verdadeiro έγραψε:
Λυπαμαι φιλε Λεωστακο...τα CDS ΔΕΝ θα πληρωθουν!!!
Γιατί έχω την εντύπωση ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έθλιβε πάρα πολλούς συμπολίτες μας;
Δεν θα ξεχάσω που είχε γράψει σε ένα κείμενό του πως δεν υπάρχει Έλληνας ο οποίος δεν θα πόνταρε υπέρ της χρεωκοπίας της χώρας του αν ήταν σίγουρος για αυτή.
Προσωπικά λέω ότι ουδέποτε θα έπραττα κάτι τέτοιο, να στοιχηματίσω δηλαδή υπέρ της βύθισης της χώρας μας και των συμπατριωτών μου σε οικονομικό όλεθρο.
Μπορεί οι περισσότεροι Έλληνες να έχουμε τρομερές ευθύνες που φέραμε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, γιατί μην ξεχνιόμαστε ότι ΕΜΕΙΣ ευθυνόμαστε για τους πολιτικούς που επιλέγαμε, για το ότι φοροδιαφεύγαμε, άλλος πολύ κι άλλος λιγότερο, για ότι συμβάλλαμε στην ανάπτυξη του φαινομένου της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, γιατί επιδιώξαμε το ρουσφέτι, γιατί απείχαμε από τα κοινά ή όταν το κάναμε ήταν για προσωπικούς, ιδιοτελείς σκοπούς και όχι για το κοινό καλό.
Παρόλα αυτά όμως, δεν αξίζει στους Έλληνες, και σε κανέναν άλλο λαό, η ταπείνωση και η οικονομική κατάθλιψη στην οποία μας έχουν εξαναγκάσει τα τελευταία 2 χρόνια. Το θετικό της όλης ιστορίας είναι ότι η κρίση μας έδωσε πολύ γερά μαθήματα και ίσως βάλαμε μυαλό, μόνο καλύτεροι και πιο συνετοί θα βγούμε στο τέλος ελπίζω.
Όσο για την άνοδο του ΧΑΑ, προσωπικά συστήνω να είμαστε επιφυλακτικοί και να μην παρασυρόμαστε από ενθουσιασμό. Θα πειστώ ότι η τάση γυρίζει σταδιακά σε μακροπρόθεσμα ανοδική μόνο όταν δω τον Γ.Δ. πάνω από τον Κινητό Μέσο του 200 ημερών για αρκετές συνεδριάσεις και συνάμα την άνοδο να διαχέεται και σε άλλα χαρτιά και όχι μόνο στις τράπεζες. ΔΕΗ, ΟΤΕ είναι σε ιστορικά χαμηλά, ΜΥΤΙΛ έχει βυθιστεί, τα ΕΛΠΕ σέρνονται.
Α, και φυσικά θέλω να δω να αλλάζει η ψυχολογία και στην πραγματική αγορά. Γιατί καλή η άνοδος στο ΧΑΑ που βλέπουμε, όμως όσο βλέπω έξω τα λουκέτα να πληθαίνουν, την ανεργία στα ύψη, τα εισοδήματα να ψαλιδίζονται και την ψυχολογία στον πάτο, πώς να ελπίζω ότι θα αυξηθούν και τα εταιρικά κέρδη και κατά συνέπεια και η ζήτηση για μετοχές;