Παράθεση:
Η άδεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου ανακλήθηκε ... σχετική ανακοίνωση υπήρξε από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά «την εξασφάλιση των καταθέσεων των χιλιάδων κατοίκων των νησιών μας, που την εμπιστεύτηκαν, καθώς επίσης και η εξασφάλιση των κεφαλαίων των χιλιάδων μικροεπενδυτών/ συνεταίρων της».
Συγνώμη, δεν αντέχω, αλλά θα την γράψω την "κακία" μου και θέλω και ένα σχόλιο του Verda επί του θέματος σε περίπτωση που είμαι υπερβολικός.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι που εδώ και καιρό ζητάει επίμονα το "κούρεμα" των δανείων ιδιωτών και επιχειρήσεων προς τις τράπεζες; Αν λοιπόν συμβεί κάτι τέτοιο τελικά, δεν θα επέλθει νομοτελειακά και η κατάρρευση των τραπεζών αφού στην ουσία τα δάνεια είναι χρήματα που πήρανε οι τράπεζες από τους ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ και τα δώσανε σε δανειζόμενους ιδιώτες και επιχειρήσεις;
Επομένως, με ποια λογική έρχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητάει την προστασία των καταθετών και (sic) των μικροεπενδυτών - συνεταίρων της; Αν δεν είναι οι μικροεπενδυτές οι ιδιοκτήτες μιας "κακιάς" (κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) τράπεζας, μεταξύ των οποίων και η ΕΤΕ η οποία υπολογίζεται ότι έχει τουλάχιστον 200.000 μικρομετόχους (!!!), τότε τίνος τα "υπερκέρδη" είναι αυτά που αναθεματίζουν οι δυνάμεις της Αριστεράς;
Εκτός κι αν τα κέρδη μιας τράπεζας ανήκουν στα... ντουβάρια και τους ενοικιαστές των κτιρίων όπου στεγάζονται. Δεν ξέρω πια τι άλλο να σκεφτώ.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!