε ενοχλήσει κανείς, μέχρι και κόλαση τη ζωή ενός πολίτη, δε χρειάζεσαι Μπάρμπα στην Κορώνη. Σου φτάνει και γέρος στην ΚΥΠ.Λυπάμαι και στεναχωριέμαι για τα παιδιά τους αλλά κι εμένα μάνα με έκανε και αυτούς τους μήνες παιδιά, ειδικά χθες τη νύχτα που δεν κοιμήθηκα καθόλου, κάποια στιγμή πίστεψα ότι θα πάθω εγκεφαλικό από την πίεση και τη στεναχώρια. Δεν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα. Και αν ακούγατε την κλήση τη σημερινή, όποιος την άκουγε, θα πίστευε ότι λέω ψέμματα. Μου μιλούσε με μια ευγένεια και έμεινε μαζί μου τόση ώρα στο τηλέφωνο που άρχισα να αμφιβάλλω για το αν τα έζησα όλα αυτά τους τελευταίους 7 μήνες ή ήταν μόνο ένα άσχημο όνειρο. Σε κάνουν παρανοϊκό. Αυτοί δεν έχουν θέση ούτε στο ανθρώπινο είδος, όχι στη διαχείρηση του δημόσιου τομέα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 15, 2011 9:26 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Καλησπέρα σε όλους. αναφέρω παρακάτω την άποψή μου για το βασικο θέμα σήμερα, της χρεοκοπίας ή όχι και της δρχ , αλλά και των τοποθετήσεων , μια και θεωρω πως απασχολουν πολλούς.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα οι πιθανότητες εξόδου παραμένουν στο 60-40.
Να μας βγαλουν δεν γινεται νομικα.Δεν μπορουν και δεν θελουν για πολλους λόγους.
Μπορει ομως να βγουμε μονοι μας, αν το κράτος δεν έχει να πληρώσει, αν δηλ γίνει στάση πληρωμών.
Τότε αναγκαστικά θα κόψει χρήμα σε μεγάλες ποσότητες , αρα δεν μπορει να το κάνει με το ευρώ οπως εχω την εντυπωση ότι έκανε το Φθινόπωρο.
Δρχ σημαινει και άτακτη χρεοκοπία γιατι το χρέος δεν θα μπορει να πληρωθει .
Αυτο θα φέρει υποτιμηση μισθών και περιουσιακών στοιχείων περίπου όση θαναι η υποτιμηση της νέας δρχ σε σχέση με την παλιά, και μεγάλες αλλαγές. Θα υπάρξει μια περίοδος έντασης και ανασφάλειας κάποιων μηνών, και μετά θα έχουμε πληθωρισμό αυξημένο και αρκετά βασικά αγαθά δεν θα επαρκούν ΜΕΧΡΙ να συντονιστεί η εγχωρια παραγωγή με την κατανάλωση.
Η χωρα θα απομονωθει διεθνώς αφου δεν θα έχει πληρωσει κανεναν , για 10-20 χρόνια, ανάλογα ..
Ολα θα εξαρτηθούν απο την νοοτροπία που θα επικρατει ανάμεσα στους Ελληνες. Με παλιά νοοτροπία θα γινουμε κατι μεταξυ αλβανίας και βουλγαρίας. Αν αλλαξει η νοοτροπία λογω του κράχ τότε η χώρα θα πάει μπροστά μετα απο μια δεκαετία.

Ασφάλεια σε οποιαδηποτε τοποθετηση ΔΕΝ υπάρχει. Ισως ο χρυσός ναναι καλυτερος, μετα απο ένα σπιτι και χωράφια στην επαρχία στο αρχικο στάδιο πάντα.

Ειδα την κουβέντα του Παπαχελά που όντως είχε την αφροκρεμα των ελληνων οικονομολόγων διεθνώς. Μερικά απο όσα είπαν δεν ήταν σωστά. Αυτο οφείλεται στο γεγονός ότι το ανθρωπινο - οικονομικο ον δεν λειτουργει ορθολογικά όπως θεωρει η οικονομικη επιστήμη αλλά με βάση τα ανθρώπινα συνασιθήματα και , στο ότι δεν καταλαβαινουν τις αγορές.

Για τα όσα αναφέρει ο φουφου και η Ναντια , θα συμφωνησω πως αν θελουμε να αλλαξουν τα πράγματα πρέπει να ειμαστε ενεργητικοι και όχι παθητικοι σχολιαστές, και εχω παρατηρήσει τελευταία, πως γινεται προσπάθεια απο ένα ικανο μέρος του ΔΤ να αλλάξει στάση και να εξυπηρετήσει . Αν , νομιζω , ο κάθε πολίτης επιμένει και το κυνηγάει, θα βοηθησουμε να επιταχυνθούν οι αλλαγές που ετσι και αλλιώς πρέπει να συμβούν.

Οσα αναφορά τα ΜΜΕ το εχουμε ξαναπεί. ΘΕΛΟΥΝ, ΖΗΤΟΥΝ την αρνητικη ειδησεογραφία γιατι αυτή πουλάει και φέρνει τηλεθέαση και άρα διαφημίσεις και άρα χρηηηηημαααα. και διεθνώς τα ίδια.
οπότε δεν δινουμε σημασία στο τι λένε , αλλα αναλυουμε προσεκτικά τα δεδομένα και τις ειδήσεις ΜΟΝΟΙ μας, και ακουμε τι έχουν να πουν οι ειδικοι. Και μετά ξανα - προσδιορίζουμε την στάση μας.

ίωση του ιοΔεν υπάρχει μονο αρνητική ή μονο θετική είδηση ή γεγονός. ΟΛΑ έχουν διπλή ανάγνωση. Οταν εχει κριση υπάρχει μειωση του βιοτικου επιπέδου, ανεργία, γκρίνια, απογοητευση και άρνηση. Ομως υπάρχουν και πολυ μεγαλες ευκαρίες αρκει να τις ανακαλυψει κανείς , και αυτο θέλει σκέψη και έρευνα.
Και λογω της παγκοσμιοποίησης και του διαδικτύου οι ευκαρίες μπορει ναναι οπουδήποτε σε οποιδήποτε μέρος του πλανήτη. Εξάλλου η κριση φαινεται ότι θα εξαπλωθει παντου σε λίγο.Αρα και οι ευκαιρίες.
Αυτός που θα προσαρμοστει καλυτερα θα επιβιώσει , και αυτο αφορά όλους τους τομείς.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Δεκ 16, 2011 12:09 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Κύριε Δάντη, γιατί αυτή η κατρακύλα των ΣΩΛΚ? Εφτασαν 0.56, μόλις 70 εκ. ευρώ κεφαλαιοποίηση. Κάθε μέρα κάνουν και νέα χαμηλά.
ΣΙΔΕ παρόμοια. Κάτω και από το 1 ευρώ στα 0.90. Τελικά σ' αυτή τη χώρα ούτε τέτοιες εταιρείες εξαγωγικές και της πραγματικής οικονομίας δεν έχουν τύχη?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Δεκ 16, 2011 12:45 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Την υποβάθμιση της Γαλλίας αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγες ώρες ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard& Poor's, σύμφωνα με τη γαλλική οικονομική εφημερίδα, Les Echos, η οποία εκτιμά ότι ο διεθνής οίκος θα περιμένει το κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματαγορών για να προβεί στην ανακοίνωσή του.
Και η γαλλική Le Monde, όμως, επικαλείται ανάλογες εκτιμήσεις επενδυτών και, μάλιστα, προχωρά ένα βήμα παραπέρα εκτιμώντας ότι η S&P θα προχωρήσει στην υποβάθμιση και της Γερμανίας.
Συγκεκριμένα, η έγκυρη εφημερίδα αναμένει υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας κατά δύο βαθμίδες στο ΑΑ και της γερμανικής οικονομία κατά μία βαθμίδα στο ΑΑ+.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: