verdadeiro έγραψε:
Δυστυχως οπως φαινεται θα πρεπει να επαναλαμβανω τα αυτονοητα!!!
Σε ανοδικο Χρηματιστηριο ,οπως σαφεστατα ειμαστε τωρα.λογω εισροων ξενων κεφαλαιων και οχι λογω...Ελληνων
[η απογοητευτικη σημερινη επιδοση του 80αρη] χαρακτηριστικη!!!
Σε τετοιο χρηματιστηριο λοιπον καθε μετοχη εχει την ΔΙΚΗ της ωρα
εφοσον θεμελιωδως αξιζει..
Για αυτο και καθε σωστο χαρτοφυλακιο ,πρεπει ναχει ισοροπημενα χαρτια σε ποσοστα[εκτος αν εχει μεγαλη πειθαρχια]
.......................
Ας πουμε ΑΝΕΚ η ζωνη 0.90-1.10 ειναι ζωνη ΑΓΟΡΩΝ
Το γραφω και το λεω ευθαρσως..
η αυξηση θα γινει σε πολυ μεγαλυτερα νουμερα..
Το Χρηματιστηριο ειναι χωρος επενδυσης και ρευστοποιησης ΟΤΑΝ πρεπει
,οχι ευκαιριακου τζογου
Φίλε Ευάγγελε
Προσωπικά στις δικές μου επιλογές είμαι βραχυπρόθεσμη παίκτρια και κυνηγός, -όχι ψαράς-. Στις
σημερινές χρηματιστηριακές συγκυρίες προτιμώ να κυνηγήσω μια μετοχή ακόμα και στο +4 , που θα μου αποδώσει όμως άμεσα, παρά να χτίζω χαρτοφυλάκιο θεσμικού και να δεσμεύω κεφάλαιο σε μια μετοχή με την προσδοκία πως σε 5-6 μήνες θα μου αποδώσει 30% , εάν και εφόσον οι τότε συγκυρίες το επιτρέψουν- .
Επενδυτής δηλώνω μόνο όταν αποτύχω σαν traider.
Αυτό το "ατύχημα" μου συνέβη στο ΤΤ που τοποθετήθηκα πριν ενάμιση μήνα και που παρά την άνοδο του τελευταίου μήνα καταγράφω μηδενική απόδοση, ενώ με την τοποθέτησή μου στην ΑΝΕΚ την ίδια εποχή, καταγράφω απώλεια κεφαλαίου κατά 18%. (Είμαι stand by στην πρώτη καλή ιδέα να την πυροβολήσω).
Αντίθετα από την πώληση κερδισμένης θέσης σε ΔΙΧΘ και το stop loss στον ΟΤΕ στο - 8 %
από 13 Ιουλίου, με πολύ γρήγορες και
διαδοχικές κινήσεις σε Πρότον, Centric μοιρασμένη με ΑΣΠΤ (στη δεύτερη stop loss με ζημιά τις προμήθειες), Ιντρακόμ, Dionic (Να είσαι καλά Gem) και από την περασμένη Τετάρτη ξανά ΟΤΕ μοιρασμένο με Σαράντη , μου απόσβεσε τη ζημιά και μου αποδίδει μέχρι σήμερα
επιπλέον 76% μείον 10-11% προμήθειες κλπ έξοδα.
Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί δεν πρέπει να θεωρούμε θεμιτή και σεβαστή οποιαδήποτε μορφή διαχείρισης των χρημάτων μας, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του ευκαιριακού τζόγου.
Αυτό εξαρτάται από το προφίλ, τις γνώσεις, τη διορατικότητα, αλλά και το χρόνο που διαθέτει καθένας από εμάς.